7 sposobów na cienkie i rzadkie włosy - spraw, żeby wyglądały lepiej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artykuły i newsy

Notka

Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 12:39   #1
redakcja
(ro)BOT

7 sposobów na cienkie i rzadkie włosy - spraw, żeby wyglądały lepiej

Jeśli masz cienkie, delikatne i rzadkie włosy z pewnością wiesz, jak trudno stworzyć zachwycającą fryzurę. Z zazdrością spoglądasz na koleżanki o grubych, gęstych włosach, podczas gdy Twoje kosmyki wciąż wiszą smętnie i nie pozwalają na eksperymenty z uczesaniem. Zobacz siedem sprawdzonych sposobów na to, by cienkie włosy wyglądały dobrze! czytaj więcej
redakcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:43   #2
leszczynska
Raczkowanie

Dot.: 7 sposobów na cienkie i rzadkie włosy - spraw, żeby wyglądały lepiej

Uważam, że odpowiednia pielęgnacja może włosy zagęścić. Prawdą jest, że nasze włosy uwarunkowane są genetycznie jednak to ma wpływ jedynie na to czy są one cienkie czy grube. My same jesteśmy odpowiedzialne za ich gęstość. Prostownica niszczy, łamie i robi z włosami totalne nieszczęście, suszarka bardzo podobnie. Wydaje mi się, że świadoma pielęgnacje może włosy zagęścić. Stosując wcierki do włosów (te o odpowiednim składzie) urosną nam nowe włosy, czyli tzw. baby hair, które przy odpowiednim dbaniu wyrosną na zdrowe włosy. Wiadomo, że taki proces nie potrwa tydzień, tylko kilka miesięcy, a w niektórych przypadkach kilka lat, ale jeśli komuś zależy na pięknych,zdrowych i DŁUGICH włosach, to zapewne będzie w stanie się przemęczyć dla dobrego efektu. Krótkie włosy już nie muszą być zmorą cienkowłosych, bo jak wiadomo większość dziewczyn pragnie długich włosów. A co do lakierów czy pianek, to jestem zdania, że to przeżytek. Po lakierze i piance włosy są posklejane i zupełnie mija się to z oczekiwanym efektem.

Zapuszczam:
Start: 30cm
I 32 - 34 - 36 - 38 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48 - 50

II 52 - 54 - 56 - 58 - 60 - 62 - 64 - 66 - 68 - 70

Cel: 48kg
leszczynska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 15:25   #3
Zmeczona
Przyczajenie

Uważam że te wszystkie pianki i lakiery są beznadziejne. Próbowałam już różnych i wszystkie albo nie działały albo nawet sklejały włosy co jak wiemy wygląda tragicznie
Zmeczona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 18:55   #4
Anahi1307
Raczkowanie

porady idealne na me włosy ;D
Anahi1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 19:01   #5
Nathi
Przyczajenie

Na cienkie włosy tylko Natural Classic Henna WAX.
Na prawdę działa, włosy rosną jak na drożdżach co widać po kilku tygodniach, a po 6 miesiącach stosowania miałam dużo gęstsze i mocniejsze włosy.
Maseczka powoduje szybsze przetłuszczanie się włosów, ale warto.

Dokładne recenzje kosmetyków --> LittleBlackSplash

Nie sztuka być zauważoną, lecz zapamiętaną!
Nathi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:05   #6
classic_chic
Zadomowienie

cieniowanie + fale
Stary 2013-06-19, 07:36   #7
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

no niestety na ostatniej wizycie w supersalonie, gdzie pani bierze naprawdę niemało za obcięcie- fryzjerka chyba nie zauważyła ze mam cienkie włosy i wycieniowala je o wiele za mocno.... ale coz może ma problem z oczami ^^

ponadto:
1. jak byłam bardzo młoda spałam w jakiś papilotach, kokach i wtedy taki bylejaki skręt sie sprawdzał, teraz podziekuję.
2. nie przesadzajmy ze tylko włosy do ramion , bo niestety takie najczęściej trzeba układać. i w ogóle ja wolę mieć dłuższe.
3. zgadzam sie z leszczynska, pianki i lakiery stosuje tylko i wylacznie na wielkie imprezy (wesela jak narazie).
sheisnot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:25   #8
violet_oleander
Raczkowanie

Ja nie dość, że mam cienkie włosy to jeszcze mi często wypadają i są przerzedzone. W lokach wyglądam fatalnie, po kilku godzinach włosy zbijają się w nieestetyczne strąki, o objętości nie ma mowy. Jedyna opcja żeby rozpuścić włosy i wyglądać jak człowiek to doczepić włosy na taśmy, w innym wypadku zawsze mam związane.
violet_oleander jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 13:08   #9
aga885
Raczkowanie

ja sama mam dość gęste włosy - obwód mojego kucyka to 12,5 cm , ale zawsze radzę moim koleżankom, aby używały wcierek. Po około miesiącu mają 2 razy więcej włosów niż miały. Zawsze kiedy byłam mała rodzice używali na mnie różnego rodzaju wcierki do włosów i dlatego mam je gęstsze od moich potomków. Po 2 tygodniach 2 razy dzienni powinny się pojawić pierwsze baby hair a później będą mocniejsze i będzie ich więcej - dobre też na wypadające włosy.

