|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Mrs Mrau
|
Dokument na TVP2:Mały Człowiek
w każdą sobote o 10.45.
Jest naprawdę niesamowity,oglądanie malutkich dzieciaczków radzących sobie z różnymi dziwnymi zadaniami naprawdę wciąga.Jakoś zawsze tak się zdarza,ze zaraz po obudzeniu trafiam wlasnie na ten dokument.Serial przedstawia badania przeprowadzane na niemowlętach i małych dzieciach,ukazuje etapy rozwijania poszczegolnych umiejetnosci malych istotek.Przyznam,ze często potrafię się nieźle uśmiać ![]() ![]() Ten odcinek był poświęcony także przynależności m.in relacji z innymi. W programie było mnóstwo badań,moglabym pisać i pisać,fascynujące jest to jak dzieci spostrzegają świat ![]() ![]() No i wiadomo wszystkie te małe śliczne istotki przyciągają wzrok samym słodkim wyglądem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Dokument na TVP2:Mały Człowiek
Widziałam kawałek, na te dziewczynke też trafiłam...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raróg
|
Też kiedyś ogladałam jeden odcinek. Faktycznie program jest super, dużo ciekawych rzeczy i bardzo wciąga patrzenie, co te słodkie bobasy zrobią i jak zareagują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja tez kilka razy oglądałam, szkoda że to w soboty, bo to mój dzien sprzatania
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Też oglądałam
![]() ![]() ![]() Zresztą TVP2 ma kilka naprawdę ciekawych dokumentów. W ciągu tygodnia (chyba we wtorki) jest też "Zaklinaczka dzieci" (Pielęgniarka i autorka kilku poradników pomaga rodzicom m.in. ujarzmić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
mi się podobało jak jedno dziecko malowało szminką tatę! hahaha
jak za kilka lat wpadnie na wizaż.pl to się uświadomi ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
oo ten o tej kobietce tez czasem ogladałam,
fajne sa odcinki z zazdrosnymi małymi maluchami o swoje rodzeństwo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() Ostatnio pomagała mamie ktorej niemowlaczek spał ok 3 godz. na dobe z powodu zgagi i innych podobnych przypadlości (jest jakas specyficzna nazwa tej choroby,ale nie pamietam teraz) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Też to oglądam, program jest bardzo ciekawy, a do tego te dzieciaczki sa ujmujące
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Mrs Mrau
|
Teraz w soboty o tej samej porze jest dokument o nianiach spieszącyn na ratunek rodzicom niesfornych dzieciaków.
Dziś był niesamowity odcinek.Niania trafiła do rodziny w któej było pięcioro dzieci (wszyscy to chłopcy).Ta kobieta była przerażona tymi dzieciaczkami opisala to jako "piekło dla niań ![]() Mianowicie cały dzien obserwowala rodzine w domu.Chłopcy bili siebie nawzajem,okładali rodziców,łazili po stołach,jeden nawet zsikał sie w salonie i zaczął chodzić po plamie gołymi stopami ![]() Nani szczeka opadła,ale że jej nie straszne,żadne bachorki ![]() Najważniejsze to co wprowadziła to kary (o których w tym domu dotychczas nie słyszano).Kara polegała na tym,ze jak jakiś maluch coś przeskrobie to bedzie musiał siedzieć na kanapie w ciszy przez tyle minut ile ma lat (najstarszy miał 8 lat). Matko kochana to dziecko przez te 8 minut świra dostawało,skakało,drapało ,darło się w niebo głosy. Niania kazała rodzicom aby byli stanowczy i nie bali sie stosować tyego typu kar bo inaczej nie zaczna funkcjnować jak normalna rodzina. Serio,ci chłopcy zachowywali się tak straszliwie,że ja już dawno uciekłabym stamtąd z krzykiem.Zresztą nawet ich babcia przestała odwiedzać rodzinę bo po urodzeniu chłopcow nie była w stanie nad nimi zapoanować i rozwścieczona wracała do domu. Może cie sobie wyobraźić co za cyrk tam był.Pierwszy raz widziałam cos takiego! Na początku nie dawałam szans nani na poskromienie tych dzieci.Myślałam zresztą tak samo jak ich rodzice,ktorzy wciąż powtarzali, "że to sie za żadne skarby nie uda!" Jednak ona spokojnie i uparcie realizowala swoje cele i UDAŁO JEJ SIĘ! dzieciaczki zaczęły zachowywać się jak ludzie ![]() Na koniec wszyscy bardzo dziekowali nani ( z maluchami włącznie) Potem już żadne kary i palny dnia nie były konieczne ![]() polecam naprawde świetny ten serial!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Serial jest rzeczywiscie udan y
Jest to juz druga emisja, mam nagranych kilka odcinków. Do niedawna TVP, nadawał w środy o godz.16 z minutami, przezabawny cykl filmików z ukrytej kamery, ukazujących dzieci w najróżniejszych sytuacjach, ich reakcje, mimikę etc- też rewelacyjny. "Ninię na telefon" warto ogladać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Mrs Mrau
|
Znowu powtarzają
Tym razem o zdolnościach niemowlaków. No nie mogę te dzieciaki są niesamowicie inteligentne i genialne! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
No nie?
![]() Czasem myślałam "jak dziecko może tego nie zauważać?" zaraz po tym, jak pokazywali coś, co mnei zadziwiało ![]() ogólnie rzecz biorąc - uwielbiam ten proram. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Mrs Mrau
|
zaskakiwały mnie eksperymenty z liczeniem,jedzeniem i postrzeganiem wielkości.Te dzieci wydawały się tak bardzo zaaferowane tymi sprawami,chociaż jeszcze nawet nie u miały mówić.To wszystko widać po oczach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Oj tak
![]() I te ich minki ![]() Dzieciaki były taaaaakie zdziwione, kiedy coś im się nie zgadzało ![]() ![]() I eksperyment polegający na pokazaniu dziecku obrazka z trzema ciemnymi plamami tak, aby przypominał twarz ludzką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Mrs Mrau
|
taaak z tą plamą było niezłe
Mi sie podobał jeszcze eksperymetn z jedzeniem.dziecku dano do wyboru albo krakersy albo brokuły.wiadomo co wybrało ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Kurcze
![]() Jacy my mądrzy jestśmy - od samego początku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Czasem nie wierzymy już w nic, co widzimy... Z biegiem czasu już nic nas nie zdziwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Mrs Mrau
|
Aga gratuluję maluszka
![]() Wkrótce sama będziesz miała okazję robić podobne eksperymenty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
cattt właśnie na to liczę
![]() Dziękuje za gratulację, nie mogę uwierzyć, że ten maluch ze zdjęcia będzie takim mądrym dzidziusiem ![]() ![]() a czy ten dokument jest odcinkowy? Wydaje mi się, że na TVP2 już coś podobnego widziałam, ale możliwe, że było to co innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Mrs Mrau
|
tak tak odcinkowy,widziałam jeszcze kilka z tej serii.Z tego co wiem puszczają go na zmianę z Nianią na telefon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ooo tak, Niania też jest dobra
![]() myślałam, że ona w niedzielę. za tydzień trzeba będzie chyba nagrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
hihi, narazie leci WIELKA GRA ktorej nie cierpie, wiec mam nadzieje ze zaraz sie skonczy i puszczą tą... hmmm... Nianie teraz tak ?
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
w telegazecie jej dzś nie widziałam, ale to było o 7 rano, mogłam być zaspana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.