|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Szczerość w związku - jak daleko?
Zastanawiam się, czy jestem jedyną osobą, która mówi wprost facetowi, co mi się podoba, a co nie.
Kiedy kupujemy sobie prezenty, lub robimy miłe niespodzianki i coś nam się nie podoba, to sobie mówimy wprost "nie podoba mi się to". Umiemy również powiedzieć, że ten czy tamten znajomy nie jest odpowiedni, że takie czy inne nasze zachowanie nam się nie podoba. W sumie nie ma sfery, w której byśmy się oszukiwali - facet potrafi powiedzieć, że mam okropny makijaż itp. Wątek założyłam, gdy usłyszałam na uczelni rozmowę dziewczyny, która mówiła koleżance, że dostała od chłopaka naszyjnik, który jej się nie podoba, ale musi go czasem nosić, żeby chłopak był zadowolony. Nie uważacie trochę tego za kłamstwo? Za oszukiwanie, że coś jest białe, a nie czarne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szczerość w związku - jak daleko?
Ja mojemu mówie, wiem, ze wtedy jest mu przykro, ale nie potrafie sciemniac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
ja uważam, że nie zawsze trzeba tak prosto z mostu "słuchaj ale brzydkie, nie podoba mi się" można delikatniej ale nie ma co oszukiwać "boże jakie piękne!".
Ja mówię TŻ-towi i on mi ale znamy się na tyle, że każde wie co które lubi i raczej rzadko mamy takie problemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja tak nie robię, udaję że prezenty mi się podobają, nawet jeśli nie (choć to rzadkość)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Szczerość to standard, ale wymaga też taktu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem za szczerością co do prezentów. Przecież jak powiesz, że się nie podoba to zawsze można wymienić, zwrócić, a to obdarowujący ma paragon
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Z prezentami jest tak, że ja mam zwyczaj pokazywania TŻtowi paluszkiem co mi się podoba - i robię to tyle razy, że to nie jest zobowiązanie do kupna mi tej rzeczy. Jak coś widzę w necie, to mówię, o popatrz ładny sweterek/naszyjnik/cokolwiek. I może to być ozdóbka za 10 zł, albo torebka Chanel, albo wycieczka do Paryża. Dzięki temu on dobrze zna mój gust. Zna też moje ulubione sklepy i wie, że jak mi stamtąd coś przyniesie to na 99% trafi.
A inne rzeczy? Mój TŻ jest też moim najbliższym przyjacielem i czasami nawet mówię mu, że mam ochotę się mu wygadać i potrzebuję przyjaciela. Szczerość to podstawa, zawsze. Dzięki niej czuję się swobodnie w związku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A to zależy. Z reguły jak widzę ze tz coś długo wybierał, planował i ogólnie jest to ładne, ale mi się nie podoba no to przyjmuje to. Ja mam tak ze nigdy nie cieszę się na żaden prezent dlatego ludzie myślą, ze mi się zawsze nie podoba. Mówię dziękuję i tyle. Resztę przeżywam sama ze sobą xd
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nauczył się tego jak kilka razy nie trafił z prezentem i .. po prostu powiedziałam mu że mi się nie podoba , tak samo Tz mi zwrócił uwagę kilka razy ze np ten sweterek to nie to ![]() Tak szczerość jest ważna , ale z drugiej strony jak się z kimś jest jakiś czas dopiero to ciężko wywalić że kupił koszmarka , z czasem to przychodzi ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.