|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
nici chirurgiczne! pytanie do Dr.Skupina
poruszam ten temat zapewne jako pierwsza, drogi panie doktorze, moje pytanie może się wydać nieco dziwne ale, wszystko zaczęło się od korekty uszu w 2004 roku. nie wiem co poszło nie tak ,że uszy które nie powinny boleć po takim czasie- bolą, a zabieg podobno jest wykonany poprawnie. przez wzgląd na kulture nie wymienie miejsca w którym mnie operowano, dodam jedynie że specjalista użył nici nierozpuszczalnych Ethicon- ethilon, polyamide 6, fs-2, 3-0, 45cm, z powodu których uszy były otwierane ponownie po roku czasu, jako że szwy przebijały się przez skóre sprawiając dodatkowy ból i swędzenie. chirurg twierdził że usunie tylko połowe bo nie chce , rozbebeszać wszystkiego", z czego jak nie trudno sie domyślić nie byłam zadowolona ale to on jest lekarzem i powinien sie na tym znać. problem dotyczący bólu pojawia się najczęściej po nocy, staram się nie spać tak aby uciskać to miejsce, druga sprawa dotyczy samych szwów. lecze się w klinice alergologicznej od około 2 lat na nieznanego pochodzenia obrzęki gardła, mam pod ręką zawsze sterydy tak żeby się nie udusić. pytanie brzmi- czy wyżej wymienione nici chirurgiczne mogą wywoływać obrzęki gardła bądź inne odczyny alergiczne? oraz, jak powiadomiono mnie w innej klinice- czy możliwe jest że po czterech latach nici chirurgiczne nawet te nierozpuszczalne mogły zostać ,wchłonięte" przez organizm? nie wiem co mam dalej zrobić, szwy wewnątrz są niewyczuwalne, czy nie ma innej metody na sprawdzenie czy nadal tam są, bo sam lekarz po takim czasie nie pamięta? oraz co zrobić z problemem samego bólu?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: nici chirurgiczne! pytanie do Dr.Skupina
Witam, najprawdopodobniej chirurg użył nieprawidłowych nici. Szwy poliamidowe nadają sie do szycia skory i ewentualnie powięzi. Nie powinny być stosowany do zespalania tkanek wymagających stałego wsparcia. Powinna Pani koniecznie zgłosić sprawę do izby lekarskiej. W tej chwili nie tuszuje sie takich spraw. Bardzo zachęcam do złożenia zażalenia w tej sprawie ponieważ zachodzi podejrzenie ze może Pani byc ofiara błędu lekarskiego. Proszę sie nie bać, bo uchroni Pani inne osoby, poza tym jeżeli zostanie wskazany błąd, ma pani prawo ubiegać sie o zadośćuczynienie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.