jaka sukienka na studniówke 2010 do takiej figury?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-12, 13:00   #1
kar0lajna
Raczkowanie

jaka sukienka na studniówke 2010 do takiej figury??

Witam
Chcialam sie poradzic, bo nie mam zielonego pojęcia co wybrac na studniówkę. Jaką sukienkę powinnam zakupic.
Mam 166/167 cm wzrostu.
Waże 55kg.
Ale mój problem polega w biodrach. Są dośc szerokie, spodnie noszę rozmiaru 36/38.
Natomiast bluzki zazwyczaj s, a z ''cropp town'owskiej'' rozmiarówki to nawet xs.
Cerę mam dość jasną, włosy koloru ciemnobrązowego, równie ciemne oczy.

Czytałam, że do takiej figury pasują ołówkowe, zwężane ku dołowi sukienki, spódniczki, które podkreślą linię bioder i wcięcie w talii (to akurat mam i każdy zwraca na to uwagę, w pozytywnym sensie), ale z drugiej strony boje się, że to za bardzo uwydatni mój ''tyłek''. Sama nie wiem co mam robić, w każdym sklepie ekspedientki doradzają mi inaczej.
Moze któras z Was bedzie potrafiła precyzyjniej określic co tak na prawde mi pasuję.

P.s Szukam sukienki w kolorze dość ciemnym. Dobrze robię?
kar0lajna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-12, 13:07   #2
itaa58
Przyczajenie

Dot.: jaka sukienka na studniówke 2010 do takiej figury??

ja mam ten sam problem co Ty:p
nie mam pojęcia co na sródniwke zalożyc. rozmiarowke ubrań taka sama jak Ty noszę, jestm nizsza gdyz mam 161 cm wzrosyu i ciemna karnacje reszta taka sama w tamtym roku byłam z kolega na studniowce miała czerwona sukinke do kolana od biustu sie rozszerzała, zachwalali ja wiec chyba pasowała w tym roku mysle o czyms obsilym zeby pokazac jka nas matka natura storzyła oczywiscie musi byc to cos w czym bede mogla sie ruszac i dobrze czuc. Niestety konkretnego fasonu nie mam..

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez itaa58 Pokaż wiadomość
ja mam ten sam problem co Ty:p
nie mam pojęcia co na sródniwke zalożyc. rozmiarowke ubrań taka sama jak Ty noszę, jestm nizsza gdyz mam 161 cm wzrosyu i ciemna karnacje reszta taka sama w tamtym roku byłam z kolega na studniowce miała czerwona sukinke do kolana od biustu sie rozszerzała, zachwalali ja wiec chyba pasowała w tym roku mysle o czyms obsilym zeby pokazac jka nas matka natura storzyła oczywiscie musi byc to cos w czym bede mogla sie ruszac i dobrze czuc. Niestety konkretnego fasonu nie mam..
Soorki za błędy- literówki...
Stary 2009-09-12, 13:11   #3
kar0lajna
Raczkowanie

No właśnie ja tez myślę o czymś bardziej obcisłym, ale nie wiem.
Przymierzałam taka sukienkę w Orsay'u czarno srebrna, z taka a'la kokardą, to był rozmiar 36 o ile się nie mylę, ale nie wiem czy to dobry pomysł.

Mojemu Tż'owi podoba się mój tyłek dlatego uwielbia obcisłe stroje, szczególnie na mnie, ale on nie jest obiektywny, wiadomo
Dlatego boję się zaufac tylko jego opinii, no i rodziców, dla których wiecznie ejstem ''za chuda''.
Stary 2009-09-12, 13:28   #4
itaa58
Przyczajenie

dla rodzców zawsze bedzimy najpiekniejsze i zawsze mogły bysmy troche przytyc
a chlopak on poprostu musi kochac nasza figure:PP
ja to tylko obawiam sie ze na studniówce spotkam 5 dziewczyn(czy inna liczbe) w takiej sukience jak moja
zima bedzie zapewne wiekszy wybor sukienek a wtey trzeba wybierac, przymierzac az cos bedzie idealnego
Stary 2009-09-13, 08:36   #5
kar0lajna
Raczkowanie

Ja też się obawiam, ale sądzę, że każdy będzie miał takie klasyczne długie sukienki (po prostu wiem, jak się ubierają te dziewczyny)... One są po prostu przeciętne, a ja chcę zabłysnąć stylem
Chyba najlepiej będzie po prostu udać się do jakiegoś centrum handlowego i przymierzać... przymierzać... i jeszcze raz przymierzać...
Stary 2009-09-13, 08:51   #6
lenka07661
Zadomowienie

Dziewczyny, skoro waszym atutem jest talia, to trzeba ją koniecznie podkreślić, więc proponuję wybrać taki fason sukienki, żeby była obcisła u góry, koniecznie z jakimś paskiem - można nawet go dokupić, żeby trochę ożywić sukienkę. Natomiast dół nieco szerszy, albo bombka albo sukienka rozkloszowana, ale bez przesady. Mi bardzo podobają się takie figury jak wy macie i ubrałabym sukienkę obcisłą na dole, taką ołówkową, a górę lekko szerszą, żeby zrównoważyć proporcje, ale to zależy, co chcecie pokazać, a co ukryć

** Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie. *
lenka07661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-13, 09:03   #7
agusiamyszka
BAN stały

dziewczyny, rence* opadaja. jest dopiero wrzesien a wy sie sukienkami przejmujecie zmieni sie tendencja, fasony, bedzie duzy wybor

rodzice pewnie by padli trupem jakby zobaczyli ten watek albo pukneli sie mlotkiem

ja swoja kupilam jakies 2-3 tygodnie przed studniowka (a mialam ja pod koniec stycznia)

* celowo napisane
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-13, 10:43   #8
kar0lajna
Raczkowanie

Ja już z mamą oglądałam sukienki Nie chce później wszystkiego załatwiać na ostatnią chwilę i iść w sukience, która kupiłam '' z braku laku '' i ''na zatkaj dziurę'' bo po prostu nie miałam wyjścia..
Ja mam pecha co do takich rzeczy. Później nie ma butów odpowiednim kolorze, a jak sa to nie ma rozmiaru... Okazuje się, żę model który chce jest uszkodzoy...albo jak znajdę odpowiednie to kosztują fortunę.
Wolę zaczac komponowac calu ten stroj juz teraz tzn. w najbliższym czasie.
Stary 2009-09-13, 10:58   #9
natalka2
Zakorzenienie

ja bym wybrala sukienke obcisla u gory, z podkreslona talia i od talii rozkloszowana

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 18:08   #10
Eventuate
Przyczajenie

Hmm.. mam bardzo podobne rozmiary do Twoich [ bluzeczki xs,s spodnie 36 (lub 26 dziwne te rozmiary czasami) ] tylko wzrostu mam 170. No i właśnie też zastanawiam się juz nad sukienką na studniówke co prawda to dopiero w styczniu no alee..

No i oglądając serial widziałam kobietę w ślicznej sukience [versace bodajże] no ale wiadomo za taką kreacje to musiałabym wydać fortunę niestety.. i stwierdziłam, że kupię materiał zaniosę do krawcowej i poproszę o uszycie takiej ;D
I może wy pomyślcie nad takim rozwiązaniem? Uszycie u krawcowej sukienki ( przynajmniej w moim miescie) kosztuje nie dużo bo około 100-150 zł, a mam pewność że będzie ona idealnie dopasowana i taką jaką chciałąm.
Mam nadzieje ze mi się to uda

I powodzenia w wyborze sukienki a wiem, że to trudny wybór
Eventuate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 18:05   #11
EwelinQsia
Zadomowienie