Poza tym fajne są fryzury z cieńkich włosów - jeżeli masz za grube włosy i do tego kręcone to np. różnego rodzaju kucyki, upięcia z częściowo rozpuszczonymi włosami nie będą tak fajnie wyglądać jak zrobi się je na włosach cieńkich.
Bardzo polecam ustylizowane gumą lub żelem krótkie włosy - to wygląda obłędnie przy cieńkich włosach - jest pole do eksperymentów.

Dziewczyny, nie łamcie się
aga885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 18:59   #10
Drakan
Zadomowienie

A ja mam włosy cienkie i równocześnie bardzo długie. I mam objętość

Drakan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 21:56   #11
Rainberry
Mroczny Elf św. Mikołaja

Cytat:
Napisane przez aga885 Pokaż wiadomość
Zawsze kiedy byłam mała rodzice używali na mnie różnego rodzaju wcierki do włosów i dlatego mam je gęstsze od moich potomków.
To może też im wcieraj? Chyba chcesz, żeby twoje dzieci miały też bujną czuprynę, jak mama
Rainberry jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 06:02   #12
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

Cytat:
Napisane przez Rainberry Pokaż wiadomość
To może też im wcieraj? Chyba chcesz, żeby twoje dzieci miały też bujną czuprynę, jak mama
hehe nabijasz się czy mi się wydaje?? ;P

obwód mojego kucyka to zapewne z 0,5cm (nie wiem nie mierzę sobie) i jakoś z tego powodu nie płaczę. Drakan tak 3maj!! można mieć objętość przy długich cieńkich- można!!
Stary 2013-06-20, 09:02   #13
Rainberry
Mroczny Elf św. Mikołaja

Cytat:
Napisane przez sheisnot Pokaż wiadomość
hehe nabijasz się czy mi się wydaje?? ;P

obwód mojego kucyka to zapewne z 0,5cm (nie wiem nie mierzę sobie) i jakoś z tego powodu nie płaczę. Drakan tak 3maj!! można mieć
objętość przy długich cieńkich- można!!
Ee noo jest jakaś szansa, że chodziło jej o dzieci, nie? ja też mam objętość! Od pianki do włosów. Ale nie wiem, czy 8 cm w obwodzie to marne włosy?
Stary 2013-06-20, 18:14   #14
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

Cytat:
Napisane przez Rainberry Pokaż wiadomość
Ee noo jest jakaś szansa, że chodziło jej o dzieci, nie? ja też mam objętość! Od pianki do włosów. Ale nie wiem, czy 8 cm w obwodzie to marne włosy?
coś czuje ze ja mam marną objętość. mi dodaje jej trochę na 2 dzień suchy szampon- batiste, którego kocham. ale nie wierze, ze jest cokolwiek co może włosy "zgrubić", co jedynie możeczasem może zagescic... 8cm powiadasz- jak byś była facetem to marny byłby to wynik ale jest ok ^^
Stary 2013-06-22, 22:16   #15
janeczka7
Raczkowanie

A jakie wcierki domowe i kupne polecacie ?

Edytowane przez janeczka7
Czas edycji: 2013-06-22 o 22:52
janeczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 23:49   #16
pelna_sprzecznosci
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez janeczka7 Pokaż wiadomość
A jakie wcierki domowe i kupne polecacie ?
Z kupnych przede wszystkim osławioną już wśród włosomaniaczek wcierkę Jantar z Farmony !
pelna_sprzecznosci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 05:17   #17
janeczka7
Raczkowanie

Dziękuję, może ktoś jeszcze ma coś sprawdzonego ?
Stary 2013-06-23, 09:40   #18
gramiada
Przyczajenie

Smile Dot.: 7 sposobów na cienkie i rzadkie włosy - spraw, żeby wyglądały lepiej

...pewny sposób, który stosuje i zwiększa objętość włosów to cytryna dodana do ostatniego płukania. Bardzo im służy, niweluje paskudną chemię, ładnie rosną i wyglądają. Blondynki mogą sobie szczególnie na to pozwolić, brunetki w niewielkich ilościach! Polecam!
gramiada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:10   #19
violet_oleander
Raczkowanie

Ja stosuję już jakiś czas z przerwami napar z kozieradki jako wcierkę. Po paru dniach zauważyłam nowe włoski co sprawia, że włosy odbijają się nieco u nasady. Świetna jest także henna khadi i mycie szamponem babydream - trochę może to przesuszyć włosy ale za to po farbowaniu khadi są przyjemnie "mięsiste" i wyraźnie grubsze. Dodam jeszcze olej z indyjskich ziół firmy Lass Cosmetics z henną - świetnie wzmacnia włosy.
violet_oleander jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 12:45   #20
vannessa
Raczkowanie

Dobre cięcie włosów naprawdę pomaga, ja miałam długie włosy,cienkie i proste i nie chciałam ich za nic ścinać, ale fryzjer mnie przekonał i teraz mam tzw długiego boba i naprawdę wydaje się, że jest ich o wiele więcej Poza tym dobrze jest suszyć włosy na grubą okrągłą szczotkę, bo to też daje efekt zwiększenia objętości.
A wcierek muszę popróbować. Które są najlepsze?
vannessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:16   #21
janeczka7
Raczkowanie

Jeżeli ktoś lubi spędzać czas przy suszarce, to lekko i dobrze wycieniowane fryzury są jak znalazł dla włosów cienkich. Na lato wydają mi się niepraktyczne. Osobiście wolę dłuższe włosy, co sprawia, że też jest ich więcej.
Stary 2013-06-25, 21:36   #22
Depresja2010
Zakorzenienie

GG do Depresja2010

nie wiem dlaczego w poradach nie ma wałków na rzepy można na suche na mokre włosy, półsuche nakładamy u nasady i włosów jest zawsze o wiele więcej !
Depresja2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:11   #23
goyangiyeoja
Przyczajenie

Żadna z pokazanych fryzur za bardzo mi się nie podoba, z resztą ja nie najlepiej wyglądam w krótkich. Mam raczej cienkie włosy i noszę je w dość luźnym koku, bo wtedy nie widać faktycznej grubości. Unikam kucyków, jeśli już to przypinam dużą kokardę przy gumce i zakręcam na końcach.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez leszczynska Pokaż wiadomość
Uważam, że odpowiednia pielęgnacja może włosy zagęścić. Prawdą jest, że nasze włosy uwarunkowane są genetycznie jednak to ma wpływ jedynie na to czy są one cienkie czy grube. My same jesteśmy odpowiedzialne za ich gęstość. Prostownica niszczy, łamie i robi z włosami totalne nieszczęście, suszarka bardzo podobnie. Wydaje mi się, że świadoma pielęgnacje może włosy zagęścić. Stosując wcierki do włosów (te o odpowiednim składzie) urosną nam nowe włosy, czyli tzw. baby hair, które przy odpowiednim dbaniu wyrosną na zdrowe włosy. Wiadomo, że taki proces nie potrwa tydzień, tylko kilka miesięcy, a w niektórych przypadkach kilka lat, ale jeśli komuś zależy na pięknych,zdrowych i DŁUGICH włosach, to zapewne będzie w stanie się przemęczyć dla dobrego efektu. Krótkie włosy już nie muszą być zmorą cienkowłosych, bo jak wiadomo większość dziewczyn pragnie długich włosów. A co do lakierów czy pianek, to jestem zdania, że to przeżytek. Po lakierze i piance włosy są posklejane i zupełnie mija się to z oczekiwanym efektem.

Zgadzam się. Od kiedy jakiś rok temu zaczęłam się lepiej odżywiać, olejować włosy, brać suplementy zagęściły mi się i wyrosło mi peeełno baby hair Na pewno moje włosy są jakieś imponujące, nadal są raczej cienkie, ale ważne, że widać poprawę.
goyangiyeoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 12:04   #24
Rainberry
Mroczny Elf św. Mikołaja

Cytat:
Napisane przez goyangiyeoja Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Od kiedy jakiś rok temu zaczęłam się lepiej odżywiać, olejować włosy, brać suplementy zagęściły mi się i wyrosło mi peeełno baby hair Na pewno moje włosy są jakieś imponujące, nadal są raczej cienkie, ale ważne, że widać poprawę.
Hej, Kobieto-Kocie Możesz napisać jakie suplementy łykałaś?
Stary 2013-07-07, 21:19   #25
goyangiyeoja
Przyczajenie

Humavit skrzyp i pokrzywa oraz Belissę
goyangiyeoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 20:55   #26
Toshiba1
Raczkowanie

doradźcie czy dla mojego faceta np. Natural Classic Henna WAX, będzie dobra do głowy wrażliwej ?
Toshiba1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Artykuły i newsy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości