|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Natychmiastowa pomoc!
RATUNKU! Błagam Was powiedzcie mi co mam zrobic... Wlasnie zlamaly mi sie dwa paznokcie... jeden u kciuka, drugi wskazujacy - obydwa u prawej reki!
Mam klej do paznokci, ale nie jest On idealny... Co musze zrobic, aby paznokcie sie dobrze trzymaly? moge je czyms pokryc u kosmetyczki? BŁAGAM ODPISZCIE SZYBKO! ![]() ![]() ps złamały sie przy samej nasadzie... czyli z trzema czwartymi paznokcia musialabym sei pozegnac ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Natychmiastowa pomoc!
ja kleilam zawsze kropelką lub innym tego typu klejem np. superglue..
skleic paznokiec (bez lakieru) , gdy ten wyschnie spilować klej żeby nie było nierówności na płytce.. i dużo warstw lakieru na to... powinno się długo trzymać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja Płaziku w takich sytuacjach stosuję (potępianą przez niektóre z wizażanek) metodę nazwijmy domową.
Klej cyjanopan (albo coś takiego), na mokry klej kawałek chusteczki (1warstwę, bo zazwyczaj chusteczka ma 3 ![]() Takim sposobem mam już 3 pazurki sklejone ![]() a trzyma się to coś długo, i żadnych grzybic ani takich tam nie dostałam ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A dzięki tej metodzie mam kciuka w całości
![]() bo kiedyś pękł mi tak z brzegu że nawet nie dało się tego obciąć. Do tej pory trzyma się na "chusteczce" i nic a nic nie widać ![]() Z samym klejem też ok, tyle że na krótko wystarcza. A chusteczka to jakby spoiwo ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hmm ja nie uznaje takich metod
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja też próbowałam kleieć specjalnym klejem do paznokci ale niestety na długo nie pomogło więc obcięłam a niech tam i tak odrosną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Jeśli to delikatne pęknięcie ( nie leje się krew, nie widać mięska) to wytrzymaj 1 dzień i idz do kosmetyczki - niech Ci je utwardzi żelem!!! Zaplacisz grosze a pazury spokojnie bedą dalej rosły!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziękuję za rady ;** Poszłam do kosmetyczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Polecam sie na przyszlosc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
![]()
jest chyba 1 w nocy a ja z roztargnienia uderzylam reka w framuge i zlamalam paznokcia... wskoczylam na WIZAZ i znalazlam ten post! W ciagu 5 min naprawiam sobie pazurka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.