|
Notka |
|
Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Szukam taniego ubezpieczenia - wyjazd na narty
Cześć dziewczyny. Razem z koleżankami chcemy pojechać do Austrii na narty ale ostatnio jak gadałyśmy to nawinął się nam temat tego co zrobić jak tam się coś którejś z nas stanie. Kompletnie nie znam się na ubezpieczeniach i zastanawiałam się że może któraś z was coś może więcej mi powiedzieć na ten temat? Szukamy czegoś niedrogiego ale żeby się nie okazało że jak złamię nogę to będę miała problem... Pomóżcie plz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Szukam taniego ubezpieczenia - wyjazd na narty
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
EKUZ nie gwarantuje pokrycia wszystkich kosztów, także warto mieć dodatkowe ubezpieczenie podroży z pokrycie właśnie takich kosztów, których nie pokrywa europejska karta...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No właśnie chodzi o to że kompletnie się na tym nie znam. Jakie są ceny na rynku jak to zaklasyfikować itp... Możecie mi coś więcej powiedzieć? Z tego co wiem takie ubezpieczenia wahają się od 20 do 200zł przy tygodniowym wyjeździe ale mogę się mylić...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Podbijam temat. Jest tu ktoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wiesz, no najlepiej jak sama pochodzisz po stronach TU, wtedy będziesz widzieć gdzie jest jaki zakres i za ile. Podpowiem Ci tylko, że staraj się szukać takiego, które obejmuje również sprzęt (jeśli masz własny). Połamane narty to nie jest tania sprawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
No właśnie chodzę i chodzę i nie mogę zdecydować. Kolega polecił mi taką stronę https://rankomat.pl/ubezpieczenie-narciarskie i mi powyskakiwało kilka różnych towarzystw. Zastanwiam się tylko czy brać najtańsze czy może trochę droższe itp :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Najtańsze ubezpieczenie w Austrii nic ci nie da, podobnie ekuz. Ceny akcji ratowniczych czy pomocy lekarskiej sa naprawde drogie, więc i suma gwarancyjna ubezpieczenia musi być odpowiednia, inaczej jak sie cos stanie, to okaże się że mimo ubezpieczenia i tak musisz wiele wylożyć ze swojej kieiszeni
![]() najlepiej spójrz na ceny akcji, pomocy ratowniczej, lekarskiej w Austrii i porównaj do tego sume jaką ci daje ubezpieczenie, da ci to pewne wyobrażenie w jakim stopniu dane ubezpieczenie ci pomoże ja jadąc na narty wybralam akurat ubezpieczenie w link4 (http://www.link4.pl/ubezpieczenie-turystyczne) tyle że rozszerzone o amatorskie uprawianie sportów zimowych |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Rozumiem. Dziękuję za radę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.