|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Napełnianie i wkłady do perfum Muglera
Mam pytanie dotyczace zapachow Muglera: Alien i Angel. Ostatnio zaintrygowal mnie ten pierwszy i spotkalam sie z tym, ze wsytepuje w dwoch pojemnosciach: 30 i 60 ml. Na niektorych opakowaniach jest napisane, ze to wersja refillable czyli jak rozumiem z mozliwoscia ponownego napelnienia. I teraz zwracam sie do osob, ktore wiedza o co chodzi lub mialy juz okazje bawic sie taka wersja
![]() ![]() Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-11-14 o 17:55 Powód: lit. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Napelnianie i wklady do perfum Muglera
Ropuszko, miałam trzy flakoniki Alien - 15ml i 2x30ml.
Jedna z trzydziestek to był właśnie flakon rozkręcany (refillable) z możliwością jego ponownego napełnienia. Pozostałe 30ml i piętnastka - tu atomizer był przymocowany na stałe. Po zużyciu flakon był bezużyteczny. Rozkręcana trzydziesta jest z reguły jest droższa od trzydziestki nierozkręcalnej. Napełniacze (refill) Alien są to flakoniki 60ml bez atomizera, tylko z koreczkiem. Dołączony jest do nich specjalny lejek za pomocą którego można przelać zawartość do rozkręcalnego flakonika. Odnośnie innych pojemności z atomizerami nie wypowiem się, bo nie miałam z nimi styczności, ale zdaje się są jeszcze rozkręcane flakony 10ml i 60ml. Moim zdaniem opcja: mały rozkręcany flakon + napełniacz jest bardzo praktyczna ![]() ps. Z zapachem Angel (również z ogródkami) jest podobnie. Za granicą naszego kraju mozna w perfumeriach spotkać żródełka Angela. Idziesz do perfumerii z pustym rozkręcanym flakonikiem, tam zostaje on napełniony z tego żródełka nowym płynnym Aniołem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]() jak ja sie zdenerwowałam jak kupiłam Aliena, ucieszona że wreszcie go mam, bo poprzedni się skończył, wróciłam do domu, chcę użyć, a się okazało, że kupiłam właśnie flakonik z lejkiem do przelania (poprzedni pusty odkręcany zdążyłam wyrzucić) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Homyczku, w Pl też są źródełka Angel - między innymi w Galerii Centrum, tam moja mama napełniała gwiazdkę
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam innocenta w formie napełniacza. Opakowanie wygląda jak strzykawka - po jednej stronie jest plastikowy stożek do przelewania, po drugiej - metalowa końcówka z takim jakby tłoczkiem. Pełni też funkję podstawki dla flakonika.
a atomizerki o różnej pojemności widziałam ostatnio w rozlewni zwanej nicole |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
perfumy bez atomizera,co zrobic??
kochani otoz dzisiaj zakupilma w sephorze perfumki Thierry Mugler Alien,przychodze do domku i co widze sa bez atomizera :-( szok.jak z nich teraz korzystac??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumy bez atomizera,co zrobic??
Pewnie kupiłaś Aliena do napełniania
![]() Możesz np. przelać do atomizerka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
W drogeriach albo w tzw. rozlewniach Refan można kupić flakon (różne kształty i pojemności) z atomizerem. Przelejesz sobie tyle, ile chcesz albo ile się zmiesci i po kłopocie.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Radzę po dobroci - zacznij korzystać z wyszukiwarki i nie zakładaj ciągle nowych wątków dublujących inne.
Raz dostałaś punkty, nie pomogło jak widać. Próbować za którym razem pomoże? Po 4 punktach dostaniesz bana na 2 tygodnie, po 6 - na całe życie. A fakt bycia nowym użytkownikiem nie zwalnia ze znajomości regulaminu i stosowania się do niego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Podnoszę wątek, bo mam właśnie pytanie dot. buteleczki refillable Angela.
