|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rana po pobraniu wycinka do badania histopatologicznego
Witam,
w poniedziałek chirurg pobrał wycinek do badania histopatologicznego, z twarzy. Zalecił zdjęcie szwów po 7-9 dniach. Rana nie jest duża, ma może 1,5 cm. Dobę po zabiegu nic mnie nie bolało, jednak dzisiaj zaczęłam odczuwać ból, szczypanie. W miejscach, w których są szwy występuje zaczerwienienie i lekki obrzęk (jest to dość malutki obszar, więc ciężko mówić o obrzęku). Lekarz zalecił stosować płyn 'octenisept'. Zastanawiam się, czy można wcześniej zdjąć szwy, bo prawdopodobnie przez nie tak mnie boli. Z jednej strony obawiam się rozejścia się rany, z drugiej strony boję się, że może wdać się jakieś zakażenie w związku z tymi szwami, że one wrosną (?) i później nie będzie możliwości, aby je bezboleśnie usunąć. Ranka nie krwawi, od początku nie nosiłam opatrunku ani plastrów. Czy można już teraz, ewentualnie jutro wyjąć szwy i zastąpić je plasterkami zamykającymi rany? Ból i dyskomfort jest okropny. Proszę o odpowiedzi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rana po pobraniu wycinka do badania histopatologicznego
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.