|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak radzicie sobie z widokiem nowej dziewczyny waszego byłego?
Chodzi mi o sytuacje w których parę dni lub miesięcy on już zaczął umawiać się z inną..
Myślałam, że wszystko będzie dobrze, że wróci za niedługo ale chyba na to się nie zapowiada Gdy zerwał ze mną chłopak zaczęła do niego zarywać taka dziewczyna... potem do siebie wróciliśmy... ona przestała do niego pisać (spotykali się gdy nie byliśmy razem). Nagle znalazła sobie chłopaka. Nie wiem jak między nimi było, ale gdy mój chłopak znów ze mną zerwał ona nagle rzuciła swojego. Może popadam w paranoje, ale mi się zdaje, że on upatrzyła sobie mojego ex wiem, że dzisiaj się spotkali ![]() ![]() ![]() Ona chodzi do drugiej klasy technikum, a mój były jest na ostatnim roku studiów. Myślicie, że taki związek może powstać? Jeszcze wczoraj czułam się dobrze, ale dzisiaj mam ochotę płakać (( Jak wy radzicie sobie w takich chwilach? Takie umawianie się z kimś po zerwaniu jest moim zdaniem okazaniem barku szacunku jak wogóle można być takim głupim i umawiać się z takimi puszczalskimi???
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak radzicie sobie z widokiem nowej dziewczyny waszego byłego?
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz, co do różnicy wieku to wszystko jest możliwe, nie znam ani jej ani jego, ona mimo młodego wieku może być dojrzała, a on, mimo że jest starszy, może być emocjonalnie na poziomie właśnie nastolatka, także... reguły nie ma
Co do szybkiego umawiania się po rozstaniu, to każdy przechodzi to w innym tempie, jedni już po kilku dniach mogą przejść do porządku dziennego, a inni rozpaczają tygodniami, miesiącami... I nie możesz za nic go winić, bo w końcu nie jesteście już razem. Teoretycznie nie powinien cię już w ogóle obchodzić, co robi, z kim i dlaczego, bo to twój ex, wiadomo że w końcu zacznie się umawiać z kimś innym... Ale widać że jeszcze ci nie przeszło, więc rozumiem ![]() Ach, i nazywanie nowej dziewczyny swojego byłego "puszczalską" jest trochę dziecinne
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Puszczalska bo? To kiedy można się z kimś zacząć umawiać? Przed zerwaniem? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dwa, zalezy dlaczego sie rozstaliscie? Ja po 2,5 roku rozstalam sie z facetem przez KOMPLETNE wypalenie uczuc z mojej strony i jakkolwiek to nie zabrzmi moglabym isc na randke 3 dni po rozstaniu z nim. Uwazam, ze on teraz moze sobie zycie ukladac jak chce i z kim chce, Ty chyba jeszcze niekoniecznie sie wyleczylas bidulo. I nie ma, ze 'ona go sobie upatrzyla', bo do tanga trzeba dwojga ![]() Odpowiadajac na pytanie z watku: zycze moim bylym szczescia ale jesli sie nie zmienili to znajac ich, nie zazdroszcze ich dziewczynom
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zerwaliście, facet może robić co chce. A nazywanie dziewczyny puszczalską oraz cała ta sytuacja świadczą tylko o tym, że on sobie świetnie radzi, a Ty kipisz nienawiścią. Pora się ogarnąć, bo tylko i wyłącznie sobie robisz krzywdę. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie?
Jak mój były kilka miesięcy po naszym rozstaniu znalazł sobie nową dziewczynę to robiło mi się tak jakoś dziwnie na ich widok, na pewno przykro. Jednak to już jest Twój były i ma prawo umawiać się z kim chce, a Tobie nic do tego. No niestety taka jest prawda i musisz się z tym pogodzić. |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Doszło do zerwania - już ktoś jest zraniony i zbolały. No i skoro doszło do zerwania to druga osoba odzyskuje wolność - może dalej się umawiać. On z tego korzysta.
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Gdy mój ex ze mną zerwał drugi raz ona nie dość, że zarywała do mojego to jeszcze do takiego jednego który ma dziewczynę. Temu i tamu proponowała spotkania. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#15 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Chyba zaczynam popadać w manie prześladowczą to wszystko przez to, że ją zobaczyłam jak jedzie spotkać się z moim ex ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Możesz mnie nie dołować? mogłabyś powiedzieć coś miłego |
|
|
|
|
|
#16 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Wiesz, ja na wizażu też mogę o seksie pisać jednak nie uprawnia Cię to do nazwania mnie puszczalską.
Takie słowa źle świadczą o Tobie. jak reagowałam? za młodu zdarzyło mi się popłakać nawet, ale to było kilka dni po rozstaniu. ps, jeśli podoba się Twojemu eksowi, to chyba macie coś wspólnego ![]() ps2. pocieszanie na siłę jest bez sensu. Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2013-11-25 o 16:50 |
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może nie doczytałam - rozumiem, że wszyscy się uczycie razem w jakimś zespole szkół? |
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
Tu działa zasada wzajemności - ty obrabiasz dupę "puszczalskiej" dziewczynie, więc nie wzbudzasz w innych sympatii. Ciężko pisać Ci miłe rzeczy, skoro ty bez żadnych oporów oceniasz kogoś po fb albo tym co gdzieś, ktoś kiedyś powiedział.
|
|
|
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
jak zobaczyłam ostatnio 'miłość' mojego ex (byliśmy prawie 5 lat), to nic dawno mi tak nie poprawiło humoru. Straszna penera (ale nie że mówie to złośliwie, bo to było widać i...słychać), więc w koncu trafił na kogos wartego siebie...
nie boli mnie to że kogos ma, mam to gdzieś, a widok tej nowej panny poprawił mi humor na kilka dni
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
czym ty się dziewczyno zajmujesz? Jakieś rozkminy, jaka ona jest. Co to ma za znaczenie dla ciebie.
Przez co on zerwał z tobą, to jest ważniejsze dla sprawy. |
|
|
|
|
#22 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dlaczego oceniasz ją jako puszczalska? Bo umawia sie z Twoim ex? Nawet jakby dziewczyna lubiła wyzywajaco sie ubrac, czy poimprezowac, nie znaczy to ze jest puszczalska.. a juz na pewno spotykanie sie z ex.. - przeciez nie jestescie razem, ona nie przyprawia rogów nikomu... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Autorko, mam takie pytanie- ile czasu Twoim zdaniem trzeba "odczekać" przed rozpoczęciem umawiania się z innym po rozstaniu, żeby nie zranić byłego? (i czy stosowałabyś się do tej cudnej zasady, gdyby Ci ktoś wpadł w oko?
)
|
|
|
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
Tego kwiatu to pół światu, a 3/4 gówno warte
Jeśli ta dziewczyna jest taka jak opisujesz to tym bardziej powinnaś być zadowolona po rozstaniu. Po co ci facet z tak koszmarnym gustem?
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Ja też bardzo szybko po rozstaniu znalazłam sobie nową miłość, i nie żałuje, nie uważam , że zachowałam sie źle. Tamten związek się wypalał, do obecnego TŻ mnie ciągnęło, jest nam razem teraz bardzo.
A co myślę gdy widzę byłego z obecną dziewczyną? że mam lepszą dupę ;d
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Jestem w nowym związku, a mój byly to najlepszy przyjaciel więc widząc go z dziewczyna na początku mnie drażniło teraz już jest ok
tylko ona trochę nie akceptuje naszej przyjaźni bo jest zazdrosna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Dwóch moich byłych widziałam z dziewczynami. Nie było to co prawda kilka dni po rozstaniu, ale szczerze mówiąc nie czułam nic : )
Wysłane z mojej el dziewiątki
|
|
|
|
|
#28 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
a co cię to interesuje? Ogarnij swoje życie, zamiast inwigilować życie twojego ex-a
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie oceniajcie tak surowo, wiadomo, ze to boli jeśli się żywi jakieś uczucia, i można coś niefajnego powiedzieć w przypływie emocji
![]() Ważne, żebyś nie robiła akcji i jej w twarz takich rzeczy nie mówiła albo wszystkim naokoło, nie wydzwaniała do nich i ogólnie trzymała fason. A jak sobie poradzić? Nijak, przejdzie samo, tylko ich nie śledź i nie kontroluj rozwoju sytuacji
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Jak można być takim głupim i nie móc przestać podniecać się sprawami faceta, który dwa razy z Tobą zerwał? Nie będziecie razem, zrozum to i daj mu spokój. A epitety typu ,,puszczalska'' sobie odpuść, żeby kobieta kobietę tak nazywała... Chcesz być uważana za wartościową (bo nie zmieniasz często chłopaków, łał), to okaż też minimum szacunku i zostaw takie oceny dla siebie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

ale chyba na to się nie zapowiada 

Co do szybkiego umawiania się po rozstaniu, to każdy przechodzi to w innym tempie, jedni już po kilku dniach mogą przejść do porządku dziennego, a inni rozpaczają tygodniami, miesiącami... I nie możesz za nic go winić, bo w końcu nie jesteście już razem. Teoretycznie nie powinien cię już w ogóle obchodzić, co robi, z kim i dlaczego, bo to twój ex, wiadomo że w końcu zacznie się umawiać z kimś innym... Ale widać że jeszcze ci nie przeszło, więc rozumiem

tylko ona trochę nie akceptuje naszej przyjaźni bo jest zazdrosna.