![]() |
#1 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
pokaz Zienia w kościele
co sądzicie o pomyśle zorganizowania pokazu kolekcji Zienia, który odbył się w kościele św. Augustyna w Wawie?
Ja jestem zniesmaczona. Moda modą, "artyzm" artyzmem, ale to już przesada. Wg proboszcza, który udzielił zgody, miał to być pokaz mody ślubnej i komunijnej. Jeśli tak było, to dziwi mnie trochę niefrasobliwość proboszcza. Ja zażądałabym zdjęć tych ubrań czy rysunków. Dziwne dla mnie. znalazłam fotkę, na której półnagie modelki przebierają się pod Krzyżem (ale głowy nie dam, czy to rzeczywiscie fotka z tego pokazu). A Wy co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pokaz Zienia w kościele
Nie rusza mnie to jakoś specjalnie, ale muszę przyznać że pomysł na miejsce pokazu dość oryginalny. Wydaje mi się, że gdyby taki Lagerfeld zrobił swój pokaz w kościele to nikt by się nie obruszył.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja jestem tym ogromnie zniesmaczona. Obecnie "sztuka" ma szokować. Mi się zawsze Zień kojarzył z klasą. Poza tym moim zdaniem Zień ma markę i naprawdę nie musi szokować. Następnym razem zrobi na cmentarzu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jestem praktykującą chrześcijanką i Kościół jest dla mnie miejscem świętym, w którym mogę się wyciszyć i spotkać się z Bogiem, dlatego też organizowanie pokazów mody lub innych podobnych przedsięwzięć w takim miejscu uważam tylko i wyłącznie za profanację...
I mam gdzieś czy taki event organizuje Zień czy Jacobs lub inny Lagerfeld. Niestety przyglądając się ostatnim wydarzeniom czy to w Polsce czy na świecie mam przeczucie, że chrześcijaństwo zaczyna być na prawdę jawnie prześladowane..
Edytowane przez ThinSpire Czas edycji: 2013-11-09 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MUSEarka
|
To zdjęcie na pewno jest z pokazu, wrzucił je wczoraj Tyszka na swojego fejsa po czym po jakimś czasie usunął i dodał notkę ze zrobił tak, ponieważ modelki wstydzą się tego pokazu i udziału w nim.
Dla mnie to tez lekkie przegięcie. Po prostu mnie to zniesmaczają i tyle.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zień już jakiś czasem temu się dał wciągnąć w to cały show biznesowy świat... zresztą w ogóle ci wszyscy popularni polscy projektanci od jakieś czasu wolą ścianki podpierać i do zdjęć pozować - kolejna grupa które się robota znudziła i wolą brylować
sam fakt mnie nie rusza, kościół się zgodził - jego sprawa natomiast "pomysły" Zienia na samego siebie są co raz bardziej żenujące
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Żenada jak 150, ale Zień osiągnął zamierzony efekt czyli to że o nim mówią. A to że na około religijnych kontrowersjach można się wybić to wiadomo już od dawna. I mierni artyści nie mający pomysłu na swoją twórczość to wykorzystują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ani mnie to ziębi, ani grzeje, choć nie uważam by kościół był odpowiednim miejscem na pokaz mody.
Nie rozumiem tego pomysłu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Plus to że w tym zawodzie dostaje się różne zlecenia i należy być przygotowanym na pozowanie w naturalnych futrach czy do kontrowersyjnych sesji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie kościół to budynek więc w sumie nie obchodzi mnie to i stosunek mam neutralny
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
nie odniosłam się w tej opinii tylko do tego pokazu lecz do ostatnich wydarzeń - oskarżenia o pedofilię, na które wciąż nie ma dowodów, wystawa w centrum sztuki współczesnej, darcie Biblii etc.
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do pokazu, moim zdaniem ciekawy pomysł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to tym stwierdzeniem wywołasz pewnie burze. Ale nie o tym wątek. Pamiętaj, że na ten pokaz ksiądz wyraził zgodę, jeśli chcesz mieć pretensje o profanacje miejsca świętego to raczej do niego (gdyby się nie zgodził pokazu by tam nie było) Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2013-11-09 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że dowodów nie ma, bo ciężko mieć dowody na pedofila to nie powinno dziwić, lecz te oskarżenia w większości mają podstawy, Wesołowski taki podobno niewinny a lewymi papierami z Dominikany zwiał, Gil na Dominikanę nie chce wracać a podobno też niewinny i tylko mafia go wrabia z dowodami jego zabaw z dziećmi. dla mnie taki pokaz w kościele to nic takiego, skoro w kościołach organizuje się spotkania "ekspertów" Macierewicza tłumaczących Polakom że w Smoleńsku był zamach, czy robi się podobne spotkania gdzie wylewa się więcej pomyj na ludzi niż w podrzędnej melinie. albo urządza się polityczne msze to czym złym jest taki pokaz mody? taki pokaz mody nikogo nie krzywdzi ani nikogo nie obraża, a wcześniej wspomniane sprawy już obrażają ludzi, czyli są grzeszne a mimo to odbywają się legalnie za zgodą kapłana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
Jeśli ksiądz dostał za to ,,odpowiednią'' walutę to byłabym zdziwiona, gdyby się nie zgodził ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mnie to ni grzeje ni ziębi...
Ale doszukiwanie się prześladowania kościoła jest trochę śmieszne, a trochę paranoiczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chodzi mi o to, że ostatnio wchodząc na serwisy informacyjne, które raczej są znane z niechęci do Kościoła, non stop publikują newsy typu "ks. XX podejrzany o pedofilię", bez żadnych prawomocnych dowodów, opierające się jedynie na zeznaniach "świadków".. Od nakładania wyroków jest prawo i sądy a nie telewizja czy portale internetowe. A wiadomo, że większość społeczeństwa, która czyta te informacje od razu w nie wierzy jak w świętość.. Doprecyzowując moją pierwszą wypowiedź, wina w tym całym zamieszaniu leży również po stronie proboszcza tejże parafii. Kościół to nie miejsca dla pokazów mody nawet ślubnej... Z mojej strony koniec tematu.. nie chcę więcej offtopować.. Po prostu bronię swojej wiary i nie boję się swoich poglądów. Dobrej nocy !
Edytowane przez ThinSpire Czas edycji: 2013-11-09 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ni to mnie grzeje ni ziębi. Nie rozumiem ataku na Zienia, przecież władze kościelne musiały wyrazić na to zgodę, a teraz udają takie zniesmaczone. A już doszukiwanie się w tym ataku na chrześcijaństwo jest wręcz komiczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Zakładającej wątek chodziło o samą ocenę pomysłu na zorganizowanie pokazu w kościele. Nie ma znaczenia czy Zień uzyskał zgodę władz kościelnych czy nie. Moim zdaniem pomysł był zły, a duchowny, który wyraził zgodę popełnił błąd. Może w dobie szerzenia tolerancji należałoby również uszanować uczucia katolików, mimo że ich liczba spada. A co do Zienia - to również wydawało mi się, że kto jak kto, ale on nie musi szokować, a klasa obroni się sama.
PS Żeby było jasne, nie chodzi mi tylko o kościół katolicki, pomysł pokazu w jakiejkolwiek świątyni, niezależnie czy jest to meczet, synagoga itd., uważam za chybiony. Edytowane przez anakrk Czas edycji: 2013-11-09 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Ja nie widzę w tym nic niestosownego. Dlaczego takie miejsce? Idealne, miejsca siedzące, na środku wybieg, wystrój na bogato. Nie widzę dużej między pokazem mody a ślubem, gdzie para młoda całe życie ma w najgłębszym religię, a na jedno popołudnie zmieniają się w pokornie całujących stópki Jezuska, wszak na inną salę z prawdziwymi złoceniami nie stać
![]() To tylko budynek, w innych krajach kościoły są przekształcane w ośrodki kulturowe i nikt nie czuje się atakowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Pokaz w kościele to prześladowanie Kościoła
![]() Kościół to tylko budynek, w sumie dobrze byłoby, aby część z nich zaczęła pełnić jakąś rolę użytkową choćby muzeów czy bibliotek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43646574]Ja nie widzę w tym nic niestosownego. Dlaczego takie miejsce? Idealne, miejsca siedzące, na środku wybieg, wystrój na bogato. Nie widzę dużej między pokazem mody a ślubem, gdzie para młoda całe życie ma w najgłębszym religię, a na jedno popołudnie zmieniają się w pokornie całujących stópki Jezuska, wszak na inną salę z prawdziwymi złoceniami nie stać
![]() To tylko budynek, w innych krajach kościoły są przekształcane w ośrodki kulturowe i nikt nie czuje się atakowany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co powiesz o księdzu, który za podofilię obwinia 10 latki, które same lgną do księży? Uważasz że to też zmanipulowane i że każdy jest tylko człowiekiem? Edytowane przez Mn1s1ek Czas edycji: 2013-11-09 o 23:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.