|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Cieszę się że...
... nie wyszłam dotąd za mąż i nie mam takiego zamiaru.
Prawie cała pierwsza strona 30+ dotyczy rozwodów, jak to się dzieje, gdzie leży przyczyna, może faktycznie lepiej żyć na kocią łapę, chwytać to co dzień przyniesie niż wiązać się na stałe a potem rozwodzić... |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cieszę się że...
Kwestia podejścia do sprawy. Jak czytam o problemach w małżeństwach, to sama się zastanawiam co ci ludzie robili przed ślubem, bo na pewno nie byli naprawdę razem...
wina też leży w kulturze. Ślub niestety jest głęboko w tradycji, biorą go ludzie i jednocześnie myślą o rozwodzie jako o następstwie (!). Nie ma co się dziwić, ślub powinien być z chęci bycia razem forever and ever i wynikać z miłości, nie z powodu dziecka czy 'bo teraz jest ok a później się zobaczy'. Moje małżeństwo było planowane już w 1 tygodniu bycia razem, u nas to naturalna kolej rzeczy która tylko ubogaca nasze życie - ten komfort jest naprawdę wyjątkowy i odbija się pozytywnie na każdej sferze naszego pożycia małżeńskiego
|
|
#3 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
i się nie chwalą...
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozstanie bez papierka mniej boli czy co?jest łatwiej?szybciej? Oosbiście nie lubię chcwalić się związkiem ,miłością, afiszować się, itp bo i po co? Wolę celebrować związek w sobie,nas. Miałabym założyc wątek "moje szcześliwe małżeństwo?, po co? |
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
Mnie zastanawia część dziewczyn, która ważne problemy czy tematy poruszy z gronem przyjaciółek i koleżanek, czemu nie z chłopakiem czy mężem? I to nie chodzi o czysto kobiece sprawy,ale dotyczące relacji z tą drugą osobą. |
||
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. facet unika rozmów? 2.nie widzi problemu? 3.olewa sprawę? 4.jemu nie przeszkadza? 5. nie posłucha i dalej robi swoje?
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
zielony stworek
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Tylko jedna moja koleżanka wyszła za mąż bardzo młodo (24 lata). Jest już rozwódką. Pozostałe koleżanki są szczęśliwymi mężatkami (wychodziły za mąż mając 28 - 33 lata), żadna nie była w ciąży na własnym ślubie, praktycznie wszystkie spotykały się z wybrankiem ok.3 lat (część tego czasu mieszkając razem).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

i się nie chwalą...