Zdecydowanie jestem za tym, abyś wybrała sukienkę obcisłą u góry, która podkreśli tam Twoją szczupłość, natomiast dół rozkloszowany, który ukryje szersze biodra, choć moim zdaniem romiar 36 to mały tyłeczek Ja mam 36 i nie uważam zebym miała szerokie biodra, nawet uwazam ze sa za waskie. a rozmiar 38 jest dla mnie akurat, ale ja nie moge przytyc ;(;(
EwelinQsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-27, 18:55   #12
madzias95
Raczkowanie

Hej! Ja bym chciała czarną sukienkę do kolan xD ...
Szukałam w necie i tak naprawdę nic nie ma...
Rozmiar spodni 36/38, a bluzki S... Nie wiem jaki krój :/ aha niestety mam troszkę duży tyłek...
Jestem ciemna blondynką śniadą skórę 166 wzrostu ;/
Jakie sukienki proponowalibyście/proponowałybyście mi?

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez itaa58 Pokaż wiadomość
dla rodzców zawsze bedzimy najpiekniejsze i zawsze mogły bysmy troche przytyc
a chlopak on poprostu musi kochac nasza figure:PP
ja to tylko obawiam sie ze na studniówce spotkam 5 dziewczyn(czy inna liczbe) w takiej sukience jak moja
zima bedzie zapewne wiekszy wybor sukienek a wtey trzeba wybierac, przymierzac az cos bedzie idealnego
Najgorszym przypałem zawsze jest to, że ktoś będzie miał taka samą sukienkę jak ty ;/

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

http://bi.gazeta.pl/im/9/5403/z5403819X.jpg
http://lola1994.pinger.pl/a/2008/11/21/
http://www.zeberka.pl/img_users/1228057090.JPG
http://harel.blox.pl/resource/studniowka4.jpg
http://i.pinger.pl/pgr243/74be928200...7051/zara2.JPG

Edytowane przez madzias95
Czas edycji: 2009-11-01 o 13:16
madzias95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 10:11   #13
faceBeauty
Przyczajenie

Question Dot.: jaka sukienka na studniówke 2010 do takiej figury??

hee, ja również jak poprzedniczki mam ten sam problem i identyczną figure...Tyle że w ołówkowej sie nie widze.. jakoś dziko sie w takim fasonie czuje(mam wrażenie że mi brzuch odstaje a tyłek sie za mną ciągnie:P) a kloszowana?hmm.. to jest jakieś rozwiązanieno ale..teraz pełno takich.
Wcale nie jest za wcześnie na wybór sukienki, Zaraz przyjdzie sezon sylwestrowo-karnawałowy i ceny pójdą w góre a trendy znacząco sie nie zmienią.
myślałam nad długą prostą suknią srebrno-czarną(taką jak miała halle berry na rozdaniu oskarów) uszyć u krawcowej ale boje sie żę nie bedzie oczekiwanego efektu

co radzicie założyć (168 cm, 56 kg, czarne włosy, zielone oczęta i porcelanowa skóra)? pozdrawiam wizażystki
faceBeauty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 13:20   #14
madzias95
Raczkowanie

Hej ;*
Długa suknia odpada moim zdaniem :|
może Ciebie jeszcze zmniejszyć, a jesteś mała- tak jak ja :/
Proponuje sukienkę do kolan i obowiązkowo szpilki! Pozdrawiam ;]
Stary 2009-11-01, 14:03   #15
lejsik
Przyczajenie

