![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Młode mamy z Łodzi - są tu takie?
Hej
Mieszkam w Łodzi i jestem mamą 7 miesięcznej dziewczynki. Tak się składa, że wszystkie koleżanki są albo bezdzietne albo mają sporo starsze dzieci. Poszukuję więc mam małych dzieci z Łodzi by nawiązać kontakt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Młode mamy z Łodzi - są tu takie?
a ja się cieszyłam, że ktoś się odezwał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
teraz juz mozesz naprawde
![]() No w oko mi sie rzucilo ze 3 masz z przodu bo te mlode mamy to moje wyobrazenie tak do 22 r zycia ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może dałam zły tytuł wątku ![]() czuję się młodą mamą ![]() ![]() skąd jesteś w LDZ? edit: widzę, że tamten post już usunięty, całe szczęście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Baluty a Ty?
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
core, 3 miesieczna.
Tutaj mamy park , albo spacerek do sklepu w zaleznosci jak ogarniemy dzien i jaki to dzien. Gdzie rodzilas? Jak karmisz?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Co sie stalo?
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Cześć! Ja jestem prawie z Łodzi
![]() ![]() Ja rodziłam w Rydygierze.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Hej Agnes
![]() ![]() I jak bylo w Rydygierku?
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-02-28 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Mam 2-miesięczną córeczkę i z chęcią wybiorę się na spacer z innymi mamami. Czy któraś z Was była w kinie z maluchem na tym seansie dla mam z dziećmi?=) Pozdrawiam =) Edytowane przez Lilijka_ Czas edycji: 2013-03-01 o 06:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
nie chcę tu o tym pisać, ale mam dreszcze na samo wspomnienie
i niestety poród poważnie pryczynił się do tego ze nie chcę (boję się) kolejnego.. można powiedzieć że miałam pecha, oni przyśpieszają porody nawet wtedy gdy nie ma ku temu wskazań, przeważnie nie ma komplikacji, a u nas niestety sie zdarzyły koniec końców poród był trudny ale zakończył się szczęśliwie i mam zdrową córkę ale niebezpieczeństwo które powstało, to przez nich ![]() Cytat:
Cytat:
![]() seansami z dziećmi nie interesowałam się dotąd bo mam dosć rozwrzeszczane dziecko ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja rodzilam w Medeorze,w ramach NFZ,miałam dużo szczęścia,bo personel fantastyczny i szybko poszło,ale ten ból i sam poród nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy na świecie i też miałam dosc=/ Wyobrazam sobie jak fatalnie musi czuć się kobieta traktowana w "niewłaściwy" sposob w takiej ważnej chwili...
A wracając do przyjemniejszych rzeczy-na spacery chodzę po Olechowie,ale jak juz zrobi się cieplej moge wyruszyć dalej=) Mam wielka ochotę wybrać się z córką do kina,ale trochę obawiam się jak to zniesie=) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Również jestem z Łodzi, rodziłam w Matce Polce i wrażenie pozytywne. Moja Córa kończy dzisiaj równy miesiąc ![]() Miałyśmy iść dzisiaj lub jutro na pierwszy spacer ale pogoda nam zepsuła plany ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
witajcie
Mieszkam niedaleko Łodzi. Moja córa ma 7,5 miesiąca. A starsza to już prawie 7-letnia dziewczyna. Mam pytanie do autorki wątku-jak rozwija się Twoje dziecię? Moja jeszcze nie siada. Jak ją posadzę sama, to siedzi ładnie dosyć długo. Czasami ją coś "zawichruje" na bok to wtedy leci, nic sie broni niestety. Z plecyków na brzuch umie sie przekręcić-ale jest leń. Z brzucha na plecy idzie jej gorzej, muszę jej pomagać. Wszędzie czytam, że dzieci w 8.miesiącu raczkują lub zaczynają raczkowac, a mojej to daleko do tego. starsza podobnie miała, ale jak każda matka chyba chciałabym wiedziec jak to u innych równolatków bywa. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No przeciez jest na+ ![]() Cytat:
![]()
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-03-01 o 09:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie przed chwilą pisałam o tym w innym wątku, tu masz moją wypowiedź Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- z jakiej dzielnicy jesteś? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że na plusie ale coś mi się z katarkiem obudziła i trochę się boję:/ No i ten wiatr mnie przeraża. Pochodzimy chyba tylko trochę po balkonie;p Linka jestem z Widzewa, a dokładniej Zarzew ![]()
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-03-01 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Misiaeel,chyba mieszkamy niedaleko? Ja też na Widzewie, tyle, że Olechów ![]() Ja od niedawna mieszkam w Łodzi, z chęcią wybrałabym się na jakiś zlot mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomyślimy o zlocie, tylko niech wiosna przyjdzie, będzie bardziej komfortowo!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Też jestem za tym by poczekać ze wspólnym spacerkiem do ładniejszej pogody
![]() Lilijka_ ciekawy ten pomysł z kinem ![]()
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-03-01 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Jak dziecie bedzie spalo to bardzo fajnie wyjsc z nim i sie rozerwac a jak nie, moja przewaznie drze jape, to nie skorzystacie.
Nie sprobujesz nie dowiesz sie ![]() Lilijka a gdzie mieszkalas przed lodzia?
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Cześć! Jestem mamą prawie 10mies córki
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- A co do wyjść, to w niedzielę planujemy z Tż iść z Małą na Baby bum bum do filharmonii, musimy jakoś naszego dzikusa socjalizować, bo do tej pory raczej nie spotykała się z rówieśnikami. Nie licząc 9mies starszego kolegi, na którego zareagowała ciężką histerią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Cześć też jestem... prawie z Łodzi (Pabianice). Widziałam wątek jakiś czas temu, ale tytuł mnie zniechęcił (żeby nie było czuję się młodo, na ale 3 na przodzie)
Wu ma 8,5 miesiąca urodził się w 34/35 tygodniu... taki z niego wcześniak ze teraz waży prawie 11 kilo ![]() Od urodzenia niemal noszony w chuście, dużo przytulany, karmiony piersią. Jeździmy na spotkania klubu kangura do Łodzi, na basen na Nową Gdynię, próbowałam chodzić z nim do Eduktorka na zajęcia, ale był wtedy jeszcze za mały. Chętnie wybiorę się do kina!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Os witaj w kolejnym wątku
![]() Czyli dalam zły tytuł wątku ![]() Mysle ze warto mieć miejsce gdzie podpowiemy sobie gdzie w Lodzi można ciekawie spędzić czas z dzieckiem, polecimy lekarza czy umowimy sie na spacer ![]() aaa i ja też mam 3 z przodu ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Os jak jest w klubie kangura? Pamiętam spotkanie w szkole rodzenia z właścicielką klubu. Ja noszę małą w nosidle manduca, chusty się bałam ze względu na to, ze jestem wyjatkową niezdarą jeśli chodzi o manualne czynności i z wiązaniem na bank miałabym problem. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-01 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Też się zastanowiłam trzy razy zanim napisałam, bo myślałam, że może chodzi o mamy licealistki czy coś w tym rodzaju
![]() O zajęciach w filharmonii nie słyszałam, ale już sobie je zapisuje i na pewno się z Małą wybierzemy ![]() Os kiedy zaczęłaś chodzić na basen? Polecasz chusty? Bo zastanawiam się nad zakupem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
kk to miejsce, gdzie mozna sie nie tylko nauczyc wiazac chuste, aleprzede wszystkim punkt spotkan mam, rodzicow wychowujacych w koncepcji rodzicielstwa bliskosci. Chustowanie to dobry wstep. Szczerze, wcalenie jest tak trudno. Na poczatku trzeba duzo cwiczyc. Potem juz wchodzi w krew. Ja zaczelam od jednej chusty, teraz jest ich kilka. Opanowalam pare wiazan, a ostatnio wrzucam go na plecy, co jest duzym odciazeniem. Z nosidlami czekam az Wu usiazdzie sam, ponoc tak jest lepiej.
Nad filharmonia tez myslalam, ale caly czas odkladalam, bo wydawalo mi sie ze jest za maly. Pewnie tez sie zdecyduje teraz. sorki za ogonki - tablet ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() Na basen chodzimy od miesiaca, jak mial 7,5.Nowa gdynia jest bardzo przyjazna niemowlakom, woda ciepla jak w wannie...Wu sie podoba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje późno zaakceptowało wózek, bo gdzieś w 5 miesiącu życia. I ja też odstawiłam nosidło jak temperatury spadły poniżej zera. Os czy warunkiem koniecznym by należeć do kk jest noszenie w chuście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.