![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jaka sukienka na studniówke 2010 do takiej figury??
Witam
![]() Chcialam sie poradzic, bo nie mam zielonego pojęcia co wybrac na studniówkę. Jaką sukienkę powinnam zakupic. Mam 166/167 cm wzrostu. Waże 55kg. Ale mój problem polega w biodrach. Są dośc szerokie, spodnie noszę rozmiaru 36/38. Natomiast bluzki zazwyczaj s, a z ''cropp town'owskiej'' rozmiarówki to nawet xs. Cerę mam dość jasną, włosy koloru ciemnobrązowego, równie ciemne oczy. Czytałam, że do takiej figury pasują ołówkowe, zwężane ku dołowi sukienki, spódniczki, które podkreślą linię bioder i wcięcie w talii (to akurat mam i każdy zwraca na to uwagę, w pozytywnym sensie), ale z drugiej strony boje się, że to za bardzo uwydatni mój ''tyłek''. Sama nie wiem co mam robić, w każdym sklepie ekspedientki doradzają mi inaczej. Moze któras z Was bedzie potrafiła precyzyjniej określic co tak na prawde mi pasuję. P.s Szukam sukienki w kolorze dość ciemnym. Dobrze robię? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: jaka sukienka na studniówke 2010 do takiej figury??
ja mam ten sam problem co Ty:p
nie mam pojęcia co na sródniwke zalożyc. rozmiarowke ubrań taka sama jak Ty noszę, jestm nizsza gdyz mam 161 cm wzrosyu i ciemna karnacje reszta taka sama ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No właśnie ja tez myślę o czymś bardziej obcisłym, ale nie wiem.
Przymierzałam taka sukienkę w Orsay'u czarno srebrna, z taka a'la kokardą, to był rozmiar 36 o ile się nie mylę, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Mojemu Tż'owi podoba się mój tyłek dlatego uwielbia obcisłe stroje, szczególnie na mnie, ale on nie jest obiektywny, wiadomo ![]() Dlatego boję się zaufac tylko jego opinii, no i rodziców, dla których wiecznie ejstem ''za chuda''. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dla rodzców zawsze bedzimy najpiekniejsze i zawsze mogły bysmy troche przytyc
![]() a chlopak on poprostu musi kochac nasza figure:PP ja to tylko obawiam sie ze na studniówce spotkam 5 dziewczyn(czy inna liczbe) w takiej sukience jak moja ![]() zima bedzie zapewne wiekszy wybor sukienek a wtey trzeba wybierac, przymierzac az cos bedzie idealnego ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja też się obawiam, ale sądzę, że każdy będzie miał takie klasyczne długie sukienki (po prostu wiem, jak się ubierają te dziewczyny)... One są po prostu przeciętne, a ja chcę zabłysnąć stylem
![]() Chyba najlepiej będzie po prostu udać się do jakiegoś centrum handlowego i przymierzać... przymierzać... i jeszcze raz przymierzać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, skoro waszym atutem jest talia, to trzeba ją koniecznie podkreślić, więc proponuję wybrać taki fason sukienki, żeby była obcisła u góry, koniecznie z jakimś paskiem - można nawet go dokupić, żeby trochę ożywić sukienkę. Natomiast dół nieco szerszy, albo bombka albo sukienka rozkloszowana, ale bez przesady. Mi bardzo podobają się takie figury jak wy macie i ubrałabym sukienkę obcisłą na dole, taką ołówkową, a górę lekko szerszą, żeby zrównoważyć proporcje, ale to zależy, co chcecie pokazać, a co ukryć
![]()
![]() |
#7 |
BAN stały
|
dziewczyny, rence* opadaja. jest dopiero wrzesien a wy sie sukienkami przejmujecie
![]() rodzice pewnie by padli trupem jakby zobaczyli ten watek ![]() ja swoja kupilam jakies 2-3 tygodnie przed studniowka (a mialam ja pod koniec stycznia) * celowo napisane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja już z mamą oglądałam sukienki
![]() Ja mam pecha co do takich rzeczy. Później nie ma butów odpowiednim kolorze, a jak sa to nie ma rozmiaru... Okazuje się, żę model który chce jest uszkodzoy...albo jak znajdę odpowiednie to kosztują fortunę. Wolę zaczac komponowac calu ten stroj juz teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja bym wybrala sukienke obcisla u gory, z podkreslona talia i od talii rozkloszowana
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hmm.. mam bardzo podobne rozmiary do Twoich [ bluzeczki xs,s spodnie 36 (lub 26 dziwne te rozmiary czasami) ] tylko wzrostu mam 170. No i właśnie też zastanawiam się juz nad sukienką na studniówke co prawda to dopiero w styczniu no alee..
![]() No i oglądając serial widziałam kobietę w ślicznej sukience [versace bodajże] no ale wiadomo za taką kreacje to musiałabym wydać fortunę niestety.. i stwierdziłam, że kupię materiał zaniosę do krawcowej i poproszę o uszycie takiej ;D I może wy pomyślcie nad takim rozwiązaniem? Uszycie u krawcowej sukienki ( przynajmniej w moim miescie) kosztuje nie dużo bo około 100-150 zł, a mam pewność że będzie ona idealnie dopasowana i taką jaką chciałąm. Mam nadzieje ze mi się to uda ![]() I powodzenia w wyborze sukienki a wiem, że to trudny wybór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie jestem za tym, abyś wybrała sukienkę obcisłą u góry, która podkreśli tam Twoją szczupłość, natomiast dół rozkloszowany, który ukryje szersze biodra, choć moim zdaniem romiar 36 to mały tyłeczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Hej! Ja bym chciała czarną sukienkę do kolan xD ...
Szukałam w necie i tak naprawdę nic nie ma... Rozmiar spodni 36/38, a bluzki S... Nie wiem jaki krój :/ aha niestety mam troszkę duży tyłek... Jestem ciemna blondynką śniadą skórę ![]() Jakie sukienki proponowalibyście/proponowałybyście mi? ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- http://bi.gazeta.pl/im/9/5403/z5403819X.jpg http://lola1994.pinger.pl/a/2008/11/21/ http://www.zeberka.pl/img_users/1228057090.JPG http://harel.blox.pl/resource/studniowka4.jpg http://i.pinger.pl/pgr243/74be928200...7051/zara2.JPG Edytowane przez madzias95 Czas edycji: 2009-11-01 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]()
hee, ja również jak poprzedniczki mam ten sam problem i identyczną figure
![]() Wcale nie jest za wcześnie na wybór sukienki, Zaraz przyjdzie sezon sylwestrowo-karnawałowy i ceny pójdą w góre a trendy znacząco sie nie zmienią. myślałam nad długą prostą suknią srebrno-czarną(taką jak miała halle berry na rozdaniu oskarów) uszyć u krawcowej ale boje sie żę nie bedzie oczekiwanego efektu ![]() co radzicie założyć (168 cm, 56 kg, czarne włosy, zielone oczęta i porcelanowa skóra)? pozdrawiam wizażystki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hej ;*
Długa suknia odpada moim zdaniem :| może Ciebie jeszcze zmniejszyć, a jesteś mała- tak jak ja :/ Proponuje sukienkę do kolan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
hej! ja mam 170 wzrostu biust B, talia 75cm a biodra 90. Mam Bardzo jasną karnacje o jasnyblond włosy do tego zielone oczy. Moze macie pomysł jaki Fason sukienki powinnam sobie kupić i w jakim kolorze, bo kompletnie nie mam do tego głowy. Tym bardziej że na codzień chodze raczej na sportowo niz elegancko.
Pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi k krój to moim zdaniem jak najabrdziej masz biodra i talie wiec sie tym pochwal ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
jest kilka rozwiązań przy takiej figurce
![]() ![]() 1. ołowkowa sukienka typu bandage, odradzałabym jednak satynę, gdyż może podkreślać niedoskonałości, ewentualne boczki, linie majtek czy nawet cellulit. Zawsze można kupic sobie modelujące majtki, podnoszące pośladki lub spłaszczające brzuszek, jest tego naprawde duzy wybór ![]() 2. sukienka typu tulipan, aby podkreślić bioderka ![]() http://www.allegro.pl/item795002555_...ulipan_38.html http://www.allegro.pl/item801548171_...an_hit_36.html 3. sukienka z rozbudowanymi ramionami,ala bufki - zrównoważą one szersze bioderka 4. lub klasyczny kroj ala Marylin Monroe - chodzi o jej słynną białą sukienkę, wiązania na pleckach lekko poszerzą górną częśc ciała a dól jest lekko rozkloszowany, w talii można przewiązac się pasem (ja miałam taką sukienke na polmetku tylko czarna )
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Poison27 a co myślisz na temat bombek przy naszych figurach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
wydaje mi się, że też będzie ok podobnie jak sukienki typu tulipan ![]() http://www.allegro.pl/item799053345_...okarda_34.html Długość jednak przed kolano koniecznie w tym wypadku no i dopasowana góra. Co najważniejsze musicie się zdecydować czy dobrze czujecie się z taką figura i chcecie ją podkreslić, czy wolicie ukryć to i owo bo Waszym ideałem są wąskie bioderka J. Alby ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Bardziej do mnie przemawia bombka niż tulipan...
![]() Wolałabym raczej ukryć TO&OWO |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No pewnie, najważniejsze to czuć się pewnie we własnej skórze a otoczenie zaraz to zauważy. Może kiedyś sie przekonasz i będziesz podkreslać swoj typ figury. Sama mam niewielką różnicę miedzy górą a dołem, gora 34 dól 36, w polotach 34 (zalezy od materiału, ilości stretchu), ale kiedyś zanim ćwiczyłam to dysproporcje były wieksze gora 34/36, dól 38 a nawet znalazłam spódnicę w rozmiarze 40. Jak więc widać ćwiczenia mogą wiele zdziałać
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Efekty dzięki stepperowi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
M. in stepp, ale też hh zreszta sama widzisz opis ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Widziałyście może ta sukienkę z Topshop'u do zakupienia w internecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
polecam, sukienka na studniowke ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-11-08 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
dopiero co się zarejestrowałaś wiec musiałaś akceptować regulamin który powinnaś najpierw przeczytać a widać ze tego nie zrobiłaś skoro reklamujesz na forum swoje aukcje na all. taka reklama jest płatna Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-11-08 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
To faktycznie straszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.