hej! ja mam 170 wzrostu biust B, talia 75cm a biodra 90. Mam Bardzo jasną karnacje o jasnyblond włosy do tego zielone oczy. Moze macie pomysł jaki Fason sukienki powinnam sobie kupić i w jakim kolorze, bo kompletnie nie mam do tego głowy. Tym bardziej że na codzień chodze raczej na sportowo niz elegancko.
Pomóżcie
lejsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-01, 14:12   #16
karolinkaa77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kar0lajna Pokaż wiadomość
Witam
Chcialam sie poradzic, bo nie mam zielonego pojęcia co wybrac na studniówkę. Jaką sukienkę powinnam zakupic.
Mam 166/167 cm wzrostu.
Waże 55kg.
Ale mój problem polega w biodrach. Są dośc szerokie, spodnie noszę rozmiaru 36/38.
Natomiast bluzki zazwyczaj s, a z ''cropp town'owskiej'' rozmiarówki to nawet xs.
Cerę mam dość jasną, włosy koloru ciemnobrązowego, równie ciemne oczy.

Czytałam, że do takiej figury pasują ołówkowe, zwężane ku dołowi sukienki, spódniczki, które podkreślą linię bioder i wcięcie w talii (to akurat mam i każdy zwraca na to uwagę, w pozytywnym sensie), ale z drugiej strony boje się, że to za bardzo uwydatni mój ''tyłek''. Sama nie wiem co mam robić, w każdym sklepie ekspedientki doradzają mi inaczej.
Moze któras z Was bedzie potrafiła precyzyjniej określic co tak na prawde mi pasuję.

P.s Szukam sukienki w kolorze dość ciemnym. Dobrze robię?

Jeżeli chodzi k krój to moim zdaniem jak najabrdziej masz biodra i talie wiec sie tym pochwal a co do koloru to musisz sama przemysleć jaki kolor pasuje do Ciebie

She wants to change her world !

karolinkaa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 16:44   #17
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

jest kilka rozwiązań przy takiej figurce po pierwsze pooglądajcie zdjecia beyonce czy kim karashian moje propozycje:

1. ołowkowa sukienka typu bandage, odradzałabym jednak satynę, gdyż może podkreślać niedoskonałości, ewentualne boczki, linie majtek czy nawet cellulit. Zawsze można kupic sobie modelujące majtki, podnoszące pośladki lub spłaszczające brzuszek, jest tego naprawde duzy wybór Długość do kolan
2. sukienka typu tulipan, aby podkreślić bioderka
http://www.allegro.pl/item795002555_...ulipan_38.html

http://www.allegro.pl/item801548171_...an_hit_36.html

3. sukienka z rozbudowanymi ramionami,ala bufki - zrównoważą one szersze bioderka
4. lub klasyczny kroj ala Marylin Monroe - chodzi o jej słynną białą sukienkę, wiązania na pleckach lekko poszerzą górną częśc ciała a dól jest lekko rozkloszowany, w talii można przewiązac się pasem (ja miałam taką sukienke na polmetku tylko czarna )
Stary 2009-11-01, 19:58   #18
madzias95
Raczkowanie

Poison27 a co myślisz na temat bombek przy naszych figurach?
Stary 2009-11-01, 20:15   #19
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Cytat:
Napisane przez madzias95 Pokaż wiadomość
Poison27 a co myślisz na temat bombek przy naszych figurach?

wydaje mi się, że też będzie ok podobnie jak sukienki typu tulipan Np:

http://www.allegro.pl/item799053345_...okarda_34.html

Długość jednak przed kolano koniecznie w tym wypadku no i dopasowana góra.

Co najważniejsze musicie się zdecydować czy dobrze czujecie się z taką figura i chcecie ją podkreslić, czy wolicie ukryć to i owo bo Waszym ideałem są wąskie bioderka J. Alby Niby jest teraz moda na kobiece sylwetki (nie dziwie się ) ale jeśli Wy źle się z nią czujecie to lepiej szukać innych wyjść.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-01, 20:21   #20
madzias95
Raczkowanie

Bardziej do mnie przemawia bombka niż tulipan...
Wolałabym raczej ukryć TO&OWO
Stary 2009-11-01, 20:35   #21
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Cytat:
Bardziej do mnie przemawia bombka niż tulipan...
Wolałabym raczej ukryć TO&OWO

No pewnie, najważniejsze to czuć się pewnie we własnej skórze a otoczenie zaraz to zauważy. Może kiedyś sie przekonasz i będziesz podkreslać swoj typ figury. Sama mam niewielką różnicę miedzy górą a dołem, gora 34 dól 36, w polotach 34 (zalezy od materiału, ilości stretchu), ale kiedyś zanim ćwiczyłam to dysproporcje były wieksze gora 34/36, dól 38 a nawet znalazłam spódnicę w rozmiarze 40. Jak więc widać ćwiczenia mogą wiele zdziałać
Stary 2009-11-01, 20:42   #22
madzias95
Raczkowanie

Efekty dzięki stepperowi? jak długo ćwiczysz?
Stary 2009-11-01, 20:56   #23
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Cytat:
Efekty dzięki stepperowi? jak długo ćwiczysz?

M. in stepp, ale też hh zreszta sama widzisz opis raczej skupiam się na modelowaniu sylwetki przez aeroby niż ćwiczenia siłowe, bo wtedy łatwo o rozbudowanie mięsni ud... Ale za to siłowe przydają się kiedy chcemy rozbudować ramiona, żeby sylwetka była propocjonalna, ramiona tej samej szerokości co biodra. no i wyeleminowanie węglowodanów złozonych z diety, ale ogólnie raczej zwracam uwagę na to żeby wszystko co jem było zdrowe- duzo jajek, mleka, ogólnie nabiał, białe mięsko, platki owsiane, różne ziarna.
Stary 2009-11-02, 12:11   #24
madzias95
Raczkowanie

Widziałyście może ta sukienkę z Topshop'u do zakupienia w internecie?
Stary 2009-11-02, 13:37   #25
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez Poison27 Pokaż wiadomość
M. in stepp, ale też hh zreszta sama widzisz opis raczej skupiam się na modelowaniu sylwetki przez aeroby niż ćwiczenia siłowe, bo wtedy łatwo o rozbudowanie mięsni ud... Ale za to siłowe przydają się kiedy chcemy rozbudować ramiona, żeby sylwetka była propocjonalna, ramiona tej samej szerokości co biodra. no i wyeleminowanie węglowodanów złozonych z diety, ale ogólnie raczej zwracam uwagę na to żeby wszystko co jem było zdrowe- duzo jajek, mleka, ogólnie nabiał, białe mięsko, platki owsiane, różne ziarna.
Ja nie na temat wątku, ale zaintrygowałaś mnie . Jak długo czekałaś na efekty? Bo ja właśnie się za siebie wzięłam. Od dziś .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 15:55   #26
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Ja nie na temat wątku, ale zaintrygowałaś mnie . Jak długo czekałaś na efekty? Bo ja właśnie się za siebie wzięłam. Od dziś .
Na efekty musialam poczekać jakieś pól roku na pewno, ale wyeleminowanie tłustych potraw, węglowodanów, picie wody oraz ruszanie się szybko dało efekt, poczułam się lekko, woda się nie zatrzymywala w organizmie więc polecam
Stary 2009-11-07, 15:49   #27
lampka19
BAN stały

polecam, sukienka na studniowke

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-11-08 o 21:51
lampka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 16:06   #28
delan0ue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lampka19 Pokaż wiadomość
polecam, sukienka na studniowke

dopiero co się zarejestrowałaś wiec musiałaś akceptować regulamin który powinnaś najpierw przeczytać a widać ze tego nie zrobiłaś skoro reklamujesz na forum swoje aukcje na all. taka reklama jest płatna

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-11-08 o 21:51
delan0ue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 10:36   #29
lampka19
BAN stały

To faktycznie straszne
lampka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 11:05   #30
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez lampka19 Pokaż wiadomość
To faktycznie straszne
Ano straszne... 3 pkt karne, kolejne 3 i banik jak malowanie.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości