|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
brak pewnosic siebie,bycie pomijanym
qqq
Edytowane przez danielle00 Czas edycji: 2013-11-27 o 22:18 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: brak pewnosic siebie,bycie pomijanym
Nie mam pojecia jak ci pomoc ,mam podobny problem. Nie pcham sie tam gdzie mnie nie chcą
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja myślę, ze to zmieni się z czasem. Miałam kiedyś podobną sytuację, nowa szkoła - nowi ludzie. Na początku też otoczyłam się ludźmi którzy nieustannie działali mi na nerwy, po jakimś czasie uświadomiłam sobie, że nie chcę dłużej przebywać na siłę w ich towarzystwie. Że znajdę sobie towarzystwo lepsze. Wtedy tak jak u Ciebie były porobione już "grupki" każdy z kimś trzymał, każdy miał z kim siedzieć w ławce. Tylko ja zostałam z boku. Nie wiem czy orientowali się jak właściwie mam na imię
Bo dłuższym zastanowieniu dałam sobie spokój. Doszłam do wniosku, że wygodniej będzie samej niż na siłę szukać przyjaciół Przez pierwszy rok szkoły średniej trzymałam się od wszystkich z dala, denerwowały mnie przekrzykujące się panienki, a mimo to któregoś dnia dziewczyna, na którą w ogóle nie zwracałam uwagi zaprosiła mnie na imprezę, którą organizowała u siebie w domu Tam nawiązałam kontakt z nią i 2 innymi dziewczynami, z którymi przyjaźnię się do dziś. Myślę, że jak nie będziesz próbować wpychać się na siłę to znajomi sami się znajdą
|
|
|
|
|
#4 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie zawsze wszędzie trafiamy na bratnie dusze, warto pozostać sobą i na siłę nie wkupywać się w niczyje łaski, tylko po prostu poszukać innych ludzi, którzy zaakceptują nas takimi jacy jesteśmy i w których towarzystwie poczujemy się dobrze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to dlaczego wymagasz, że to wszyscy będą obok Ciebie skakać i Ciebie wszędzie zapraszać - jeśli chcesz się zintegrować i wyjść gdzieś z tymi ludźmi, to może Ty zaproponuj jakieś grupowe wyjście do pubu lub na pizze?Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Taka_tam_jedna Czas edycji: 2013-11-22 o 13:03 |
||||||||||
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Mogłabym się podpisać pod każdym słowem, oprócz tego fragmentu że rodzina i znajomi w Ciebie nie wierzyli (we mnie wierzyli). Jakbyś pisała o mnie
![]() Ja m.in z podobnych powodów chodzę na terapię, oczywiście nie żeby zmienić siebie jako osobę, ale raczej myślenie, podejście itd. generalnie zgadzam się z tym co napisała Taka_tam_jedna, z tym że z drugiej części wypowiedzi wnioskuję, że ona raczej taka nie jest i nie do końca rozumie. Tzn. rady są dobre, ale niewiele zmienią chyba, bo to tak jak mówienie w kółko nieśmiałemu odludkowi "otwórz się na ludzi" ![]() A na pocieszenie powiem Ci, że ja np. uwielbiam takie osoby jak Ty, bo zazwyczaj w parze z cechami jakie opisałaś idzie skromność, inteligencja, refleksyjność, lojalność, delikatność, dobre serduszko ... takie osoby potrafią słuchać i często są bardzo dobrymi przyjaciółmi. Co oczywiście w żaden sposób nie zmienia faktu, że trzeba pracować nad samooceną, pewnością siebie i pozytywnym podejściem do świata. No i myślę, że trzeba zaakceptować siebie taką, jaką jesteś. Także fakt, że nigdy nie będziesz rozchwytywaną "gwiazdką"
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm... z tego opisu wydaje mi sie,ze jestes typem introwertyka. Moze poczytaj na ten temat,a byc moze Ci to pomoze w postrzeganiu siebie samej.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To prawda, lepiej bym tego nie ujęła! Nie daj sie porwać przez stado, tylko dlatego że to większość. Pielęgnuj w sobie wrażliwośc, odwagę bycia "pod prąd",kreatywność i taktowność. Niestety czasy są takie, że poważanie ma ten, kto ma pusto w głowie, ale nagłośniej krzyczy/vel włazi w dupę bez wazeliny... to w dorosłym życiu do niczego ich nie doprowadzi. Nie musiszbyć taka i ,błagam, nigdy nie bądź! Nie bądż też uległa, interweniuj głośno gdy naruszane są twoje granice, ale prowadź zycie konsekwentnie i spokojnie, dbaj o przyszłość, miej dla każdego uśmiech - a wartościowi ludzie zaczną się przyłączać do twojej "wycieczki". jeśli nie w liceum to na studiach... GWARATUJE CI jesli chcesz imprez, przyjaciółek od ploteczek to zapisz się do klubu dyskusyjnego/hobbystycznego, forum tematycznego, koła naukowego, zacznij uprawiać sport, zostań wolontariuszem w schronisku, bywaj na imprezach, w kinie (ja na studiach na wszystkie koncerty chodziłam sama i jakoś żyję, nie zostałam wyklętym odludkiem). wydajesz sie fajna laską i dasz sobie w zyciu radę, liceum to dopiero początek zyciowych niespodzianek
Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem. Edytowane przez kora777 Czas edycji: 2013-11-22 o 19:24 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

Przez pierwszy rok szkoły średniej trzymałam się od wszystkich z dala, denerwowały mnie przekrzykujące się panienki, a mimo to któregoś dnia dziewczyna, na którą w ogóle nie zwracałam uwagi zaprosiła mnie na imprezę, którą organizowała u siebie w domu 
... takie osoby potrafią słuchać i często są bardzo dobrymi przyjaciółmi. Co oczywiście w żaden sposób nie zmienia faktu, że trzeba pracować nad samooceną, pewnością siebie i pozytywnym podejściem do świata. No i myślę, że trzeba zaakceptować siebie taką, jaką jesteś. Także fakt, że nigdy nie będziesz rozchwytywaną "gwiazdką"