|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nurtujący problem
Hej, piszę do Was, ponieważ mam problem, o którym nie mam śmiałości rozmawiać ze swoją mamą/koleżanką/ginekologiem. Może się to dla wielu Was wydawać śmieszne, ale zaryzykuję...
Mam lat 20+ i jestem dziewicą, nie mam chłopaka. Dwa lata temu zdiagnozowano u mnie endometriozę II stopnia w miednicy. Podczas pobytu w szpitalu, lekarz usiłował wykonać mi USG dopochwowe - bolało mnie jak diabli, wręcz mu się wyrywałam, jak włożył mi ten przyrząd do badania. I tu przechodzę do meritum sprawy... Powiedzcie mi proszę, czy jak zacznę współżyć ze swoim mężem to też tak będzie bolało, czy może 1, 2 raz tak, a potem już nie? Endo może powodować bóle przy współżyciu, ale niekoniecznie. Jeśli bolało mnie jak diabli podczas badania, gdzie ten aparat był cieńki i niewielki, to co dopiero podczas seksu z mężem? Czy to się może zmienić? Od czego może zależeć ból podczas seksu? Od czego to może być zależne? Pragnę dać mojemu mężowi dzieci - jeśli tylko zdrowie mi pozwoli. Pragnę być wierną, dobrą żoną, partnerką życiową, a w nocy jego najlepszą i jedyną "kochanką". Boje się, że jeśli nie będę umiała go zaspokoić to mnie zostawi dla innej. Mam jeszcze drugie do Was pytanie: czy jak zbliża się Wam okres to myślicie o seksie, macie różne wyobrażenia o nim? Czy to jest normalne? Bardzo proszę o odp, pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nurtujący problem
Nie przejmuj się bolesnością podczas badania. Będąc dziewicą też prawie mdlałam z bólu na fotelu podczas usg czy cytologii, chociaż lekarz wykonywał badania bardzo delikatnie. Z nerwów się zaciskałam i nie szło nic z tym zrobić. O dziwo juz kilka tygodni po rozpoczęciu współżycia podchodziłam do badań spokojnie i od tej pory nic nie boli
![]() Co do podniecenia, mnie najbardziej nosi nie podczas owulacji, ale okresu ![]() A o rozpoczęciu współżycia poczytaj w wątkach -mój pierwszy raz. Tam o doświadczeniach z rozdziewiczaniem napisano już chyba wszystko :P Tylko niepokoi mnie twoje zadaniowe podejście do seksu: zadowolenie faceta. Nie ma co tak wyskakiwać przed szereg i robić wszystko by Go zadowolić. Z doświadczenia wiem, że dobry kochanek zrobi wszystko żeby zadowolić najpierw Ciebie, a reszta pójdzie już z górki. W łóżku, szczególnie na początku dobrze jest być zdrową egoistką, bo może Cie spotkać rozczarowanie. Powodzenia ![]() Edytowane przez hypnose22 Czas edycji: 2014-01-01 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kobieta rozluźnia się podczas gry wstępnej. Podejrzewam, że z lekarzem pominęłaś ten etap
![]() Dopóki nie spróbujesz, to się nie dowiesz.
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2014-01-01 o 21:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Badanie lekarskie to dwie różne sprawy i zwykle tak bywa że podczas badanie jesteś spięta więc może boleć. Też to przerabiałam. Miałam za sobą pierwszy raz, obyło się bezproblemowo a na badaniu mnie zabolało. Myślę że nie ma sensu przejmować się na zapas ![]() Popieram wypowiedź że w łóżku należy być pewną egoistką, on Ciebie też powinien zadowolić więc nie patrz na seks pod kątem wyłącznie jego. Podczas czy przed okresem hormony szaleją, więc myśli o sexie są normalne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja na badaniu usg dopochwowym zemdlałam z bólu
![]() ![]() Ciężko powiedzieć czy Twoja choroba będzie miała wpływ na współżycie z mężczyzną, trzymam kciuki aby nie miała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie mnie badanie dopochwowe, wszelkie wzierniki (plastikowe, metalowe, najmniejsze, zwykłe) palce też strasznie bolą i to tak, że często nie może mi lekarz zrobić tego badania. A w sumie dawno dziewicą nie jestem!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.