|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Blender - pytanie
Witam,
myślę o zakupie (na prezent) blendera. Wybrałem już nawet model: Zelmer 491.6. Cena, która mi pasuje + pozytywne opinie + firma + odpowiednia moc. Ale... Nie ma nasadki miksującej (w sensie takiej trzepaczki). I teraz pytanie: czy ta nasadka jest potrzebna? Używacie jej? Np. do zrobienia bitej śmietany w proszku będzie ona potrzebna czy równie dobrze można wykorzystać tą nasadkę tnącą (która jest w każdym blenderze)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Blender - pytanie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem jest przydatna ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedzi
![]() w takim razie odpada ten blender, szkoda, bo byłem nastawiony. Tak więc: czy możecie polecić jakieś blendery w cenie ok. 100 zł? ![]() Z dużą mocą, by można kruszyć lód. Oczywiście sam również przeszukam internet, ale chętnie usłyszę podpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Jeżeli to ok. 100 zł, to może być np. 150 zł (wiem, więcej, ale taki naprawdę posłuży kilka ładnych lat), to wzięłabym PHILIPS HR 1607/00 lub Philips HR 1613/00. Lub polowała na jakąś promocję Brauna (w Braunie jest ten plus, że końcówkę do ubijania można zakupić osobno, a na początek np. kupić sam mikser z podstawową końcówką szatkującą). Mieszadło/trzepaczkę plus przekładka do zamocowania jej na podstawie silnika to koszt jakichś 50 zł (Allegro). Sam blender Brauna na Allegro da się kupić za około 50 zł, więc nawet jakbyś do tego dokupił trzepaczkę plus przekładkę, to zmieścisz się w nieco ponad stówie. Generalnie poszukaj sprzedawców i sprawdź, czy w danym modelu da się zastosować przekładkę (w większości się da, Braun tak ma).
A bliżej Twojego budżetu jest Moulinex DD307142 (akurat jest promocja w Saturnie za ok. 120 zł, bo normalnie kosztuje 150-180 zł). Nie wiem jak teraz, ale kiedyś Moulinex to była naprawdę dobra marka. Generalnie w Blenderach ręcznych moje typy to marki Braun (mam, zajeżdżam od kilku lat i jakoś zajechać się nie chce) i Philips (mają znajomi). Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-11-25 o 06:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
O kurczę teraz to mam problem! Dzięki
![]() Zacząłem się powoli przekonywać co do tego Zelmera. Bo trzepaczkę można kupić, bo może nie będzie taka niezbędna, bo to i tamto... A tutaj podsunęłaś mi Moulinexa! Nie mam pojęcia czy wybrać ten Zelmer (który ma już opinie w internecie) czy wspomniany Moulinex, o którym mało jest w necie wypowiedzi. Pomocy ![]() Z Moulinexa mam mikser, ma hoho lat i dalej wygląda jak nowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Powiem tak: z Zelmerem to ostatnio różnie bywa. Troszkę straciłam zaufanie do marki, bo opiekacz do kanapek szybko mi się zaczął sypać (generalnie działa, ale coś tam się ułamało, emalia nieprzywierająca zeszła). Z odkurzaczem to samo: generalnie działa, ale sterowanie w rączce się zepsuło, mocy nie da się zwiększać itp. Drobne usterki, a jednak psujące frajdę z użytkowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja akurat nie mam trzepaczki. ale mam w domu nastanie mikser. i do śmietany\nalesników własnie używam miksera.
ale pewnie gdyby była trzepaczka to bym użyła miksera.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.