|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy mój związek jest toksyczny?
Cześć. Jestem ze swoim chłopakiem od 4 lat. On ma 22 lata ja 19. Nie mogę powiedzieć, że jest zły dba o mnie (Szkoda że nie o siebie-fleja), mam w nim oparcie i co najważniejsze Kocham Go. Jednak strasznie mnie blokuje. Kiedyś byłam duszą towarzystwa imprezy, domówki, wyjazdy z przyjaciółkami. Najpierw zaczął zabraniać mi chodzić na imprezy, bo on nie chodzi ja też nie będę, a razem nie ma szans(on tak twierdzi), ale jego codzienne wyjścia na miasto z kumplami to inna sprawa bo on siebie pilnuje a do mnie nie ma zaufania (nigdy nie miał i od początku naszego związku podkreślał że mi nigdy nie zaufa, chociaż nigdy nie dałam mu powodu do takiego myślenia). Przez to ograniczył się trochę kontakt z moimi przyjaciółkami, nie miałam już nimi tak wielu wspólnych wspomnień. Dodam że on je nienawidzi, ale z wzajemnością . A jak już wychodziłam z nimi na imprezę to on się po godzinie pojawiał i mnie pilnował i musiałam być z nim. Oczywiście okres 18-stek przesiedziałam w domu bo „na osiemnastkach się tylko pije a on nie wie jak ja się po alkoholu zachowuje” -.-. Oczywiście Studniówkę też mi zepsuł bo był na niej mój były i wkręcił sobie że go pobije, więc przez całą noc musiałam go prosić o to aby tego nie robił. Przez to jego zachowanie straciłam znajomych i przyjaciółki, które przestały się mnie pytać czy nimi wychodzę bo znały odpowiedz. Nawet jak chciałam wyjść i się upierałam, to przez kilka godzin słuchałam tego jaka go pewnie nie zdradzę, że on mnie sprawdzi, ze nic się przed nim nie ukryje więc miałam dość jego gadania i nie szłam. Jedyne z nim wyjścia które są to na kebab. Więc ja mam zero spotkań ze znajomymi, zero imprez, nic mi nie wolno, ale on może codziennie wychodzić z kumplami wozić się nie wiadomo gdzie bo to jest coś innego. Rozmowa z nim nic nie daje jak grochem o ścianę. Dodam, że jak powiedziałam mu że chcę go zostawić to od razu powiedział że powie mojej mamie (dla której jest ideałem, który spadł mi jak anioł z nieba) że go „niby” zdradziłam, ze to ja wyjdę na tą złą, a później się zabije. Czuje że to jest toksyczny związek że przez to że jestem z nim straciłam siebie, Kocham Go ale zastanawiam się czy nie lepiej by mi było bez niego. A jaka jest wasza opinia?[/SIZE]
Edytowane przez SylaPi Czas edycji: 2013-12-02 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mój związek jest toksyczny?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tak, to jest toksyczny związek. Dla mnie ten facet ma poważne problemy z głową.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ale idiota. Na początku związku jasno ci powiedział ze ci nie zaufa. I ty sie na to wszystko zgodzilas, po co pytasz go o pozwolenie na wyjście, on sie ciebie pyta? Masz to wszystko na własne życzenie, jesteś taka młoda a zamiast korzystać z życia to siedzisz zamknięta w domu, kiedyś będziesz tego zalowala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Po co z nim jesteś? Żeby się całe życie męczyć? Powinien być zakaz wchodzenia w "poważne" związki przed 18, bo z tego co widzę 90% z nich jest toksyczna. To przywiązanie, a nie miłość. Facet nie szanujący idiota, który nie dba o Ciebie, wszystkiego Ci zabrania?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Co tu dodać, chłopak bajka
![]() ![]() Dobrze, że go mocno KOCHASZ ![]() ![]() bo 99% ludzi spierniczała by gdzie pieprz rośnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Facet na samym początku ci w Twarz mówi, ze uważa Cię za dziwkę która się puści jak tylko ze smyczy ją odpiąć, a Ty cała heppi leziesz z takim w związek.
No to jak takiego kochasz, to tak miej i się nie uskarżaj. Jakby mi ktoś tak powiedział, to bym w mordę dała, wyzwała od najgorszych i za próg domu nie wpuściła, a co dopiero jakieś związki z takim odstawiać. :/ A Ty z tym popaprańcem, w dodatku fleją i burakiem ostatnim siedzisz i życie marnujesz. 18tki ci przeleciały koło nosa, studniówka zrujnowana, przyjaciółek coraz mniej, życie ucieka i młoda już nigdy więcej nie będziesz. No ale chłopa masz. ![]() To siedź dalej, przecież najważaniejsze to jakieś męskie porty zaklepane mieć i "życia sobie bez nich nie wyobrażać" A ja sobie nie wyobrażam z takim burasem siedzieć i tylko przez okno patrzeć jak ludzie normalnie żyją, mają normalnych partnerów którzy nie robią wiochy, ufają, kochają i traktują z szacunkiem.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
bardzo toksyczny zwiazek .....!
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
zresztą tak po chwili namysłu.... czy to związek??? to przecież niewolnictwo!
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to Ty masz coś z głową, że jesteś z kimś takim. Jeszcze do tego wszystkiego musisz się pytać obcych ludzi czy ten związek jest toksyczny. Tak jest toksyczny i to widać gołym okiem, zacznij myśleć i się szanować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Tak, jest i to bardzo. Na twoim miejscu dałabym sobie spokój z tym typem.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Masakra...autorko, to ty przez swoje zachowanie straciłaś przyjaciółki i znajomych.
Nie mieści mi się to w głowie jak kobieta może pozwalać sobie na takie traktowanie, powinien ci jeszcze założyć obrożę i kaganiec. Tylko czekać, aż ten poderwie sobie inną "dupę", a ty zostaniesz sama. Bez znajomych i bez przyjaciół.
"You've got something I need, In this world full of people there’s one killing me And if we only die once I wanna die with you" Wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post75739756 ![]() Edytowane przez tablanka88 Czas edycji: 2013-12-02 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Fleja, mający Cie za puszczalską, nigdy Ci nie zaufa, mie pozwala Ci sie spotykac ze znajonymi, psujacy Ci wazne wydarzenia dziecinnym zachowaniem. Ideał. Dobrze, że go kochasz! Podobno nie ma głupich pytań, ale rozkmina na forum 'czy ten związek jest toksyczny?' to chyba jakiś żart :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
![]() Autorko, po co wpakowałaś się w związek z facetem, który od początku mówił, że Ci nigdy nie zaufa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Ale Ty tak serio pytasz, czy sobie z nas jaja robisz? Bo nie wiem w jakiej patologii trzeba wzrastać, aby nie wiedzieć, że to nie jest normalne zachowanie się faceta.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak możesz być z kimś, kto wprost komunikuje ci, że ci za grosz nie ufa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A tak na poważnie: autorko, uciekaj jak najdalej od tego pana, toż to psychopata jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z użytkowniczkami i dodam tylko, że facet najwyraźniej mierzy Ciebie własną miarą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Podpisuje się pod cava i kalincia.. Zaczęłaś z nim być w wieku 15 lat, to pewnie Twój pierwszy poważny partner ale uwierz: tak nie wygląda zdrowy związek a na świecie czeka wielu normalnych facetów.
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny maja rację - uciekaj jak najszybciej i jak najdalej o tego czlowieka!
Cale zycie przed Tobą, na pewno znajdziesz kogoś lepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie marnuj sobie życia z kimś takim,nie warto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteś w związku z agresywnym, patologicznie zazdrosnym i mizoginicznym fiutkiem. Tak, twój związek jest toksyczny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Też byłam w takim, kiedy miałam 15 lat.
Na szczęście rok później się zakochałam w innym, i uciekłam. Co prawda nie wyszło mi, ale w późniejszym życiu poznałam mojego obecnego, najwspanialszego chłopaka. Dziewczyno, uciekaj... Jak mogłaś w ogóle stracić wszystkie przyjaciółki, to mi się w głowie nie mieści...
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Związałaś się z kimś dosłownie, żyjesz w złotej klatce. Nie jesteś jego miłością a własnością. Marnujesz sobie życie, ważne w życiu wydarzenia, kontakty międzyludzkie.. A fakt że nie ufa Ci i nigdy nie zaufa jak powiedział na początku to już wisienka na tort. Tak, jest to mega toksyczne i olej gościa. P.s straszeniem że powie mamie i się zabije to się nie przejmuj. Wiesz, już dużo o takich tu było i sama znałam takiego no i chyba zmartwychwstał bo żyje do dziś.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dobra, a ja mam takie pytanie - jak mozna byc w "zwiazku" z kims, kto mowi, ze nigdy Ci nie zaufa? Co to w ogole za zwiazek?? To jakas patologia.
Zwiazek buduje sie na wzajemnym zaufaniu, a jesli go brakuje, to nie mozna mowic o zwiazku. I to powinno byc tu jedna z najwazniejszych kwestii. Calej reszty nie mam sily komentowac. Bardzo mi smutno, ze mlode dziewczyny bez doswiadczenia w kontaktach damsko-meskich daja sie zamknac w takich relacjach. Autorko, pomysl o sobie I daj sobie spokoj z takim "zwiazkiem". A jak Twoj facet sie zabije, to bedzie o jednego glupiego mniej ![]() A to, ze przyjaciolki go nienawidza, to tez bym odebrala jako znak, ze cos jest z nim nie tak... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.