Universal Perfumes and Cosmetics - Wasze doświadczenia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 22:16   #1
Hugo73
Przyczajenie

Universal Perfumes and Cosmetics - Wasze doświadczenia

Przymierzam się do zakupu w powyższym sklepie jednej buteleczki,dlatego też chciałbym zapytać osoby, które już tam zamawiały, o kilka spraw:
-długo oczekiwaliście na przesyłkę z Kuwejtu?
-mieliście do dyspozycji opcję śledzenia przesyłki?
-paczuszka przechodziła przez urząd celny?
-zdarzają się przypadki, że przesyłka nie dociera do Polski?
Z góry dziękuję za pomoc

Edytowane przez Hugo73
Czas edycji: 2013-11-22 o 22:17
Hugo73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 04:23   #2
renia30
Zakorzenienie

Dot.: Universal Perfumes and Cosmetics - Wasze doświadczenia

Kupowałam 2 razy: pierwszy raz perfumy przyszły przeterminowane, sprzedawaca oddał kasę, nie odsyłalam zakupu.

W tym tygodniu odebrałam przesyłkę, po 2 i pół tygodnia czekania. Perfumy miały otwartą folię, zapakowane były w kopertę bąbelkową i narożnik kartonika uległ lekkiemu zgnieceniu, flakonik był na pewno wyjmowany z kartonika, może do zdjęcia? widac było na nim ślady palców. Zużycia płynu nie stwierdziłam ale butelka jest nieprzezroczysta, na "chlupot" wydaje się pełna. Zgłosiłam sprzedawcy, stwierdził, że go to dziwi bo według jego wiedzy flakon był w nienaruszonej folii .
Urząd celny nie otwierał przesyłki, nie było żadnej celnej banderoli ani naliczonego cła.
Śledzenia przesyłki brak, otrzymasz tylko numer do poczty Kuwejtu i tyle. Czekasz w ciemno.
Koleżanka, która zamówiła 10 dni przede mną nadal nie ma przesyłki .
Nie polecam.Moim zdaniem - ryzyko.

Edytowane przez renia30
Czas edycji: 2013-11-23 o 04:25
renia30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 09:14   #3
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Zamawiałam cztery razy.

-długo oczekiwaliście na przesyłkę z Kuwejtu?

najdłużej pięć tygodni (było wówczas jakieś trwające tydzień święto w świecie arabskim), ostatnie dwa razy - dwa tygodnie

-mieliście do dyspozycji opcję śledzenia przesyłki?

dało się śledzić, jak już trafiła do Polski - acz nie zawsze numer pojawiał się w systemie

-paczuszka przechodziła przez urząd celny?

raz tak - była otwarta i ponownie zaklejona, nie naliczono cła ani vatu

-zdarzają się przypadki, że przesyłka nie dociera do Polski?

Tak - był taki przypadek na forum. W takim wypadku mamy zabezpieczenie w postaci paypala, który bezlitośnie każde sprzedawcy zwracać towar, nawet jeśli posłał np zwykłą, nie poleconą przesyłką na życzenie kupującego

Trzeba się liczyć z tym, że sprzedawca ma luźny stosunek do pakowania, i warto mu zaznaczać, żeby starannie zabezpieczył przesyłkę. Pudełka mam zawsze uszkodzone, raz trafiło mi się, że korek flakonu był potłuczony. Uważam, że w wypadku perfum, których u nas nie ma, albo są połowę droższe, warto zaryzykować (acz nie kupowałabym ich z przeznaczeniem na prezent albo lojalnie uprzedziła, że pudełko będzie otwierane albo/i uszkodzone).
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 09:19   #4
Hugo73
Przyczajenie

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi
W razie nieotrzymania przesyłki,rzeczywiście można wspomóc się paypalem
Jak uważacie, po jakim czasie od wysyłki zgłasza się zazwyczaj paypalowi sprawę do ewentualnego zwrotu przez nich pieniędzy?pytam tak zapobiegawczo na przyszłość

Edytowane przez Hugo73
Czas edycji: 2013-11-23 o 09:23
Hugo73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 09:27   #5
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Hugo73 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi
W razie nieotrzymania przesyłki,rzeczywiście można wspomóc się paypalem
Jak uważacie, po jakim czasie od wysyłki zgłasza się zazwyczaj paypalowi sprawę do ewentualnego zwrotu przez nich pieniędzy?pytam tak zapobiegawczo na przyszłość
pięć tygodni - bo przesyłka może iść nawet miesiąc. Jeśli sprzedawca twierdzi, że wysłał, nie ma żadnych specjalnych okoliczności (jak to święto w moim wypadku), po miesiącu paczka powinna dojść. Warto sprawdzić, jakie terminy ma paypal na zgłoszenie - żeby nie przekroczyć.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 10:00   #6
gibikrudawy
Wtajemniczenie

To do mnie nie doszło, a był to flakon na rozbiórkę. Ale dostałam zwrot pieniędzy z paypala.
Nr przesyłki przesłał, ale po kilkukrotnym zapytaniu mailowym.

Wcześniej, przed felerną rozbiórką, kupowałam u tego sprzedawcy dwa razy, przez e-bay, ok 2 lat temu. Wtedy perfumy doszły bez skuchy, czekałam ok 2 tygodni. Pakowanie w gazetę, ale doszło szczęsliwie.
Stary 2013-11-23, 13:00   #7
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Ja zamawiałem dwa razy
Pierwszy raz rok temu, a drugi ok 3 miesięcy temu.
O ole pierwszy przesył był słabo zabezpieczony, w słynne gazety i reklamówki, o tyle drugi już przyszedł paczką i całkiem dobrze w środku zabezpieczył
Przesyłka w obu przypadkach szła ok 15 dni.
Ja nie mam zastrzeżeń i niedługo szarpnę się na następny zakup
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości