zbyt duża bliskość z przyjaciółką? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-06-18, 12:58   #1
White_klapek
Przyczajenie

zbyt duża bliskość z przyjaciółką?

Hejka, Mamy grupę przyjaciół kilkuosobową gdzie razem jeździmy na wakacje, chodzimy na imprezy, spacery. Ogólnie od około roku trzymamy się razem i widujemy się po 3-4 razy w tygodniu. W grupie znajduje się pani Y z którą łączy mnie bardzo bliska relacja(Uwielbiam się z nią przytulać, oboje jesteśmy singlami).

Wszystko zaczęło się od imprezy sylwestrowej gdzie z nią najlepiej mi się tańczyło i w sumie przetańczyliśmy prawię całą imprezę. Po tej sytuacji nasza relacja stała się bardzo bliska, zaczęliśmy razem oglądać seriale przytuleni do siebie. Ciągłe wzajemne mizianko a nawet leżenie razem na łyżeczkę czy głaskanie po twarzy. Aż pewnego dnia po imprezie została u mnie na noc gdzie ona poruszyła temat naszej relacji że to jest złe tak się nie zachowują przyjaciele i że powinniśmy to zakończyć. Mówiła także że bardzo się na siebie nakręcamy i nie chce żeby to zaszło za daleko. Zrobiło mi się trochę szkoda że będziemy musieli to zakończyć bo brakowało mi bliskości i lubiłem tą relację ale zrozumiałem i nie poruszałem dalej tematu. Jednak po kilku tygodniach ona sama zainicjowała znów tą relację i trwało to dalej aż do momentu kiedy ja zacząłem sobie uświadamiać że zaczęły się pojawiać u mnie uczucia do niej. Ona jest taką osoba gdzie jeżeli by coś jej się nie podobało to by to zakomunikowała ,a pozwalaliśmy sobie na bardzo dużo gdzie niekiedy moja ręka lądowała na jej piersiach.

Poruszyłem temat co sądzi o naszej relacji oraz że czuje że coś na s do siebie przyciąga. Po tym zrobiła się lekko niekomfortowa atmosfera i czuje że jednak z☠☠☠ałem sprawę a bardzo zależy mi na naszej przyjaźni. Próbuje zrozumieć jej zachowanie ponieważ utrzymywaliśmy to w tajemnicy przed resztą a ona często pytała czy ja komuś o tym powiedziałem. Bardzo bym chciał zrozumieć jej zachowanie szczególnie że ona chciała to przerwać a jednak później sama to zainicjowała. Próbuje sobie wytłumaczyć to tym że obojgu nam bardzo brakowało bliskości i w ten sposób zaspokajaliśmy tą potrzebę.

Co o tym myślicie? Mieliście podobne sytuacje?
White_klapek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-18, 13:29   #2
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usunięte

Dot.: zbyt duża bliskość z przyjaciółką?

Treść usunięta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-11-27 o 05:53
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-18, 15:27   #3
chacaos
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez White_klapek Pokaż wiadomość
Próbuje sobie wytłumaczyć to tym że obojgu nam bardzo brakowało bliskości i w ten sposób zaspokajaliśmy tą potrzebę.
I jaki masz problem? To bardzo prawdopodobne wytłumaczenie. Chcecie się przytulać i miziać, to to róbcie. Nie każda relacja musi się mieścić w sztywnym duopolu związek/przyjaźń. Jeśli nikomu nie dzieje się krzywda, to co w tym złego?
Porozmawiajcie jeszcze raz, sprecyzujcie SZCZERZE swoje oczekiwania, plan działania w konkretnych scenariuszach, ustalcie granice.
chacaos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-18, 23:15   #4
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

.

Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars
Czas edycji: 2023-12-10 o 14:08
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-19, 00:09   #5
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheSunTheMoonTheStars Pokaż wiadomość
Jak wyżej. Na Twoim miejscu zastanowiłabym się najpierw, czego tak naprawdę chcę, bo z Twojego wątku w ogóle to nie wynika. Nie wiadomo, czy chcesz z nią być w związku, czy spotykać się tylko na seks, czy kontynuować przyjaźń. Kiedy się już zastanowisz, porozmawiaj z nią i zapytaj, czego ona oczekuje. Konkretnie. Ustalcie jakieś ramy waszej znajomości i się ich trzymajcie.
Amen.
Stary 2023-06-19, 11:56   #6
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Aż pewnego dnia po imprezie została u mnie na noc gdzie ona poruszyła temat naszej relacji że to jest złe tak się nie zachowują przyjaciele i że powinniśmy to zakończyć. Mówiła także że bardzo się na siebie nakręcamy i nie chce żeby to zaszło za daleko. Zrobiło mi się trochę szkoda że będziemy musieli to zakończyć bo brakowało mi bliskości i lubiłem tą relację ale zrozumiałem i nie poruszałem dalej tematu. Jednak po kilku tygodniach ona sama zainicjowała znów tą relację i trwało to dalej aż do momentu kiedy ja zacząłem sobie uświadamiać że zaczęły się pojawiać u mnie uczucia do niej.
Cytat:
Poruszyłem temat co sądzi o naszej relacji oraz że czuje że coś na s do siebie przyciąga. Po tym zrobiła się lekko niekomfortowa atmosfera i czuje że jednak z☠☠☠ałem sprawę a bardzo zależy mi na naszej przyjaźni. Próbuje zrozumieć jej zachowanie ponieważ utrzymywaliśmy to w tajemnicy przed resztą a ona często pytała czy ja komuś o tym powiedziałem.
Dokładnie jak wyżej, ustalcie dokładnie czego od siebie oczekujecie i trzymajcie się tego bo inaczej wdepniecie w jakiś emocjonalny chaos. Twoja koleżanka chyba sama nie wie czego chce, zauważ że zamierza utrzymać w tajemnicy waszą bliskość, reaguje alergicznie słysząc że zaczynasz coś do niej czuć i sama mówiła, że to idzie za daleko. Jeśli zaczynasz coś do niej czuć i chcesz związku, pogadaj z nią o tym, a jeśli znowu zacznie się wykręcać lepiej ograniczcie wasze przytulanki bo nie zmierza to w żadnym sensownym kierunku i możesz skończyć poobijany emocjonalnie.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-19, 12:04   #7
Piotrek95
Raczkowanie

Miziałeś ją po twarzy w łóżku i tyle?
Piotrek95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości