|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ramen na bazie miso
Kuchnia azjatycka kojarzy się nam wszystkim jako coś bardzo skomplikowanego i złożonego. W tym filmie pokażę wam, że można zrobić pyszny ramen z kurczakiem, który jest prosty i nie wymaga bardzo skomplikowanych technik czy składników. Zapraszam!
Baza na zupę: - 400ml wywaru z kurczaka i kości wieprzowych, - łyżeczka cukru, - ząbek czosnku startego na tarce, - taka sama ilośc imbiru, - pół łyżki sezamu + opcjonalnie szczypta czarnego sezamu, - pół łyżki sosu sojowego, - łyżeczka oleju sezamowego, - łyżka pasty miso. Dodatki do zupy: - pierś z kurczaka lub mielone mięso wieprzowe, - kiełki fasoli, - olej z chili, - szczypiorek, - wodorosty, - rzodkiewka, - paluszki krabowe, - jajko ugotowane na miękko.
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ramen na bazie miso
uwielbiam chinszczyzne, nie jest trudna w przygotowaniu, trzeba sie tylko zaopatrzyc w odpowiednie skladniki, a przepis bardzo ciekawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki!
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ostatnio wypróbowałam świetny przepis na zupę miso. Tu go znajdziecie: http://www.slowdaylong.pl/extra-zupa...rze-rozgrzewa/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja też ostatnio robiłam ramen na miso nie wiem na ile on był oryginalny bo czytałąm,że co region to inna kultura gotowania ramenu
akurat makaron miałam gryczany soba- i naprawdę wyszedł super jako dodatki było dużo mięsa, wakame,surmimi, jajko, szczypiorek ach.... aż mnie naszła ochota |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.