A mianowicie, mam z wymianki Angela w buteleczce 25ml (gwiazdka) i zastanawiam się, czy ona jest do ponownego napełnienia. Na samej flaszce nic nie jest napisane, że to wersja do napełnienia, a kartonika nie mam, więc pytam tutaj, czy to jest zaznaczone jakoś na butelce? Boję się sama walczyć z atomizerem, żeby go nie uszkodzić. Proszę, niech ktoś kto ma taką buteleczkę da mi odpowiedź ![]() edit: buteleczka taka ja w załączniku http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=100985
KOSMETYKI: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post13432580 Wspólne zakupy: Angel https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=366352 Edytowane przez dabhdGARGAMELOWAdhbnhaskj Czas edycji: 2009-05-11 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() teraz mam 25ml w innej flaszce z elNino (zestaw prezentowy z flakonikiem takim jak 75) tu po prostu odkręca sie atomizer, droga to fakt, ale napełniłam w weekend i zapłaciłam 130zł swoja droga to koszmar jakie TM ma ceny na Aniołka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
We Wroclawskim Douglasie w Galerii Dominikanskiej jest zrodelko oraz w Legnicy w Perfumerii Styl
![]() ![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ups doczytałam już Edytowane przez agu.s Czas edycji: 2009-05-12 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja mam gwiazdkę do ponownego napełniania i na srebrnej części jest napis: ANGEL Vaporisateur Ressourcable Eau de Parfum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
w sumie fakt, napełnialne flakony sa dużo drozsze, ale później cena jest porownywalna z innymi sieciowymi zapachami nie wiem ile teraz kosztuje napełnienie 50ml, na poczatku zeszlego roku placilam coś koło 230-250zl chyba, wiem na pewno, ze napełnialna 50 teraz kosztuje w granicach 380zł w Douglasie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() W takim razie moja flaszka jest jednorazowa ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
![]()
Widziałam źródełko w salonie kosmetycznym Clarinsa w Katowicach
![]() Cen niestety nie znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Dot.: Napełnianie i wkłady do perfum Muglera
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Piers do przodu
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;16912133]Treść usunięta[/QUOTE]
Zapach ze źródełka jest dokładnie taki sam, jak z oryginalnego flakonika ![]()
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
a ja tez bardzo prosze o pomoc...mam Angel Viollete 25ml i to juz koncowka zapachu-jest rozkrecany do ponownego napelnienia...ja bym go chciala napelnic Angelem(klasycznym) albo alienem ale nie wiem jak sie pozbyc zapachu po fioletowym aniolku???mozecie mi pomoc??z gory dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja mam trochę głupie pytanie,ale wiadomo kto pyta nie błądzi
![]() Mam Angela Violette z wymiany i jestem ciekawa czy to jest wersja do ponownego napełnienia.Wątpię,bo nie wygląda na to,ale mogę się nie znać ![]() To 25ml i na naklejce na spodzie jest m.in napis vaporisateur ressourcable. Proszę o pomoc ![]()
![]() |
#25 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ressourcable / refilliable - oznacza flakonik z możliwoscią ponownego napełnienia. Niestety, nie wiem jak technicznie rozkręca się atomizer Aniołka Ogródkowego - ale w perfumerii, gdzie mają źródełko, powinni sobie z tym poradzić.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem czytałam tego posta i problem w tym ,że atomizer w moim Aniołku fiołkowym wygląda tak jak każdy inny atomizer przy perfumach..Dlatego z niedowierzaniem pytałam.. Może odezwie się osoba,która ma taki flakonik i może to potwierdzić i powiedzieć jak to zrobić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
never say no to panda
|
ja mam co prawda Aliena 90tkę w wersji napełnialnej, ale może coś pomogę:
w Alienie zdjemuje się tę alienową "główkę" z psikaczem i tymi złotymi minikołnierzykami po bokach - mamy flachon w dwóch częściach szklana część kończy się teraz złotą nasadką z wystającymi plastikowym bolcem, który w innych butlach znajdziemy zdjemując ten malutki walcowaty psikach chwytamy MOCNO za złotą nasadkę i... odkręcamy ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobnie można też odkręcić atomizer w Likierowym Aniołku (choć wcale napisane nie jest, że flaszka napełnialna jest). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
never say no to panda
|
oooooo, to je lecę sprawdzić, czy da radę w likierowym Kosmicie pomajstrować przy atomki
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.