| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2004-07-29, 20:04 | #1 | 
| Rozeznanie | Muzyka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Był już wątek dotyczący ulubionej ścieżki dżwiękowej, a teraz może cos o ulubionych zespołach, wokalistach. Czego słuchacie!???? Ja od momentu kiedy zaczał pasjonować mnie buddyzm , joga i medycyna niekonwencjonalna uwielbiam muzykę relaksacyjną i tą do medytacji. Niestety nigdzie nie mogę zdobyć płyt BUDDAH-Bar, a nie stać mnie na jej kupno(hlip) | 
|     |   | 
|  2004-07-29, 20:25 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-05 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Re: Muzyka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

To ja od kilkunastu lat uwielbiam kalifornijskiego punka, a także punk rocka lat 70.,80. Ostatnio dodatkowo zaprząta mnie muzyka celtycka w wykonaniu Loreeny McKennit. Ponadto lubię kapele ostrzejsze, hard rockowe, metalowe. I pomimo mojego wieku, fasynacja mi nie przechodzi    | 
|     |   | 
|  2004-07-29, 20:35 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-03 
				 | 

Ja uwielbiam muzykę lat 80. weług mnie to była muzyka (w pełnym tego słowa znaczeniu), a teraz....to o zrobili jest niewybaczalne, jak mozna to co teraz leci na vivie itd nazywac wogole muzyką...jakieś o oł o oł..it..oczywiscie nie chce nikogo urazić.

| 
|     |   | 
|  2004-07-29, 20:44 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2003-12 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

1. Tori Amos - zdecydowanie moja ulubiona wokalistka   2. Hey oraz Nosowska - nie wszystkie plyty zachwycaja, ale i tak jestem fanem  A poza tym slucham Marvina Gaye, PJ Harvey, Bjork, No Doubt, Spice Girls  , D'Angelo, The Cardigans, A Tribe Called Quest, Skunk Anansie, Hooverphonic... i jeszcze kilka innych bym mogl wymienic  Oczywiscie nie jest tak ze kazda plyta z tych wymienionych mi sie super podoba, ale imho zasluguja oni na uwage  PS. dlaczego mam wrazenie ze wyrosnie nam topic-gigant?   | 
|     |   | 
|  2004-07-29, 21:03 | #5 | 
| Rozeznanie | 

A ja...hmm...od czego by tu zacząć   Od pewnego czasu mam bzika na punkcie Stinga  , wcześniej to była Aaliyah, i nadal jest, ale rzadziej  Poza tym lubię hip-hop - ale TYLKO amerykański. Jak słyszę te polskie... (khem khem...powstrzymam się od komentarza  ) to wolę siedzieć w ciszy  Do tego dorzucam Blink182 i Limp Bizkit (ostatnio coś rzadziej...powód wyżej  ). Wychodzi niezła mieszanka  No i oczywiście nie wykluczam różnych ciekawych, wpadających w ucho kawałków.   | 
|     |   | 
|  2004-07-29, 23:15 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: pomorskie 
				 | 

Najpierw była wielka miłość do zespołu Depeche Mode - trwała przeszło 6 lat. Potem przyszła kolej na Doors`ów itp. Kolejny okres buntu to Rage Against The Machine(yh!!!) Teraz na "stare lata" uwielbiam tzw. czarną muzykę (2pac, Dr.Dre,Snoop,Busta Rhymes, Ja Rule, LL Cool J itd + kobietki - Ashanti, Toni Braxton, Eve itd. Pozdrawiam   | 
|     |   | 
|  2004-07-30, 11:15 | #7 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2004-01 
				 | 

Jestem wielbicielką rocka i metalu, raczej zagranicznego, i takiej muzyki głównie słucham, ale bywa, że wpadnie mi w ucho coś zupełnie z innej beczki. Np. mój brat słucha hip hopu i "katuje"   mnie i moją mamę słuchaniem go bardzo głośno, więc czasem coś mi się spodoba. | 
|     |   | 
|  2004-07-30, 13:41 | #8 | 
| Zakorzenienie | 

a ja słucham hip hopu, r&b, soulu... ale poza tym też innej muzyczki   tak ogólnie to lubie muzyke przy której chce mi się tańczyć...  jak słucham PL hip hopu to nie wsłuchuje się w tekst tylko słucham czy bit jest do tańczenia i czy mnie porwie  hihi fajne pioseneczki, które teraz słucham to: -Nina Sky 'Move Ya Body' -Gemma Fox 'Girlfriend's Story' -Christina Milan & Samy Deluxe 'Dip It Low' - oczywiście Sistars  -nie wszytkie piosenki- -a z facetów to podobnie jak Beata: Snoopy, Dr.Dre, Busta, DMX, Jay-Z -J-Know 'Tipsy" -Cassidy & R.Kelly 'Hotel" -Cypress Hill 'Whats Youy Number' -Janet Jackson 'All Nite (Don't Stop)' -Tede 'Klaszcz'... ma fajny bicik  no i jeszcze dużo tego bym mogła wymieniać   
				__________________ kocham tą piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=BboBncMCpws     ...bo w końcu to przez nią w euforii złamałam nogę tańcząc  | 
|     |   | 
|  2004-07-30, 14:12 | #9 | 
| Wtajemniczenie | 

hmmm, więc ja słucham: -muzyki hiszpańskiej - tylko błagam niech nikt nie myśli, że słucham Enrique Iglesiasa czy Natalii Oreiro, bo co niektórzy utożsamiają tą muzykę tylko z nimi  , a jest mnóstwo lepszych wykonawców  -kiedyś miałam fisia na punkcie Stinga, nadal lubie wiele jego piosenek, ale nie lubie jak wplata do muzyki country czy muzyke elektroniczną, po prostu tego nie trawie  -soul i gospel - czyli czarne brzmienia, takie zmysłowe, w sam raz do słuchania na wiecżór ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)   
				__________________ Kobieta powinna powstrzymac swoje kokieteryjno-prowokacyjne zachowanie aby umozliwic mezczyznie wyksztalcenie pozagenitalnych form osobowej komunikacji  arte infantil R jak Remont | 
|     |   | 
|  2004-07-30, 19:54 | #10 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2003-01 
				 | 

nio a ja kocham clubbing całym serduszkiem heheh od trancu chill out house po acid techno i funky :-DDDD <love><love><love><love>< love><love><love><love><l ove><love><love><love> hihih pozdrowionka  ))))))) | 
|     |   | 
|  2004-07-30, 21:36 | #11 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2002-12 
				 | 

Olunia ja tak samo jak Ty!!       Oprócz tego jeszcze minimal (gatunek techno) :Jeff Mills, Dj. Shufflemaster,The Horrorist, Neil Landstrumm, Pacou etc.. Lubię też r'n'b, soul i troche hip-hop. | 
|     |   | 
|  2004-07-31, 00:34 | #12 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2003-01 
				 | 

<cmok> Camilla moja ty bratnia duszyczko  )))) pozdrowionka | 
|     |   | 
|  2004-07-31, 13:18 | #13 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-05 Lokalizacja: Białystok 
				 | 

Mi się podobają "starocie". Ze współczesnych to Dido i różne piosenki, ale bez konkretnych wykonawców. Zauważyłam, że im staję się starsza to wyrastam z disco polo czy Spears (obecnie to aż nie chce mi się wierzyć, że coś takiego słuchałam   ) | 
|     |   | 
|  2004-07-31, 13:38 | #14 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2003-05 Lokalizacja: Karków 
				 | 

Hmm, no to ja chyba podobnie jak Rossie-jesli chodzi jej o to samo w sensie lat 80'. Uważam, że to co stworzył Sting, The Pollice, Prince, Tina Turner, Stevie Wonder i wielu im podobnych, to chyba najlepsze co w muzyce mogło powstać i juz nic lepszego nie będzie, po grób kocham Sade   To wszystko dzięki mojemu tacie, który mnie od dziecka przy takiej muzyce wychowywał  Przeszłam przez różne fascynacje, niedawno kochałam reggae-no jakieś 3 lata temu i czasem do tego wracam-co nie znaczy żebym Seana Paula uważała za wykonawce reggae(chociaz na imprezy jest idealny). Trochę amerykańskiego hip-hopu, uwielbiam Kelis, juz od pierwszej płty  , Red Hotów oczywiście, ehh, dużo tego jest, aha no i soul-najlepszy jest Maxwell, taki soulowy Lenny Kravitz, którego uwielbiałam dopóki nie nagrał 3 ostatnich płyt. Zauwazyłam, że wszyscy ci z lat 80 teraz sie psuja, mimo, że nadal robia dobrą muzyke to już nie jest to samo. Najbardzoiej się zepsuł Lionel Richie. No, ubolewam tez nad małym wyborem dobrej polskiej muzyki, dzieki mamie trochę się wkręciłam w 123 ale nie żebym tego sama słuchała, Sistars na szczęście zrobiły coś dobrego, Kayah-chociaz jakoś JAKAJAKAYAH mnie nie ciagnie tak jak np Zebra czy Kamień.... No dobra, już nie zanudzam   | 
|     |   | 
|  2004-08-03, 22:53 | #15 | 
| Raczkowanie | 

Dzięki mojemu Mężczyźnie polubilam starsze przeboje tzn z lat 60-tych, 70-tych, 80-tych.. Ale słucham tez nowszych utworów. A tak właściwie to słucham wszystkiego co wpadnie mi w ucho.. A najbardziej uwielbiam Lady Panków i Enigmę i jeszcze parę pojedyńczych pioseneczek róznych wykonawców.. nie starczyło by miejsca by ich wymieniać a też nie pamietam bo nie mam ich na kompie..   Pozdrawiam!!! 
				__________________ Aneta "Każda kochana kobieta jest księżniczką w oczach tego kto się o nią ubiega i w swoich własnych..." | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-11-22, 00:14 | #16 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-11 
				 | 

Dot.: Muzyka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Ja słucham różnej muzyki głównie rocka jak Pink Floyd, Queen, King Crimson ale tez ostatnio przypadła mi do gustu muzyka bardziej spokojna, która potrafi mnie trochę bardziej wyciszyć niż rock, w sumie to nazwał bym to jako muzyka relaksacyjna albo jako muzyka wyciszająca czy poprawiająca samopoczucie. Ciekawe są te kawałki na tym blogu w postaci youtube http://www.muzykanastres.com.pl/ Naprawdę polecam są Super     | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kultura(lnie) | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.