|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak odnowić relacje koleżeńskie z ni
Piszę do Was bo chyba potrzebuję się po prostu wygadać.
Ostatnio co raz częściej zastanawiam się nad jedną zepsutą relacją z przed roku. Był sobie chłopak, z którym znaliśmy się od kilku lat. Mieliśmy jedną wspólną dobrą koleżankę. Jakiś rok temu nasze drogi ( moja i jego) trochę się ze sobą zeszły Zaczeliśmy naprawdę dużo ze sobą rozmawiać, lepiej się poznawać trochę spotykać. Na początku raczej po koleżeńsku, później już sama nie wiem... Myślę, że był pewien moment w naszej znajomości w ktorej on nie chciał żebym była tylko koleżanką. Zresztą mnie chyba też zaczeło zależeć na nim bardziej. Tylko że... ja wtedy stchórzyłam i chyba go trochę od siebie odstraszyłam. ( co zresztą uświadomiłam sobie dopiero po czasie)Chłopak zrezygnował, ale nadal mieliśmy kontakt. Może nie tak intensywny ale zawsze. ( maile, telefony, sms-y. Jakieś krótkie spotkania- już bardziej przypadkiem. Od wspólnych znajomych wiedziałam, że zawsze pytał ich co u mnie słychać itp) Jakoś zimą, krótko po tym jak przestał się do mnie do mnie odzywać z taką jak wcześniej częstotliwością, dowiedziałam się, że zaczął się z kimś spotykać. Spoko, ja w końcu sama miałam co chciałam- byłam tylko koleżanką. ![]() Jakoś miesiąc przed planowaną podróżą spotkałam na mieście wspomnianego kolegę z dziewczyną. ( ciągle nieformalną, tą samą z którą z którą spotykał się zimą) Poznał nas ze sobą. Ona zachwycona,że wreszcie mogła mnie spotkać " bo tyle o mnie słyszała", Ja nieco zaskoczona, bo nie miałam pojecia o jej istnieniu- przynajmniej nie od niego. :P Tuż przed wakacjami zawiódł mnie w jednej sprawie i trochę się na niego wkurzyłam. Wyjechał pierwszy- bez słowa, bez żadnego pożegnania. Potem wyjechałam ja. Byliśmy na dwóch innych końcach świata. Mimo wcześniejszych zapewnień z jego strony, zero kontaktu przez 3 miesiące. Skoro tak sobie chciał to ja też się nie odzywałam. Do niego, bo z kumpelą która z nim była rozmawiałam dość często... Jesienią oboje wrócili. W nie najlepszych relacjach, niestety. Podobno zachowywał się wobec niej (tej kumpeli) bardzo niefajnie, pogrywał na dwa fronty z nią i inną dziewczyną.i jeszcze parę innych rzeczy. Generalnie wysłuchałam od niej kilku historii z jego udziałem przepełnionych żalem itp. Z przyjaciela zmienił się w kawał drania. Teraz się ignorują. A rykoszetem obrywa się chyba trochę i mnie. Po wakacjach mieliśmy się spotkać, żeby pogadać, ale nigdy do tego nie doszło Sam z siebie już się do mnie nie odezwie, nie zagada... Udaje że mnie nie widzi na uczelni czy gdziekolwiek ![]() Brakuje mi go troche jako kumpla i zastanawialam sie czy jest sens starac sie wskrzesić nasza realcje sprzed roku. a jesli tak to jak to zrobic zeby nie pomyslal ze sie narzucam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak odnowić relacje koleżeńskie z ni
Jezu, ale pogmatwane.
Jeśli już wcześniej postąpił wobec ciebie nie w porządku, a na dodatek na którymś etapie pogrywał z dziewczyną na dwa fronty to nie wiem czy warto na siłę odnawiać tę znajomość. Mnie chyba szkoda by było energii. Raczej nie chciałabym się przyjaźnić z kimś kto odstawia takie szopki, bo to bardzo kiepsko świadczy o człowieku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Popieram wypowiedzi.
Ja bym nie chciała tego odnawiać na Twoim miejscu. Nie jest 'diamentowy' co wiesz od koleżanki i sama się przekonałaś. Poza tym, nie odzywa się a przecież gdyby chciał żebyś wysłuchała jego wersji, tak o nim nie myślała jak przedstawia to koleżanka to coś by zrobił.
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Wygląda niestety na to, że on ma Cie gdzieś. Nie wysilaj się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Odpuść sobie. Skoro sam zrezygnował, nie warto się starać. Mam podobną sytuację. Kiedyś kumple, po 3 miesiącach stwierdził, że "on takich znajomych nie potrzebuje". Potem na korytarzu się olewalismy. Ok. 2 tyg temu zaczął mnie zaczepiac, coś gadać, robić z siebie debila. Ja go olewam. Mamy wspólną pasję (dzięki temu wgl się znaliśmy) i wiem o co mu chodzi. Ma interes i myśli, że pojadę z nim gdzie będzie chciał.:banghead: Nie ma takiej opcji!!! Sam skończył naszą znajomość, więc ja za nim latać i błagać na kolanach nie będę
![]() Autorko, olej go. Szkoda czasu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.