Rozstanie :( jak się pozbierać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-05, 11:03   #1
gosiaczek12z
Raczkowanie

Rozstanie :( jak się pozbierać?

Mój związek to zaledwie 2 miesiące, ale to dla mnie na tyle dużo czasu by się zakochać. Drugiego października od mnie zostawił, a kiedy poszłam do jego mieszkania, by jeszcze porozmawiać zastałam go z prostytutką.. Zatrzasnął mi drzwi przed nosem, ale wystarczająco dużo słyszałam stojąc pod drzwiami i wahając się czy zapukać. Był 10 lat starszy, ale myślałam, że jest poważnym facetem.. wiele obietnic, planów i wspólnie spędzonych całych dni..wszystko okazało się być niczym.. jeszcze dziś napisałam do niego wiadomość jakby podsumowującą nasz związek, wszystkie moje przemyślenia, choć wiem, że nie odpisze. To wszystko boli, a ja nie umiem się pozbierać.. Będąc z nim miałam zabieg, przez który przestałam ćwiczyć, ale dla niego ( jak mówił) i tak byłam piękna, bo wagę mam w normie. Od czwartku czyli rozstania nie umiem dojść do siebie - dużo piję, palę, jem.. chcę wypełnić pustkę i zapomnieć choć na chwilę..nic nie pomaga..nie umiem zebrać się do ćwiczeń, bo to wymaga dużo siły fizycznej i psychicznej, a ja czuję się zupełnie rozdarta..zaczęły mi się studia, a ja już opuściłam wystarczająco dużo zajęć organizacyjnych. Przez niego opuściłam też wiele lekcji na kursie językowym, bo cały czas chciałam spędzać z nim. Kiedy napisał o rozstaniu rzuciłam telefonem o ścianę. Popsuł się. Mam zastępczy, ale nawet nie mogę odtworzyć na nim smsów od niego, nr pamiętałam.. myślałam, że dzień po zbiorę w sobie siłę, by wrócić do ćwiczeń i nauki niemieckiego, bo to były rzeczy dzięki którym czułam się lepiej. Ale nie potrafię. Myśli o nim mnie zabijają.. Czuję się beznadziejnie ze swoim ciałem..Czuję, że nie mam nic - pewności siebie, pięknego ciała, telefonu i coraz mniej pieniędzy, bo fajki, alkohol i jedzenie kosztują.. czuję się tragicznie.. jak mam się pozbierać i normalnie żyć na nowo, kiedy każdy dzień przynosi tylko cierpienie? Kiedy czuję, że nie czeka mnie już nic..
gosiaczek12z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 11:15   #2
mikolajkowa
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie :( jak się pozbierać?

Laska, ja rozumiem ze rozstanie to naprawde trudny czas, ale nie dramatyzuj. KOles okazal sie wyjatko zalosnym facecikiem, zreszta byliscie razem 2 miesiace.....

Glowa do gory, marsz do cwiczen i niemieckiego! Zdrowe odzywianie, glowa zajeta czym innym. Bedzie nasteny, O NIEBO lepszy od tego daremnego okaza...
I przebadaj sie moze jesli wspolzyliscie....
mikolajkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 11:17   #3
gosiaczek12z
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikolajkowa Pokaż wiadomość
Laska, ja rozumiem ze rozstanie to naprawde trudny czas, ale nie dramatyzuj. KOles okazal sie wyjatko zalosnym facecikiem, zreszta byliscie razem 2 miesiace.....

Glowa do gory, marsz do cwiczen i niemieckiego! Zdrowe odzywianie, glowa zajeta czym innym. Bedzie nasteny, O NIEBO lepszy od tego daremnego okaza...
Nie współżyliśmy, mimo że on chciał.. być może dlatego tak szybko się pocieszył.. pozbieranie się niestety nie jest takie łatwe, jestem teraz załamana swoim życiem, czuję bezwład, że mimo że bym chciała to nic nie mogę zrobić..
Stary 2014-10-05, 11:29   #4
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez gosiaczek12z Pokaż wiadomość
Był 10 lat starszy, ale myślałam, że jest poważnym facetem.. wiele obietnic, planów i wspólnie spędzonych całych dni..
Domyślam się, że wiążąc się ze starszym mężczyzną liczyłaś na to, że okaże się poważny i odpowiedzialny, że Wasz związek trochę potrwa. Przykro mi że się rozczarowałaś, i uważam że powinnaś jednak starać się na przyszłość nie ufać tak bardzo obietnicom i planom, które ktoś Ci składa w przeciągu pierwszych dwóch miesięcy relacji - to jest bardzo mało czasu, nie ma wtedy miejsca na żadne obietnice, ludzie dopiero się poznają. Nawet jeśli znałaś go wcześniej, to mimo wszystko związek i zobowiązania to zupełnie inna broszka, i to trochę za krótko na ufanie ślepym założeniom, że będziecie razem po wsze czasy. Musisz mieć pewien dystans.

Cytat:
Przez niego opuściłam też wiele lekcji na kursie językowym, bo cały czas chciałam spędzać z nim.
Nigdy więcej tego nie rób. Zauroczenie zauroczeniem, ale Twoje zajęcia, hobby, znajomi itd. też są ważni. Nawet związek nie sprawia, że mamy nie mieć życia poza nim i rzucać wszystko, co nas czyni "nami" i co jest odrębne od partnera - ta odrębność jest potrzebna, a po ewentualnym rozstaniu ratuje życie.

Cytat:
Czuję, że nie mam nic - pewności siebie, pięknego ciała, telefonu i coraz mniej pieniędzy, bo fajki, alkohol i jedzenie kosztują.. czuję się tragicznie..
Ogranicz używki, to będzie plus i dla Twojego portfela, i dla Twojego ciała.

Cytat:
jak mam się pozbierać i normalnie żyć na nowo, kiedy każdy dzień przynosi tylko cierpienie? Kiedy czuję, że nie czeka mnie już nic..
Każdy dzień = 3 dni, mamy dopiero 5 października. Daj sobie czas na pogodzenie się ze stratą, za 2 tygodnie poczujesz się już o wiele lepiej.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 12:15   #5
201703061208
Konto usunięte

przykro mi, ale jest możliwość że bardzo szybko o nim zapomnisz. Jak? Zadbaj o siebie, swoją urodę i ogólnie rozwój, ubieraj się seksownie i zbieraj komplementy oraz pochwały od mężczyzn którzy zaczną Cię adorować, flirtuj z nimi. To musi zadziałać, mało tego może w przyszłości któryś z nich stanie się nowym facetem (ale w Twoim wypadku nie pakowałabym się szybko w nowy związek).
Po akcji z prostytutką nie ma o czym mówić, pan skończył swoją karierę na tym etapie.
PS Najważniejsze-traktuj flirt jako rozrywkę i nie zakochuj się w żadnym, chyba nie chcesz znów się rozczarować.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Masz jakąś przyjaciółkę, która mogłaby Cię wesprzeć w tym momencie? Kiedy moja zerwała z takim jednym typkiem to wykupiłyśmy karnet do SPA i spędzałyśmy całe dnie razem, na rozmowach, dobrym jedzonku i pływaniu. Później mi powiedziała, że to był najlepszy okres wakacji jaki spędziła w życiu

Edytowane przez 201703061208
Czas edycji: 2014-10-05 o 15:42
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 12:20   #6
supertorze
Przyczajenie

Pamiętaj, żyjesz dla siebie a nie dla kogoś! Przede wszystkim uświadom sobie, że nie jest on jedynym facetem na tym świecie. Znajdziesz lepszego i będziesz z nim szczęśliwa, a tym typem się nie przejmuj, widzisz jaki z niego drań. Wróć do swojego starego życia, po czasie jak on Cię zobaczy to będzie pluł sobie w brodę i powtarzał w myślach: Cholera, a mogłem być z taką super kobietą!
Głowa do góry, piersi do przodu i zero zmartwień!
supertorze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 15:16   #7
kennedy
Zakorzenienie

Laska to tylko dwa miechy byly. Za czym placzesz. Ani goscia dobrze bie poznalas, ani nie moglas go kochac. W dwa miesiace nir da sie kogos kochac.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-05, 16:48   #8
wampir
Zakorzenienie

Rozumiem, że czujesz się upokorzona przez tego faceta i tutaj Ci się nie dziwię.
Spójrz na to jednak z tej strony, że to był nic nie znaczący epizod w Twoim życiu.
I spójrz prawdzie w oczy, że trafiłaś na taboret, wyciągnij wnioski (na przykład jakie miałaś szczeście, że okazało się to już po 2miesiącach) i ogarniaj swoje życie.

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 18:29   #9
201703061208
Konto usunięte

mój post w tym wątku mógł zabrzmieć jakbym była Atencyjną Wizażanką (większość wie, o czym mówię) ale droga Autorko-tak naprawdę rada jest tylko po to żebyś przestała się przejmować i zapomniała jak najszybciej. Po prostu szkoda mi Ciebie, Twojej psychiki i mam wielką nadzieję, że teraz jest koło Ciebie przyjaciółka lub inna bliska osoba. Trzymaj się
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 21:00   #10
gosiaczek12z
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aisha21 Pokaż wiadomość
mój post w tym wątku mógł zabrzmieć jakbym była Atencyjną Wizażanką (większość wie, o czym mówię) ale droga Autorko-tak naprawdę rada jest tylko po to żebyś przestała się przejmować i zapomniała jak najszybciej. Po prostu szkoda mi Ciebie, Twojej psychiki i mam wielką nadzieję, że teraz jest koło Ciebie przyjaciółka lub inna bliska osoba. Trzymaj się

Dziękuję za Wasze wsparcie, tak są ze mną moje siostry - najlepsze przyjaciółki pozbieram się, mam plany od jutra próbować zapomnieć, nie myśleć i nie mówić o nim. Szkoda tylko przekonać się po tak wielu wspólnych chwilach przekonać się, że to nic nie znaczyło i zostać tak potraktowanym. Ale trudno - życie toczy się dalej, a wsparcie tutaj, nawet online dużo pomaga i daje siłę, jeszcze raz dziękuję
Stary 2014-10-05, 21:41   #11
szampejn
Raczkowanie

Będzie dobrze! Teraz kiedy masz więcej czasu dla siebie, wykorzystaj go w pełni. Nie zawalaj studiów i kursu językowego- pomogą Ci zając myśli, ćwicz- zadbasz o siebie, w końcu każdy lubi sobie zawiesić oko na zgrabnej damie . No cóż... facet, który miał być poważny, okazał się niepoważny, ale chyba lepiej, że po dwóch miesiącach niż gdyby Ci jakieś kwiatki zaczęły wychodzić np. po dwóch latach.
szampejn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 12:17   #12
Pejsik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikolajkowa Pokaż wiadomość

Trafił ci sie robak zwykły
"Sodomitą to może być byle żak, mnich, żebrak, chłop czy inny łazęga. O książętach i dostojnikach Kościoła mówimy natomiast, że w sprawach miłości cielesnej wznoszą się ponad zwyczajowe standardy kultywowane przez większość społeczności." - Ja Inkwizytor. Wieże do nieba (Jacek Piekara)
Pejsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości