|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Guzek na twarzy
Witam, dwa dni temu malując się, poczułam palcami na górze przy nosie twardy guzek, kiedy go mocno uciskam boli mnie. Nie wiem co to jest, nie widać żadnych zmian na skórze. Nie mam pojęcia co to jest. Nie wiem, co mam z tym fantem zrobić, do jakiego lekarza iść, czy jeśli boli stosować maść ichtiolową, czy inny preparat.
Edytowane przez iamstar Czas edycji: 2013-11-25 o 20:07 Powód: zapomniałam dodać ważną informację |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Guzek na twarzy
Ten guzek nie musi być niczym niebezpiecznym, jeśli pojawił się niedawno to możesz jeszcze poczekać z wizytą u lekarza. Ja miałam kiedyś podobny problem, tyle że na skrzydełku nosa. Był to tak jakby pryszcz, ale całkowicie schowany pod powierzchnią skóry. Z zewnątrz nie było nic widać, nawet zaczerwienia skóry, wewnątrz powoli zbierała się ropa, tak jak w dużych pryszczach. Na początku bolało tylko przy mocnym dociśnięciu, później już nawet przy delikatnym dotknięciu. Przez to że całość była schowana głęboko pod skórą to zmiana była widoczna tylko w dziurce od nosa. Nie wiem jaka była tego przyczyna, możliwe że nieumiejętnym usuwaniem wągrów doprowadziłam do jakiegoś niewielkiego zakażenia.
Możliwe że u Ciebie dzieje się coś podobnego i nie ma się czym martwić, ja smarowałam skórę sztyftem na pryszcze który po kilku dniach "wyciągnął" część ropy na powierzchnię skóry i powoli wszystko zaczęło się oczyszczać a cała zmiana oczyściła się i zniknęła po kolejnych kilku dniach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.