|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szarlotka z budyniem
Kiedyś opracowałam takie właśnie ciasto. Być może je znacie, ale zapewniam, iż przed jego pierwszym przygotowaniem nie miałam o tym pojęcia i strasznie się bałam co z tego wyjdzie
![]() Tak więc robi się normalne ciasto na szarlotkę, odkłada się połowę i zamraża, zaś drugą wykładamy do blaszki(tak żeby boki foremki też były nim pokryte) i schładzamy w lodówce. W tym czasie przygotowujemy budyń z dwóch opakowań (śmietankowy lub waniliowy, lepiej użyć trochę mniej mleka) i obieramy kilka jabłek, ścieramy je i mieszamy z cynamonem. Kiedy budyń trochę przestygnie przekładamy go na ciasto, które jest w foremce. Na ten budyń idą jabłka. A na jabłka ścieramy na tarce tą zamrożoną część ciasta i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Bardzo smaczne, moja rodzina je uwielbia, a babcia nie może się nadziwić nad tym pysznym połączeniem. Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szarlotka z budyniem
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
a co mi tam;d
piecz, to w każdym razie mnie relaksuje;d ja za to mam strasznego smaka na kluski z makiem i bakaliami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam tą szarlotkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Muszę taką spróbować zrobić, może mi się uda taka smaczna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.