|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Universal Perfumes and Cosmetics - Wasze doświadczenia
Przymierzam się do zakupu w powyższym sklepie jednej buteleczki,dlatego też chciałbym zapytać osoby, które już tam zamawiały, o kilka spraw:
-długo oczekiwaliście na przesyłkę z Kuwejtu? -mieliście do dyspozycji opcję śledzenia przesyłki? -paczuszka przechodziła przez urząd celny? -zdarzają się przypadki, że przesyłka nie dociera do Polski? Z góry dziękuję za pomoc ![]() Edytowane przez Hugo73 Czas edycji: 2013-11-22 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Universal Perfumes and Cosmetics - Wasze doświadczenia
Kupowałam 2 razy: pierwszy raz perfumy przyszły przeterminowane, sprzedawaca oddał kasę, nie odsyłalam zakupu.
W tym tygodniu odebrałam przesyłkę, po 2 i pół tygodnia czekania. Perfumy miały otwartą folię, zapakowane były w kopertę bąbelkową i narożnik kartonika uległ lekkiemu zgnieceniu, flakonik był na pewno wyjmowany z kartonika, może do zdjęcia? widac było na nim ślady palców. Zużycia płynu nie stwierdziłam ale butelka jest nieprzezroczysta, na "chlupot" wydaje się pełna. Zgłosiłam sprzedawcy, stwierdził, że go to dziwi bo według jego wiedzy flakon był w nienaruszonej folii ![]() Urząd celny nie otwierał przesyłki, nie było żadnej celnej banderoli ani naliczonego cła. Śledzenia przesyłki brak, otrzymasz tylko numer do poczty Kuwejtu i tyle. Czekasz w ciemno. Koleżanka, która zamówiła 10 dni przede mną nadal nie ma przesyłki ![]() Nie polecam.Moim zdaniem - ryzyko.
Edytowane przez renia30 Czas edycji: 2013-11-23 o 04:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zamawiałam cztery razy.
-długo oczekiwaliście na przesyłkę z Kuwejtu? najdłużej pięć tygodni (było wówczas jakieś trwające tydzień święto w świecie arabskim), ostatnie dwa razy - dwa tygodnie -mieliście do dyspozycji opcję śledzenia przesyłki? dało się śledzić, jak już trafiła do Polski - acz nie zawsze numer pojawiał się w systemie -paczuszka przechodziła przez urząd celny? raz tak - była otwarta i ponownie zaklejona, nie naliczono cła ani vatu -zdarzają się przypadki, że przesyłka nie dociera do Polski? Tak - był taki przypadek na forum. W takim wypadku mamy zabezpieczenie w postaci paypala, który bezlitośnie każde sprzedawcy zwracać towar, nawet jeśli posłał np zwykłą, nie poleconą przesyłką na życzenie kupującego Trzeba się liczyć z tym, że sprzedawca ma luźny stosunek do pakowania, i warto mu zaznaczać, żeby starannie zabezpieczył przesyłkę. Pudełka mam zawsze uszkodzone, raz trafiło mi się, że korek flakonu był potłuczony. Uważam, że w wypadku perfum, których u nas nie ma, albo są połowę droższe, warto zaryzykować (acz nie kupowałabym ich z przeznaczeniem na prezent albo lojalnie uprzedziła, że pudełko będzie otwierane albo/i uszkodzone). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi
![]() W razie nieotrzymania przesyłki,rzeczywiście można wspomóc się paypalem ![]() Jak uważacie, po jakim czasie od wysyłki zgłasza się zazwyczaj paypalowi sprawę do ewentualnego zwrotu przez nich pieniędzy?pytam tak zapobiegawczo na przyszłość ![]() Edytowane przez Hugo73 Czas edycji: 2013-11-23 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
pięć tygodni - bo przesyłka może iść nawet miesiąc. Jeśli sprzedawca twierdzi, że wysłał, nie ma żadnych specjalnych okoliczności (jak to święto w moim wypadku), po miesiącu paczka powinna dojść. Warto sprawdzić, jakie terminy ma paypal na zgłoszenie - żeby nie przekroczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
To do mnie nie doszło, a był to flakon na rozbiórkę. Ale dostałam zwrot pieniędzy z paypala.
Nr przesyłki przesłał, ale po kilkukrotnym zapytaniu mailowym. Wcześniej, przed felerną rozbiórką, kupowałam u tego sprzedawcy dwa razy, przez e-bay, ok 2 lat temu. Wtedy perfumy doszły bez skuchy, czekałam ok 2 tygodni. Pakowanie w gazetę, ale doszło szczęsliwie.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja zamawiałem dwa razy
![]() Pierwszy raz rok temu, a drugi ok 3 miesięcy temu. O ole pierwszy przesył był słabo zabezpieczony, w słynne gazety i reklamówki, o tyle drugi już przyszedł paczką i całkiem dobrze w środku zabezpieczył ![]() Przesyłka w obu przypadkach szła ok 15 dni. Ja nie mam zastrzeżeń i niedługo szarpnę się na następny zakup ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.