|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Mroczny Elf św. Mikołaja
|
![]() Nagły susz po oleju kokosowym??
Hej,
Ostatnio zaczęłam znowu olejować włosy. Jako, że mam niskoporowate, wybrałam olej kokosowy. Po dwóch pierwszych olejowaniach włosy były w świetnej kondycji - błyszczące, mięsiste i sypkie. Dzisiaj jednak nałożyłam olej znowu i po zmyciu i wysuszeniu włosy wyglądają na suchsze, jakby zniszczone i elektryzują się. Nawet fale są o wiele słabsze. Nie rozumiem o co im chodzi ![]() Olej nakładam na suche włosy, na 40 min. Raz nałożyłam na żel aloesowy, ale chyba im się to nie spodobało, więc zrezygnowałam. Używam rafinowanego oleju kokosowego. Zmywam normalnym szamponem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nagły susz po oleju kokosowym??
Niestety olej kokosowy ma do tego że zbyt pozostawiony na dłużej wysusza włos. Ja stosuję super maskę nawilżającą z prteinami bądź olejek odżywczy i włosy są błyszczące i bez obciążenia. a efekt powalający. Wazne żeby byl bez parabenów i środków chemicznych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.