pokaz Zienia w kościele - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-09, 14:28   #1
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

pokaz Zienia w kościele

co sądzicie o pomyśle zorganizowania pokazu kolekcji Zienia, który odbył się w kościele św. Augustyna w Wawie?
Ja jestem zniesmaczona. Moda modą, "artyzm" artyzmem, ale to już przesada.
Wg proboszcza, który udzielił zgody, miał to być pokaz mody ślubnej i komunijnej. Jeśli tak było, to dziwi mnie trochę niefrasobliwość proboszcza. Ja zażądałabym zdjęć tych ubrań czy rysunków.
Dziwne dla mnie. znalazłam fotkę, na której półnagie modelki przebierają się pod Krzyżem (ale głowy nie dam, czy to rzeczywiscie fotka z tego pokazu).
A Wy co sądzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1kbfv.jpg (45,4 KB, 316 załadowań)
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 14:50   #2
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dot.: pokaz Zienia w kościele

Nie rusza mnie to jakoś specjalnie, ale muszę przyznać że pomysł na miejsce pokazu dość oryginalny. Wydaje mi się, że gdyby taki Lagerfeld zrobił swój pokaz w kościele to nikt by się nie obruszył.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 15:00   #3
201607111040
Konto usunięte

Ja jestem tym ogromnie zniesmaczona. Obecnie "sztuka" ma szokować. Mi się zawsze Zień kojarzył z klasą. Poza tym moim zdaniem Zień ma markę i naprawdę nie musi szokować. Następnym razem zrobi na cmentarzu?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 15:00   #4
ThinSpire
Raczkowanie

Jestem praktykującą chrześcijanką i Kościół jest dla mnie miejscem świętym, w którym mogę się wyciszyć i spotkać się z Bogiem, dlatego też organizowanie pokazów mody lub innych podobnych przedsięwzięć w takim miejscu uważam tylko i wyłącznie za profanację...

I mam gdzieś czy taki event organizuje Zień czy Jacobs lub inny Lagerfeld.

Niestety przyglądając się ostatnim wydarzeniom czy to w Polsce czy na świecie mam przeczucie, że chrześcijaństwo zaczyna być na prawdę jawnie prześladowane..

Edytowane przez ThinSpire
Czas edycji: 2013-11-09 o 15:02
ThinSpire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 15:04   #5
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez ThinSpire Pokaż wiadomość

Niestety przyglądając się ostatnim wydarzeniom czy to w Polsce czy na świecie mam przeczucie, że chrześcijaństwo zaczyna być na prawdę jawnie prześladowane..
ale władze kościelne zgodziły się na to.
Stary 2013-11-09, 15:07   #6
mesarka
MUSEarka

To zdjęcie na pewno jest z pokazu, wrzucił je wczoraj Tyszka na swojego fejsa po czym po jakimś czasie usunął i dodał notkę ze zrobił tak, ponieważ modelki wstydzą się tego pokazu i udziału w nim.
Dla mnie to tez lekkie przegięcie. Po prostu mnie to zniesmaczają i tyle.
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 15:10   #7
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
To zdjęcie na pewno jest z pokazu, wrzucił je wczoraj Tyszka na swojego fejsa po czym po jakimś czasie usunął i dodał notkę ze zrobił tak, ponieważ modelki wstydzą się tego pokazu i udziału w nim.
Dla mnie to tez lekkie przegięcie. Po prostu mnie to zniesmaczają i tyle.
Ktoś je zmuszał do udziału w tym pokazie? Ciekawi mnie to.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 15:13   #8
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Jeżeli podpisały umowę że wezmą udział w pokazie u Zienia, to potem chyba nie mogły się wycofać, prawda?
Stary 2013-11-09, 15:13   #9
eyo
Zakorzenienie

Zień już jakiś czasem temu się dał wciągnąć w to cały show biznesowy świat... zresztą w ogóle ci wszyscy popularni polscy projektanci od jakieś czasu wolą ścianki podpierać i do zdjęć pozować - kolejna grupa które się robota znudziła i wolą brylować

sam fakt mnie nie rusza, kościół się zgodził - jego sprawa natomiast "pomysły" Zienia na samego siebie są co raz bardziej żenujące

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 15:27   #10
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Żenada jak 150, ale Zień osiągnął zamierzony efekt czyli to że o nim mówią. A to że na około religijnych kontrowersjach można się wybić to wiadomo już od dawna. I mierni artyści nie mający pomysłu na swoją twórczość to wykorzystują.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 15:30   #11
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Jeżeli podpisały umowę że wezmą udział w pokazie u Zienia, to potem chyba nie mogły się wycofać, prawda?
właśnie, chyba że w umowie nie było sprecyzowane gdzie pokaz ma się odbyć. w co wątpię.
Stary 2013-11-09, 15:36   #12
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
właśnie, chyba że w umowie nie było sprecyzowane gdzie pokaz ma się odbyć. w co wątpię.
Ja uważam że nie było sprecyzowane. Skoro miejsce pokazu było owiane tajemnicą to nie sądze aby powiedziałby to zwykłym modelką. Tylko nieliczna grupa osób wiedziała gdzie będzie.
Stary 2013-11-09, 16:10   #13
karolynka90
Zakorzenienie

Ani mnie to ziębi, ani grzeje, choć nie uważam by kościół był odpowiednim miejscem na pokaz mody.
Nie rozumiem tego pomysłu.
Stary 2013-11-09, 16:22   #14
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Modelki najmniej tutaj winne. Podpisały kontrakt z agencją, wysłano je na ten pokaz i nie mogą wybrzydzać i marudzić, bo żadna z nich nie jest Anją Rubik.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 16:25   #15
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Modelki najmniej tutaj winne. Podpisały kontrakt z agencją, wysłano je na ten pokaz i nie mogą wybrzydzać i marudzić, bo żadna z nich nie jest Anją Rubik.

Plus to że w tym zawodzie dostaje się różne zlecenia i należy być przygotowanym na pozowanie w naturalnych futrach czy do kontrowersyjnych sesji.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 17:00   #16
chwast
Zakorzenienie

Dla mnie kościół to budynek więc w sumie nie obchodzi mnie to i stosunek mam neutralny

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 17:01   #17
ThinSpire
Raczkowanie

Cytat:
nie odniosłam się w tej opinii tylko do tego pokazu lecz do ostatnich wydarzeń - oskarżenia o pedofilię, na które wciąż nie ma dowodów, wystawa w centrum sztuki współczesnej, darcie Biblii etc.

Stary 2013-11-09, 17:05   #18
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
nie odniosłam się w tej opinii tylko do tego pokazu lecz do ostatnich wydarzeń - oskarżenia o pedofilię, na które wciąż nie ma dowodów, wystawa w centrum sztuki współczesnej, darcie Biblii etc.
A o czym konkretnie mówisz? Bo w niektórych przypadkach dowody są i to niezłe.

Co do pokazu, moim zdaniem ciekawy pomysł.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 17:14   #19
Flashdance
Zadomowienie

Cytat:

No to tym stwierdzeniem wywołasz pewnie burze. Ale nie o tym wątek. Pamiętaj, że na ten pokaz ksiądz wyraził zgodę, jeśli chcesz mieć pretensje o profanacje miejsca świętego to raczej do niego (gdyby się nie zgodził pokazu by tam nie było)

Edytowane przez Flashdance
Czas edycji: 2013-11-09 o 17:15
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-09, 17:23   #20
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
aha czyli ujawnianie afer pedofilskich które latami Watykan ukrywał to takie prześladowanie? czy może ujawnianie sytuacji że biskup buduje sobie rezydencję za 30milionów euro to też takie prześladowanie bo przecież nie należy zaglądać do łóżka kapłana czy do jego portfela?

a że dowodów nie ma, bo ciężko mieć dowody na pedofila to nie powinno dziwić, lecz te oskarżenia w większości mają podstawy, Wesołowski taki podobno niewinny a lewymi papierami z Dominikany zwiał, Gil na Dominikanę nie chce wracać a podobno też niewinny i tylko mafia go wrabia z dowodami jego zabaw z dziećmi.

dla mnie taki pokaz w kościele to nic takiego, skoro w kościołach organizuje się spotkania "ekspertów" Macierewicza tłumaczących Polakom że w Smoleńsku był zamach, czy robi się podobne spotkania gdzie wylewa się więcej pomyj na ludzi niż w podrzędnej melinie.
albo urządza się polityczne msze to czym złym jest taki pokaz mody? taki pokaz mody nikogo nie krzywdzi ani nikogo nie obraża, a wcześniej wspomniane sprawy już obrażają ludzi, czyli są grzeszne a mimo to odbywają się legalnie za zgodą kapłana.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 19:05   #21
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Dla mnie kościół to budynek więc w sumie nie obchodzi mnie to i stosunek mam neutralny

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
Zgadzam się.

Cytat:
Jeśli ksiądz dostał za to ,,odpowiednią'' walutę to byłabym zdziwiona, gdyby się nie zgodził Będzie na nowego Merca.

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 19:55   #22
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Mnie to ni grzeje ni ziębi...

Ale doszukiwanie się prześladowania kościoła jest trochę śmieszne, a trochę paranoiczne To, że w Polsce coraz mniej katolików, a coraz więcej osób ośmielających się skrytykować Kościół nie znaczy, że tenże jest prześladowany.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 21:15   #23
ThinSpire
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
aha czyli ujawnianie afer pedofilskich które latami Watykan ukrywał to takie prześladowanie?
Ja nie bronię wszystkich księży, bo jestem człowiekiem myślącym i wiem, że nie mierzy się wszystkich jedną miarą.. tak samo dociera do mnie że ten problem jest w Kościele i to na potężną skalę.. Ksiądz to też człowiek i potrafi zbłądzić w swoim życiu. Pedofilię, nie tylko tą w Kościele bardzo potępiam, żeby była jasność.. Nie jestem jakąś średniowieczną fanatyczką.

Chodzi mi o to, że ostatnio wchodząc na serwisy informacyjne, które raczej są znane z niechęci do Kościoła, non stop publikują newsy typu "ks. XX podejrzany o pedofilię", bez żadnych prawomocnych dowodów, opierające się jedynie na zeznaniach "świadków".. Od nakładania wyroków jest prawo i sądy a nie telewizja czy portale internetowe. A wiadomo, że większość społeczeństwa, która czyta te informacje od razu w nie wierzy jak w świętość..

Doprecyzowując moją pierwszą wypowiedź, wina w tym całym zamieszaniu leży również po stronie proboszcza tejże parafii. Kościół to nie miejsca dla pokazów mody nawet ślubnej...

Z mojej strony koniec tematu.. nie chcę więcej offtopować.. Po prostu bronię swojej wiary i nie boję się swoich poglądów.

Dobrej nocy !

Edytowane przez ThinSpire
Czas edycji: 2013-11-09 o 21:22
Stary 2013-11-09, 21:27   #24
cosma
Zakorzenienie

Ni to mnie grzeje ni ziębi. Nie rozumiem ataku na Zienia, przecież władze kościelne musiały wyrazić na to zgodę, a teraz udają takie zniesmaczone. A już doszukiwanie się w tym ataku na chrześcijaństwo jest wręcz komiczne
cosma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 21:54   #25
anakrk
Zakorzenienie

Zakładającej wątek chodziło o samą ocenę pomysłu na zorganizowanie pokazu w kościele. Nie ma znaczenia czy Zień uzyskał zgodę władz kościelnych czy nie. Moim zdaniem pomysł był zły, a duchowny, który wyraził zgodę popełnił błąd. Może w dobie szerzenia tolerancji należałoby również uszanować uczucia katolików, mimo że ich liczba spada. A co do Zienia - to również wydawało mi się, że kto jak kto, ale on nie musi szokować, a klasa obroni się sama.
PS Żeby było jasne, nie chodzi mi tylko o kościół katolicki, pomysł pokazu w jakiejkolwiek świątyni, niezależnie czy jest to meczet, synagoga itd., uważam za chybiony.

Edytowane przez anakrk
Czas edycji: 2013-11-09 o 22:06
anakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 22:52   #26
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Ja nie widzę w tym nic niestosownego. Dlaczego takie miejsce? Idealne, miejsca siedzące, na środku wybieg, wystrój na bogato. Nie widzę dużej między pokazem mody a ślubem, gdzie para młoda całe życie ma w najgłębszym religię, a na jedno popołudnie zmieniają się w pokornie całujących stópki Jezuska, wszak na inną salę z prawdziwymi złoceniami nie stać

To tylko budynek, w innych krajach kościoły są przekształcane w ośrodki kulturowe i nikt nie czuje się atakowany
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 23:04   #27
Mn1s1ek
BAN stały

Cytat:
Ja nie bronię wszystkich księży, bo jestem człowiekiem myślącym i wiem, że nie mierzy się wszystkich jedną miarą.. tak samo dociera do mnie że ten problem jest w Kościele i to na potężną skalę.. Ksiądz to też człowiek i potrafi zbłądzić w swoim życiu. Pedofilię, nie tylko tą w Kościele bardzo potępiam, żeby była jasność.. Nie jestem jakąś średniowieczną fanatyczką.

Chodzi mi o to, że ostatnio wchodząc na serwisy informacyjne, które raczej są znane z niechęci do Kościoła, non stop publikują newsy typu "ks. XX podejrzany o pedofilię", bez żadnych prawomocnych dowodów, opierające się jedynie na zeznaniach "świadków".. Od nakładania wyroków jest prawo i sądy a nie telewizja czy portale internetowe. A wiadomo, że większość społeczeństwa, która czyta te informacje od razu w nie wierzy jak w świętość..

Doprecyzowując moją pierwszą wypowiedź, wina w tym całym zamieszaniu leży również po stronie proboszcza tejże parafii. Kościół to nie miejsca dla pokazów mody nawet ślubnej...

Z mojej strony koniec tematu.. nie chcę więcej offtopować.. Po prostu bronię swojej wiary i nie boję się swoich poglądów.

Dobrej nocy !
Pedofilia to niestety fakt i nie wiem dlaczego piszesz "świadków" w cudzysłowie? Rozumiem że Ty w nich nie wierzysz a ja powiem Ci że w życiu nie poślę córki do kościoła samej.
Mn1s1ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 23:26   #28
Kalini
Zakorzenienie

Pokaz w kościele to prześladowanie Kościoła
Kościół to tylko budynek, w sumie dobrze byłoby, aby część z nich zaczęła pełnić jakąś rolę użytkową choćby muzeów czy bibliotek.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 23:27   #29
201607050913
Konto usunięte

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43646574]Ja nie widzę w tym nic niestosownego. Dlaczego takie miejsce? Idealne, miejsca siedzące, na środku wybieg, wystrój na bogato. Nie widzę dużej między pokazem mody a ślubem, gdzie para młoda całe życie ma w najgłębszym religię, a na jedno popołudnie zmieniają się w pokornie całujących stópki Jezuska, wszak na inną salę z prawdziwymi złoceniami nie stać

To tylko budynek, w innych krajach kościoły są przekształcane w ośrodki kulturowe i nikt nie czuje się atakowany [/QUOTE]

zgadzam sie ze wszystkim
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 23:35   #30
Mn1s1ek
BAN stały

Cytat:
No jak nie ma dowodów , przecież są świadkowie, którzy tego doświadczyli i mają traumę do dziś.....siostry które są molestowane przez księży, owszem o tym się nie mówi bo to temat tabu ale wystarczy trochę poczytać i poogladać niekoniecznie TVN....

Co powiesz o księdzu, który za podofilię obwinia 10 latki, które same lgną do księży? Uważasz że to też zmanipulowane i że każdy jest tylko człowiekiem?

Edytowane przez Mn1s1ek
Czas edycji: 2013-11-09 o 23:36
Mn1s1ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości