|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak przetłumaczyć bratu, że jego dziewczyna go oszukuje
Dzień dobry. Jestem tu nowy, choć czytam forum od dawna. Założyłem wątek, bo nie mam pojęcia jak pomóc mojemu bratu, który jest w patologicznym (w mojej ocenie) związku. Brat jest z dziewczyną razem od roku. W październiku ona zaczęła studia i zdradziła mojego brata z nowo poznanym typem z roku. Brat jej wybaczył, mimo to parę dni później laska zerwała z nim. Miesiąc później (czyli teraz na początku listopada) odezwała się znów do mojego brata, przeprosiła go i chciała wrócić do niego, bo z tamtym typem jej nie wyszło. Brat uradowany jak szczypiorek na wiosnę zapomniał jej wszystko i z radością do niej wrócił. I teraz się zaczyna problem. Ja studiuję na tej samej uczelni co ona i od dwóch tygodni obserwuję jak ona na uczelni każdą przerwę, każdą wolną chwilę spędza z tym typem z którym zdradziła brata. Śmieją się, wygłupiają, w mojej ocenie flirtują nawet, on ją czasem przytula. Zapytana przeze mnie o to twierdzi, że są tylko przyjaciółmi i że kocha mojego brata. Nie uwierzyłem jej i zacząłem ją baczniej obserwować. Słyszałem już kilka razy jak brat do niej dzwoni, ona mu mówi że jest z koleżanką a jest z tym typem. Słyszałem jak temu kolesiowi opowiada o szczegółach związku z bratem i jak wspólnie się naśmiewają z niego. W sobotę była na 18-tce swojej siostry z tym typem, przytulali się, cały wieczór bawili razem a bratu skłamała, że była z przyjaciółką. Wczoraj powiedziałem jej wprost o tym co obserwuję i laska naskoczyła na mnie że ją śledzę i zaparcie powtarza, że to tylko kolega a mojego brata kocha. Wczoraj wieczorem opisałem to wszystko bratu, on jest bardzo wrażliwy i przejął się niesamowicie, całą noc siedział i gapił się w ściane ale jak tylko rano jego dziewczyna napisała mu smsa ze słodkimi słówkami to już mu cała złość i smutek przeszły. Niewiem co zrobić żeby on przejrzał na oczy że laska nie jest jego warta i że go oszukuje. Jest tak zakochany że chyba wszystko by jej wybaczył. Chciałbym się dowiedzieć co myślicie o tej sytuacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
.
|
Dot.: Jak przetłumaczyć bratu, że jego dziewczyna go oszukuje
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Regularnie rób im zdjęcia i wysyłaj bratu
![]() A na serio, skoro Twój brat jest zakochany, to i tak pewnie nie uwierzy. No i aż trudno uwierzyć w to, że dziewczyna jest taka niemądra, że pod Twoim okiem flirtuje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam dwie podobne sytuacje, którą opisałeś. W obydwóch przypadkach to moje koleżanki były poniżane, wykorzystywane, mieszane z błotem a mimo przekonywań z mojej strony (i nie tylko bo miałam wsparcie innych koleżanek) były ślepo zapatrzone w chłopaka. Jakby nie wiem jakie teksty padały z jego strony do nich, one zachowywały się jakby nic się nie stało bo nadal "go kochały". No ale po czasie jak "przejrzały na oczy" bo same zauważyły, że chłopak smsuje z innymi (już nawet nie jedną ale kilkoma ![]() Także przekonywania, tłumaczenia z Twojej strony nie mają sensu - brat musi sam doświadczyć tego, że dziewczyna go oszukuje, zdradza, ma innego, robi cokolwiek czego się nie robi w stosunku drugiej osoby gdy się z nią jest. Będzie to bolesne ale z czasem mu przejdzie i będzie inna, miejmy nadzieję lepsza ![]() I mówię to jako kobieta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Moja rada: nie mieszać się.
Osoby ślepo zakochane w swojej "drugiej połówce" nie widzą jej wad. Dopóki sam się nie sparzy i nie będzie miał jej dość to z nią będzie i będzie jej wszystko wybaczać a jeśli Ty zaczniesz się w to mieszać i na nią najeżdżać to wkrótce staniesz się dla swojego brata wrogiem, który szerzy oszczerstwa na jego ukochaną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To zbyt bliska osoba, żeby pozwolić jej zmarnować zycie.
Autorze, rób regularnie fotki. I regularnie informuj brata o tym, co usłyszałeś, zwłaszcza o szczegółach ich związki, które z tym typem omawiali - może brat się zastanowi, skąd możesz o nich wiedzieć, jak nie od niej ![]() Uporczywie powtarzaj wszystko co wiesz i widzisz, jak tylko się da - dokumentuj zdjęciami. Może nie zadziała od razu, ale nawet najbardziej zaślepiona osoba może zignorować podejrzane zachowanie raz, dwa, dziesięć, ale nie kilkadziesiąt razy. Dwa poleć bratu, żeby zażądał od niej zerwania kontaktów z tamtym typem - ma do tego jak najbardziej prawo, dziwne,że jeszcze tego nie zrobił. I wtedy pokażesz mu, jak bardzo dziewczyna dotrzymuje danego słowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Druga sytuacja - moja przyjaciółka, która była ze strasznym zazdrośnikiem, egoistą i manipulatorem. Ona dla odmiany przyznawała mi we wszystkim rację. Przyznała, że nie jest szczęśliwa i rok zajęło jej zerwanie. Mimo, że już kilka razy się rozstawali, ale on porobił słodkie oczka i wracała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A moim zdaniem jedyne co możesz zrobić (już zrobiłeś) to lojalnie poinformować brata o wszystkim, co wiesz. Możesz RAZ wyrazić swoje zdanie na ten temat i co uważasz, że powinien zrobić. Zapytaj, czy możesz coś dla niego zrobić (może faktycznie jakieś zdjęcie, dowód, sprawdzić coś) i zapewnij, że jesteś przy nim czego by nie postanowił. I tyle. Jeśli to nie zadziała to dalsze Twoje ruchy także nie zadziałają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypadkiem nie za bardzo wczułeś się w rolę detektywa, obrońcy swojego braciszka?
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jedyne co możesz jeszcze zrobić to odpuścić. Powiedziałeś bratu uczciwie jak się sprawy mają więc swoją braterską role spełniłeś. On sam musi przejrzeć na oczy! Jeżeli będziesz kontynuował próby rozdzielenia ich któregoś dnia Twój brat może Cię oskarżyć o rozwalenie jego związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja może troszkę niedokładnie opisałem (przepraszam), bo odebrałyście że brat nie wierzy w to wszystko i nie widzi. A on mi wierzy. Wczoraj jak mu powiedziałem wszystko co zaobserwowałem uwierzył mi, wręcz powiedział, że domyślał się, że ona go okłamuje. Dlatego całą noc siedział przybity i spać nie mógł. Mówicie, żeby się nie mieszać. Racja, tyle że nie mogę patrzeć jak ona z niego rogacza robi a on o tym wie, cierpi ale kocha dalej. Ja poprostu niewiem czy on jest tak głupi czy ona jest taką świetną manipulatorką? Do tego mój brat (który jest całkiem przystojny) ma strasznie niską samoocenę i uważa że żadna inna go nie będzie chciała i uważa swoją dziewczynę za cudowną tylko dlatego że ona chce z nim być. Jak to mówi nasza mama "no ręce i cycki opadają"
![]() Zgadza się. Śledziłem ją przyznaję się szczerze. Wiem, że tak się nie powinno robić, ale nie żałuję, że to zrobiłem, bo przynajmniej zobaczyłem jaka jest. Edytowane przez WhiskyAndCola Czas edycji: 2013-11-22 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
and cigarettes
|
Ale brat jest niepełnosprawny umysłowo? Ma 12 lat?
Jeśli nie: daj mu żyć, jak chce. Jego życie, jego decyzje. Możesz wyrażać swoje zdanie, jeśli Cię zapyta, doradzać mu, mówić, co byś zrobił na jego miejscu, ale "przetłumaczanie" mu na siłę, że źle robi nic nie da. Dopóki chce być z dziewczyną, która go okłamuje i on o tym wie to z nią będzie. Może jest dobra w łóżku i dlatego brat trwa w tej relacji. Nie wiesz tego. Swoje już powiedziałeś, a teraz niech brat żyje swoim życiem, a Ty znajdź sobie jakieś zajęcie na okienkach na uczelni, byś nie śledził i podsłuchiwał innych. Trochę chore. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to drugie ![]() Whisky z colą ![]() Im brat wcześniej się "ogarnie" i przejrzy na oczy tym lepiej dla niego. Ale to zależy tylko od niego i bardziej już pomóc mu nie możesz. Bo to bawienie się w detektywa za dobre nie jest i bardziej bym kobietę o to posądzała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
WhiskyAndCola - Jak sprawa się rozwinęła ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Sprawa rozwinęła się tak, że laska zerwała z moim bratem i jeszcze tego samego dnia (tak, tego samego ! ) ogłosiła wszystkim znajomym na uczelni, że ma nowego chłopaka, tego kolesia z którym cały czas kręciła. Nie rozumiem jej. Jak można rano mówić komuś, że się kocha, że chce się z nim spędzić reszte życia a wieczorem zerwać i polecieć do innego. Albo ja jakiś niekumaty jestem albo ona jest zwykłą oszustką. Tylko we łbie mi się mieścić nie chce jaki jest sens robienia drugiej osoby w takiego balona (że się już brzydziej nie wyrażę). Skoro wolała tamtego to nie mogła bratu prosto w oczy powiedzieć ? Po co tak kłamać w żywe oczy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
no co tutaj doradzać?
Te wiadomości przekazuj bratu tonem poważnym, bez emocji, żeby on po twoim tonie i po twoim zachowaniu widział przekonanie o tym co mówisz i co widziałeś. To chyba wszystko? Jeśli z bratem masz dobre stosunki, on wie, że ty nie jesteś krętacz, tylko można polegać na twoich słowach - to on innego wyjścia mieć nie będzie, niż przyjąć do wiadomości, że coś jest grane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że mu to minie z czasem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.