bliskość i odurzenie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 01:45   #1
anhelika123
BAN stały

bliskość i odurzenie

Witajcie.
Postaram się szybciutko i treściwie powiedzieć o co chodzi.
Mam chłopaka i uprawiamy regularny seks, sęk w tym, że on chyba szczególnie lubi to robić po marihuanie, i ogólnie nie - na - treźwo. Ja nie mam nic przeciwko paleniu tej używki i wiem, że to kontrowersyjny temat szczególnie ostatnio więc proszę żeby czytelniczki skupiły się na właściwym problemie. No więc ja nie mam nic do tego, że on pali, sama popalam rzadko, ale jemu chyba bardzo zależy żebym podczas była pod wpływem tej substancji a także alkoholu. Nawet jak kiedyś odmówiłam w większym gronie to siedząc obok mnie chuchal na mnie oparami...tak, chuchal na mnie abym znalazła się pod wpływem tego zioła i może to brzmi zabawnie, ale tak właśnie było. Kiedy zmierzamy do seksu to pierwsze co słyszę to pytanie w stylu czy mnie wzięło, tonem takim jak ja zwracam się do małego kotka z tym, że takim jakże zalotnym - może głupio to opisałam, ale z takim natężeniem właśnie stara się upewnić, że aby mam zamroczony mózg, tak właśnie podpytuje wręcz, wyraża nadzieję. Ok niech on sobie pali, ale dlaczego zależy mu na moim stanie trzeźwości to jest to co mnie martwi kiedy się właśnie zreflektowałam. Liczę na pomoc i sugestie jak to wygląda z boku bo coś mi się zdaje, że: albo przesadzam zupełnie i mało wiem na temat rozrywek, albo w drugą stronę, możnaby się tu dopatrzeć niepokojących, dziwnych rzeczy
anhelika123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 01:55   #2
laisla
Zakorzenienie

Dot.: bliskość i odurzenie

Nie wygląda to dobrze. Jak dla mnie szczególnie dlatego, że facet wygląda mi na takiego, który bez wspomagaczy tego typu nie potrafi cieszyć się bliskością z Tobą. Niepokojące do kwadratu.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 02:07   #3
anhelika123
BAN stały

Mogę być bezpośrednia? On ma erekcję na sam mój widok, jeżeli masz na myśli, ze chce się odurzać żebym mu sie podobała. Jest napalony zawsze, kolokwialnie mówiąc, wiem to...Jeżeli oczywiście to miałaś na myśli. Co mnie martwi to fakt, że on chce bym JA też była odurzona.
Stary 2013-11-28, 02:10   #4
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez anhelika123 Pokaż wiadomość
Ok niech on sobie pali, ale dlaczego zależy mu na moim stanie trzeźwości to jest to co mnie martwi kiedy się właśnie zreflektowałam.
Czytam to zdanie w kółko i zastanawiam się, o co chodzi... Przecież chucha na Ciebie, więc NIE zależy mu na Twoim stanie trzeźwości... Poza tym od chuchnięcia się nie naćpasz.

Skoro on pali i Ty czasem też przypalasz, to co Cię właściwie martwi? Że wywiera na Tobie presję bycia pod wpływem w trakcie stosunku? Nie potrafisz odmówić? Ja bym nie chciała uprawiać seksu z pijanym, gdybym sama była trzeźwa, więc może on myśli w podobny sposób i chce, byś przeżywała podobne doznania.

Dziwi mnie, że nie martwi Cię to, że Twój ukochany nie potrafi czerpać radości z seksu bez wspomagaczy.
Cytat:
Liczę na pomoc i sugestie jak to wygląda z boku bo coś mi się zdaje, że: albo przesadzam zupełnie i mało wiem na temat rozrywek, albo w drugą stronę, możnaby się tu dopatrzeć niepokojących, dziwnych rzeczy
Wygląda to z boku tak, że jest na dobrej drodze do uzależnienia od różnych używek, a nie jest to właściwa cecha życiowego partnera.

Nie widzę tu niczego niepokojącego ani dziwnego prócz tego, że zamiast wyrazić swoje zdanie w rozmowie z nim, piszesz na forum obcym ludziom.
Stary 2013-11-28, 02:20   #5
anhelika123
BAN stały

Oczywiście, że mu nie zależy bym była trzeźwa, źle się wyraziłam.
To mnie po prostu zastanawia, ze on chce żebym nie była trzeźwa podczas seksu. Rozmowę muszę odłożyć, nie zaszkodzi poradzić się na forum, gdybym nie chciała bym tu nie pisała, widocznie potrzebuję tego
Stary 2013-11-28, 02:38   #6
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę być bezpośrednia? On ma erekcję na sam mój widok, jeżeli masz na myśli, ze chce się odurzać żebym mu sie podobała. Jest napalony zawsze, kolokwialnie mówiąc, wiem to...Jeżeli oczywiście to miałaś na myśli. Co mnie martwi to fakt, że on chce bym JA też była odurzona.
Nie, nie to miałam myśli, że podobasz mu się jedynie gdy sobie czegoś użyje, nie. Zresztą są faceci, którym w ogóle kobieta nie musi się podobać, a spokojnie dają radę, więc nie w tym rzecz. Za bardzo łączą mu się te sprawy ze stanem upojenia, to jest niepokojące.
A dlaczego chce abyś i Ty była na haju..może kręci go wtedy bardziej, to co się między Wami dzieje, różnie ludzie mają. Albo obawia się, że skoro jesteś częściej od niego trzeźwa to przyjdzie lada chwila dzień, gdy zacznie Ci to przeszkadzać, że tak szaleje z używkami.

---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Wygląda to z boku tak, że jest na dobrej drodze do uzależnienia od różnych używek, a nie jest to właściwa cecha życiowego partnera.

Zdecydowanie. Jednak nie doszukałam się w słowach autorki zapewnień, że jest to wybór na długie lata, i chyba dobrze w tej sytuacji

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2013-11-28 o 02:36
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 02:39   #7
anhelika123
BAN stały

Właśnie obawiam się, że wychodzi na to, ze to ja mocniej i częściej jestem napierdykana, on ma mocniejszą głowę.
Stary 2013-11-28, 03:57   #8
JossStone
Zakorzenienie

Zaraz rozpocznie się dyskusja - chłopak taki zły, bo pije i pali maryśkę... niech se pije bi se pali, a jej jak dobrze to niech z nim siedzi, a może jeszcze sobie na czole wytatuować jego imię

Co do tej sytuacji... to nie wiem, może po prostu jak jesteś trochę pod wpływem to jesteś bardziej rozluźniona i on to woli? Zapytaj się go po prostu
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 07:31   #9
Marudna Krolewna
Rozeznanie

Ja myślę, że chłopak się naczytał jaki to kobiety mają nieziemski seks po trawie i dlatego pewnie do tego dąży - bo myśli, że to wzmacnia twoje doznania.
Marudna Krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 09:12   #10
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Właśnie obawiam się, że wychodzi na to, ze to ja mocniej i częściej jestem napierdykana, on ma mocniejszą głowę.
To czemu robisz coś, co Ci nie odpowiada?
Nie chcesz mieć kaca - nie pij, proste. Możesz pić mniej lub nie pić wcale.
Stary 2013-11-28, 10:13   #11
Miss_Fortune
Raczkowanie

Możliwe, iż on myśli, że kiedy nie jesteś pod wpływem to masz mniejsze doznania. Może się obawia, że nie potrafi Cię inaczej zaspokoić? Zapytaj go o to, albo po prostu powiedz mu, że nie chcesz za dużo pić/palić, bo później nie czujesz się dobrze.

Tego, czego faceci nie obejmują umysłem, na szczęście potrafią objąć ramieniem.

Ćwiczymy!
Bloguję: KLIK

Miss_Fortune jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 10:16   #12
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Witajcie.
Postaram się szybciutko i treściwie powiedzieć o co chodzi.
Mam chłopaka i uprawiamy regularny seks, sęk w tym, że on chyba szczególnie lubi to robić po marihuanie, i ogólnie nie - na - treźwo. Ja nie mam nic przeciwko paleniu tej używki i wiem, że to kontrowersyjny temat szczególnie ostatnio więc proszę żeby czytelniczki skupiły się na właściwym problemie. No więc ja nie mam nic do tego, że on pali, sama popalam rzadko, ale jemu chyba bardzo zależy żebym podczas była pod wpływem tej substancji a także alkoholu. Nawet jak kiedyś odmówiłam w większym gronie to siedząc obok mnie chuchal na mnie oparami...tak, chuchal na mnie abym znalazła się pod wpływem tego zioła i może to brzmi zabawnie, ale tak właśnie było. Kiedy zmierzamy do seksu to pierwsze co słyszę to pytanie w stylu czy mnie wzięło, tonem takim jak ja zwracam się do małego kotka z tym, że takim jakże zalotnym - może głupio to opisałam, ale z takim natężeniem właśnie stara się upewnić, że aby mam zamroczony mózg, tak właśnie podpytuje wręcz, wyraża nadzieję. Ok niech on sobie pali, ale dlaczego zależy mu na moim stanie trzeźwości to jest to co mnie martwi kiedy się właśnie zreflektowałam. Liczę na pomoc i sugestie jak to wygląda z boku bo coś mi się zdaje, że: albo przesadzam zupełnie i mało wiem na temat rozrywek, albo w drugą stronę, możnaby się tu dopatrzeć niepokojących, dziwnych rzeczy
wydaje mi się, że chłopak ma duży problem - skojarzył sobie połączenie seks+marihuana z silniejszym odczuciem i mocniejszymi doznaniami niż "na trzeźwo".
Skoro seks bez marihuany i alkoholu w ogóle go nie rajcuje - to źle, bardzo źle. To nie jest normalne.
Fakt, z własnego doświadczenia wiem, że po alkoholu (po marihuanie nie wiem, ale słyszałam...) jest w pewnym sensie fajniej. Kobieta ma silniejsze odczucia, a facet dłużej wytrzymuje. Ale przecież nie będę codziennie piła, żeby mieć lepsze odczucia?
Bo to się nazywa uzależnienie. I to jest duży problem.
I wcale nie przesadzasz - dobra zabawa nie polega na ujaraniu się i nawaleniu jak świnia, rozrywka to nie tylko seks, alkohol, imprezy.
A niepokojących problemów można tu od razu się dopatrzeć...
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 14:43   #13
slaaave13
Zadomowienie

Cytat:
po tym kobiety mają mega orgazm - wiem o tym i nie jedna kobieta też tak twierdzi..
Stary 2013-11-28, 14:53   #14
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
po tym kobiety mają mega orgazm - wiem o tym i nie jedna kobieta też tak twierdzi..
Mam odmienne doświadczenia (liczba mnoga). Nie odczuwam żadnych mocniejszych przeżyć po trawie, nawet zmieszanej z alkoholem. Efekt relaksu i beztroski jak po dwóch piwach albo paru dniach urlopu. Nic, co by mnie zniechęciło do zabawy na trzeźwo.

Autorka chyba nie ma mega odlotu, skoro jej przeszkadza, że wymaga od niej odurzenia...
Stary 2013-11-28, 15:07   #15
alexandraa13
Rozeznanie

Rad ode mnie nie dostaniesz, bo i nie bardzo wiem czego oczekujesz. Odpowiedzi czemu on to robi, czy porad jak to zakończyć? jeśli tak, to co - Twoje palenie? czy jego też?

W każdym razie powiem Ci, że go rozumiem. Mi już na szczęście przeszło, ale miałam taki okres w życiu, że jak seks to tylko oboje mocno zjarani...I chociaż w pewnym względów to skończyłam, to pamiętam że było cudownie...tak zupełnie inaczej No w ogóle chyba mogę powiedzieć, że seks po trawie jest zaje...sty, może nie dla wszystkich, ale dla niektórych bardzo No i było właśnie bardzo ważne, żeby obie osoby były na fazie, nie tylko jedna. Ehhh aż się rozmarzyłam

No..wracając do Ciebie. Chyba niestety Ty tego nie czujesz, bo nie byłoby wątku.
alexandraa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 15:17   #16
kennedy
Zakorzenienie

pewnie chce zebys

1 bylam bardziej wyluzowana
2 mniej sie kontrolowala
3 miala wiecej ochoty na rozne rzeczy w seksie.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 15:18   #17
Hibiku
Zakorzenienie

Sypiać z nim możesz, pić i narkotyzować się też, a spytać dlaczego tak się zachowuje już nie? Jak ja lubię problemy w takich związkach...
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 15:22   #18
alexandraa13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
pewnie chce zebys

1 bylam bardziej wyluzowana
2 mniej sie kontrolowala
3 miala wiecej ochoty na rozne rzeczy w seksie.
mi np. nie chodziło o żadną z tych rzeczy
Stary 2013-11-28, 15:24   #19
slaaave13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Sypiać z nim możesz, pić i narkotyzować się też, a spytać dlaczego tak się zachowuje już nie? Jak ja lubię problemy w takich związkach...
Też racja niektórzy zapominają że mają język i mogą mówić
Stary 2013-11-28, 18:17   #20
anhelika123
BAN stały

Dziekuję za rady
Nie chcę ni z gruszki ni z pietruszki zaczynać z nim tego tematu, czekam do soboty wieczór co będzie okazja.
Nie wiem czy myśmy sie dobrze zrozumieli. Ja mu mówie, że po używkach czuje sie jak denat. Więc nie wiem co on widzi w tym zachecającego,czyżby skłonności do nekrofilii. Tłumaczę, że nie mam na to ochoty i że odchoruję i chce być trzeźwa i oczywiście nie muszę tego robić, ale sam fakt, że jemu nadal bardzo zależy żebym była pod wpływem, weź tu zrozum.
Stary 2013-11-28, 19:23   #21
alexandraa13
Rozeznanie

Cytat:
Dziekuję za rady
Nie chcę ni z gruszki ni z pietruszki zaczynać z nim tego tematu, czekam do soboty wieczór co będzie okazja.
Nie wiem czy myśmy sie dobrze zrozumieli. Ja mu mówie, że po używkach czuje sie jak denat. Więc nie wiem co on widzi w tym zachecającego,czyżby skłonności do nekrofilii. Tłumaczę, że nie mam na to ochoty i że odchoruję i chce być trzeźwa i oczywiście nie muszę tego robić, ale sam fakt, że jemu nadal bardzo zależy żebym była pod wpływem, weź tu zrozum.
pisałam Ci wyżej, nie zrozumiesz jak tego nie czujesz.
Stary 2013-11-28, 19:45   #22
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuję za rady
- ależ CZEGO tu nie rozumieć? Pan ma po prostu w zadku to, jak Ty się czujesz, ma w zadku to, że mu komunikujesz, że niekoniecznie rajcuje Cię seks po maryśce czy alko- ma w zadku, bo w innym razie umiałby uszanować Twoje granice i to, że nie chcesz. Cóż, przy takim .... hm .... panu to prędzej w uzależnienie wpadniesz i tyle.
Pana kręci specyficzny seks, uprawiasz go ze śmierdzącym alko i marychą facetem, masz dostosować się smrodem- a że nie chcesz, on ma to w nosie.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
- prawda?
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 20:09   #23
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Piszesz nam tu czarno na różowym, że ma w nosie Twoją opinię. Andrzejki dopiero pojutrze, ale dobrze to nie wróży.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości