|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Psujący się komputer- wina wizażu?
Zakładam ten wątek, ponieważ nie wiem, co mam o tym myśleć, jeśli taki temat istnieję proszę o podpięcie lub zamknięcie.
Otóz mam pewnien problem z komputerem. kiedy go uruchamiam- resetuje się i tak średnio 2 razy dziennie, zazwyczaj zaraz po włączeniu komputera pierwszy raz w ciągu dnia i potem jeszcze raz. Odwiedzam tak naprawdę kilka witryn w internecie- mam avasta, nie ściągam żadnych plików, więc nie miałam pojęcia skąd usterki, zwłaszcza, ze niedawno mialam wgrywany nowy system. Moja siostra ma podobny problem z lapkiem, który wyłącza się zaraz po wejściu na wizaż.pl odwiedza tylko kilka witryn, a komputer zawsze wyłącza się, gdy odwiedza wizaz. wczoraj w ramach doświadczenia nie wchodziła na wizaż przez kilka godz. i komputer działał bez zarzutu, dopiero, gdy odwiedziła tą witrynę- lapek padł. Także ma Avasta. Czy to jest wina wizażu, ze komputery się psują? Proszę o pomoc i poradę. z gory dziękuję i przepraszam za zbyt długi post. Edytowane przez 201610310857 Czas edycji: 2010-06-30 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Psujący się komputer- wina wizażu?
1. Aktualizowałyście oprogramowanie systemu?
http://windowsupdate.microsoft.com 2. Myślałyście o reinstalacji systemu od nowa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Obie niedawno mialyśmy foramtowany dysk, niestety to nic nie pomogło;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
w zimie tez wam sie tak dzialo ? dziwne ze 2 kompy daja po plecach ale moze nie wydalaja z chlodzeniem, a tu przegladacie sporo zdjec czy cus ?
jak mozesz to popatrz w panel sterowania -> narzedzie administracyjne i popatrz co sie dzialo a systemie, aplikacjach na chwile przed restartem kompa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Mój komp się resetuje chwilę po uruchomieniu, a laptop wyłącza się pare minut po wejśćiu na wizaż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
1. To co napisal Zlo punkt 1
2. wylacz Avasta 3. Otworz przegladarke Internet Explorer, wejdz na strone www.mks.com.pl uruchom skaner on-line - postepuj zgodnie z instrukcja na stronie. Jesli MKS nie da sie uruchomic - zazwyczaj jest blokowany przez wirusy ![]() uruchom skaner Panda Active Scan http://www.pandasecurity.com/actives.../?track=100723 Przeskanuj oba komputery, przyda sie raport ze skanowania. aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jeżeli masz na komputerze ważne dane to jak najszybciej zgraj je na płyty lub dysk wymienny. Nigdy nie wiadomo czy ktoś obcy nie kombinował i się nie włamał poza tym każdy program antywirusowy jest wirusem więc zmiana na inny może wiele pomóc, jednak najlepsze rozwiązanie to format i reinstalacja systemu sama trochę boje się go robić ale mam kuzyna który chętnie mi zrobi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Watek jest sprzed 5 lat i juz dawno nieaktualny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.