Zakopane zimą, co tam można robić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-16, 13:56   #1
tola150
Raczkowanie

Zakopane zimą, co tam można robić?

Witam
w środę wybieram się z chłopakiem do Zakopanego na 5 dni. w związku z tym mam pytanko, co oprócz jeżdżenia na nartach można tam robić zimą? Narty oczywiście tez zaliczę(ale to będą moje początki więc zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieję że połamana nie wrócę ) ale chciałabym się dowiedzieć co ciekawego można tam zobaczyć, gdzie można pójść, bez obawy że jakaś lawina mnie zmiecie z powierzchni ziemi . chodzi raczej o zwiedzanie i oglądanie urokliwych miejsc których zapewne tam nie brakuje, no i ogólnie o aktywną turystykę mi chodzi
tola150 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-22, 21:50   #2
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Zakopane zimą, co tam można robić?

Zerknij na stronę www.topr.pl. Obecnie nie zaleca się wycieczek górskich, jest naprawdę duże zagrożenie lawinowe, a szlaki na reglach są oblodzone. Nie wiem, jakim dysponujesz sprzętem. Bez niczego powinnaś spokojnie dojść do schronisk z Kościeliskiej i Chochołowskiej. Wiem, że to mało ambitna trasa po prostej, ale cóż... Piękne widoki są z Nosala, Kopieńca, Gęsiej Szyi. Działa kolejka na Kasprowy, można też zaliczyć Słowację.

Zazdroszczę wypadu
Stary 2012-10-08, 11:02   #3
rudziaczek20
Raczkowanie

Zakopane po świętach;)

Witam, czy wyjeżdża ktoś w góry do Zakopca po świętach?

My mamy zamiar wyjechać z narzeczonym, może przyłączy się jakaś para do nas?

(22 i 28 lat)

"Kocham mojego marcina"
rudziaczek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-23, 18:25   #4
wizazkasia
Przyczajenie

Zakopane restauracja

Edytowane przez wizazkasia
Czas edycji: 2013-10-29 o 18:02
wizazkasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 16:40   #5
lavish_woman
Przyczajenie

Zakopane

Witam Mam do Was kilka pytań. Otóż, czy znacie kontakty do ludzi, u których można wynająć pokój w Zakopanem i tak najlepiej nie za daleko od centrum? Chodzi mi o takie przytulne, drewniane domki, w których mieszkają górale No a jak już nie da rady drewniany to przeżyję Zależy mi też żeby górna granica ceny byla 50zł/dobę bez wyżywienia. I jeśli macie jakieś sprawdzone propozycje to bardzo proszę o napisanie gdzie dokładnie, ile kosztuje i ile do centrum, powiedzmy konkretnie do Krupówek. Nie zależy mi też na niewiadomo jakich warunkach bo i tak nie będę siedzieć zbyt długo w pokoju, ale żeby tylko była ciepła woda i jakiś czajnik, wc, łóżko, no i mili gospodarze, z którymi da się pogadać.
A tak poza zakwaterowaniem, to co polecacie do zwiedzania? Chodzi mi głównie o walory przyrodnicze (jakie szczyty dla początkujących, jaskinie itp.), ale i kulturowe Planuję około 5-dniowy wyjazd. Może ktoś z Was ma ochotę zaproponować jakiś plan wycieczki dla 2 osób I przypominam jeszcze raz, że chodzi o Zakopane. Z sentymentu, bo byłam tam jako dziecko i najpierw tam chcę wszystko poznać Z góry dziękuję za wszelką pomoc
lavish_woman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 14:51   #6
ujagny_blog
Raczkowanie

Dot.: Zakopane

W sezonie świątecznym ciężko będzie znaleźć cokolwiek sensownego w takiej cenie -.- Z resztą ludzie rezerwują sobie kwatery w Zakopcu z rocznym wyprzedzeniem, bo okres grudzień - luty to w górach szczyt sezonu.
Stary 2013-12-06, 08:18   #7
lavish_woman
Przyczajenie

Też pytam z prawie rocznym wyprzedzeniem bo wybieram się w połowie przyszłego roku
lavish_woman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-15, 16:44   #8
BoginiKali
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lavish_woman Pokaż wiadomość
Witam Mam do Was kilka pytań. Otóż, czy znacie kontakty do ludzi, u których można wynająć pokój w Zakopanem i tak najlepiej nie za daleko od centrum? Chodzi mi o takie przytulne, drewniane domki, w których mieszkają górale No a jak już nie da rady drewniany to przeżyję Zależy mi też żeby górna granica ceny byla 50zł/dobę bez wyżywienia. I jeśli macie jakieś sprawdzone propozycje to bardzo proszę o napisanie gdzie dokładnie, ile kosztuje i ile do centrum, powiedzmy konkretnie do Krupówek. Nie zależy mi też na niewiadomo jakich warunkach bo i tak nie będę siedzieć zbyt długo w pokoju, ale żeby tylko była ciepła woda i jakiś czajnik, wc, łóżko, no i mili gospodarze, z którymi da się pogadać.
A tak poza zakwaterowaniem, to co polecacie do zwiedzania? Chodzi mi głównie o walory przyrodnicze (jakie szczyty dla początkujących, jaskinie itp.), ale i kulturowe Planuję około 5-dniowy wyjazd. Może ktoś z Was ma ochotę zaproponować jakiś plan wycieczki dla 2 osób I przypominam jeszcze raz, że chodzi o Zakopane. Z sentymentu, bo byłam tam jako dziecko i najpierw tam chcę wszystko poznać Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Myślę, że na pytanie dotyczące zakwaterowania znajdziesz w wujku Google. Wystarczy porównać cenniki i ofertę. Większość pensjonatów ma swoje strony internetowe.

Polecam ścieżkę nad reglami, jaskinię Mylną, Czerwone Wierchy, Dolinę Pięciu Stawów, Dolinę Chochołowską, kapliczkę na Jaszczurówce, cmentarz Pęksowy Brzyzek (znajduje się przy Krupówkach). Chyba starczy na 5 dni

J. R. R. T o l k i e n <3
BoginiKali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 08:48   #9
Priesta
BAN stały

Noclegów jest bardzo dużo. My z mężem jeśli chodzi o Zakopane prawie nigdy nie wynajmujemy wcześniej tylko na miejscu czegoś szukamy.
Priesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości