|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Modem bezprzewodowy do laptopa
Witam. Co do tematu to ogółem totalnie się na tym nie znam. Mam niby ofertę jakiegoś modemu, to jest z T-Mobile, 14 GB, te urządzenie nazywa się Huawei E3131 i wiem o nim tylko tyle, że jest małe, daje mi dostęp do neta i że podłącza się go jak pendrive
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Modem bezprzewodowy do laptopa
Kupiłem takiego nowego z gwarancją na Allegro za ok 100pln bez simlocka. Ma wyjście na antenkę i obsługuje HSPA i HSPA+ więc internet będzie śmigał prawie tak jak na LTE
![]() Edytowane przez olekso Czas edycji: 2013-10-22 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No tak, ale nie daje mi to odpowiedzi na postawione przeze mnie pytanie. Ktoś mi powiedział, że jak zużyje te GB to internet będzie mi chodził wolniej, Ale o ile wolniej? I czy te 14 GB to dużo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zależy jak dla kogo, dla mnie 14 GB to tyle, co nic na miesiąc to tyle, co nic. Zużyłabym to w kilka dni.
O ile wolniej? Nie wiem jak w T-mobile, pewnie wszystko jest opisane w ofercie, ale np. w plusie czy w play zwalniało na tyle, że żeby się nie nabawić nerwicy, trzeba było wywalać kasę i dokupić wiaderko GB ![]() Jeśli ma być traktowany faktycznie jako mobilny internet na wyjazdach, w trasie itp, to pewnie się sprawdzi, ale jako jedyny i główny, to ja nigdy nie patrzę za internetami z ograniczeniami danych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Do "zwykłego" korzystania ze stron czy gg taki mobilny internet się nadaje, jeżeli będziesz ściągać/oglądać filmy, muzykę, itp może być już mniej fajnie z dostępnym transferem. Kiedyś miałam taki modem w plusie i po wykorzystaniu dostępnych GB trafiał mnie szlag, gdy chciałam otworzyć pocztę czy inną stronę. Można sobie dokupić pakiet danych, ale to zazwyczaj kolejne 10-20zł, zależy jaki masz abonament.
Inna sprawa, że takie modemy bezprzewodowe różnie działają jeśli chodzi o zasięg sieci, mój play działał cały czas pod oknem (mieszkam w dużym mieście) w pokoju, a gdy przeniosłam się w inne miejsce, nagle zaczął mi mulić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja w play mam konto, na którym po zalogowaniu jest zakładka z ofertą zakupu dodatkowych usług.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
W t-mobile sie kupuje na stronie, ale na zjechanym internecie nie kupisz. U mnie w najlepszym miejscu nawet google sie nie wlaczaja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Na stronie T-Mobile znalazłam coś takiego. To jest te przedłużenie? http://www.t-mobile.pl/pl/indywidual...lugi_dodatkowe
Ogółem mam to: http://www.t-mobile.pl/pl/indywidual...ilny/z_modemem ale pozycja trzecia, 59,90 zł miesięcznie, 14 GB. Edytowane przez Sandwichh Czas edycji: 2013-11-10 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.