Szczerość w związku - jak daleko? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 13:47   #1
201701191353
Konto usunięte

Szczerość w związku - jak daleko?

Zastanawiam się, czy jestem jedyną osobą, która mówi wprost facetowi, co mi się podoba, a co nie.
Kiedy kupujemy sobie prezenty, lub robimy miłe niespodzianki i coś nam się nie podoba, to sobie mówimy wprost "nie podoba mi się to".
Umiemy również powiedzieć, że ten czy tamten znajomy nie jest odpowiedni, że takie czy inne nasze zachowanie nam się nie podoba.
W sumie nie ma sfery, w której byśmy się oszukiwali - facet potrafi powiedzieć, że mam okropny makijaż itp.

Wątek założyłam, gdy usłyszałam na uczelni rozmowę dziewczyny, która mówiła koleżance, że dostała od chłopaka naszyjnik, który jej się nie podoba, ale musi go czasem nosić, żeby chłopak był zadowolony.

Nie uważacie trochę tego za kłamstwo? Za oszukiwanie, że coś jest białe, a nie czarne?
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 14:14   #2
Bysanda
Zadomowienie

Dot.: Szczerość w związku - jak daleko?

Ja mojemu mówie, wiem, ze wtedy jest mu przykro, ale nie potrafie sciemniac Mój mi nie mówi, bo nie chce mnie ,,urazić,, , chyba że zapytam tak, ze wie ze musi powiedziec prawde :P Ale mimo, ze cos mi sie czasami nie podoba, to nosze czy uzywam to, nie umre od tego i na pewno Tż sie ucieszy
Bysanda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 16:42   #3
pffe
BAN stały

ja uważam, że nie zawsze trzeba tak prosto z mostu "słuchaj ale brzydkie, nie podoba mi się" można delikatniej ale nie ma co oszukiwać "boże jakie piękne!".

Ja mówię TŻ-towi i on mi ale znamy się na tyle, że każde wie co które lubi i raczej rzadko mamy takie problemy
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 16:57   #4
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Ja tak nie robię, udaję że prezenty mi się podobają, nawet jeśli nie (choć to rzadkość) Ot, taki charakter.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 17:07   #5
anna_wawa
Rozeznanie

GG do anna_wawa

Szczerość to standard, ale wymaga też taktu.
anna_wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 18:04   #6
kas0
Raczkowanie

Ja też jestem za szczerością co do prezentów. Przecież jak powiesz, że się nie podoba to zawsze można wymienić, zwrócić, a to obdarowujący ma paragon Chociaż mi TŻ powiedział, że mam nie mówić jak mi się nie spodoba prezent.. co uważam za dziwne no ale jak chce
kas0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 19:10   #7
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, czy jestem jedyną osobą, która mówi wprost facetowi, co mi się podoba, a co nie.
Kiedy kupujemy sobie prezenty, lub robimy miłe niespodzianki i coś nam się nie podoba, to sobie mówimy wprost "nie podoba mi się to".
Umiemy również powiedzieć, że ten czy tamten znajomy nie jest odpowiedni, że takie czy inne nasze zachowanie nam się nie podoba.
W sumie nie ma sfery, w której byśmy się oszukiwali - facet potrafi powiedzieć, że mam okropny makijaż itp.

Wątek założyłam, gdy usłyszałam na uczelni rozmowę dziewczyny, która mówiła koleżance, że dostała od chłopaka naszyjnik, który jej się nie podoba, ale musi go czasem nosić, żeby chłopak był zadowolony.

Nie uważacie trochę tego za kłamstwo? Za oszukiwanie, że coś jest białe, a nie czarne?
Uważam, ze szczerość jest ważna, ale nie za wszelką cenę.czasem odrobina dyplomacji jest potrzebna

Wysłane z mojego GT-I9300
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 10:26   #8
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Z prezentami jest tak, że ja mam zwyczaj pokazywania TŻtowi paluszkiem co mi się podoba - i robię to tyle razy, że to nie jest zobowiązanie do kupna mi tej rzeczy. Jak coś widzę w necie, to mówię, o popatrz ładny sweterek/naszyjnik/cokolwiek. I może to być ozdóbka za 10 zł, albo torebka Chanel, albo wycieczka do Paryża. Dzięki temu on dobrze zna mój gust. Zna też moje ulubione sklepy i wie, że jak mi stamtąd coś przyniesie to na 99% trafi.

A inne rzeczy? Mój TŻ jest też moim najbliższym przyjacielem i czasami nawet mówię mu, że mam ochotę się mu wygadać i potrzebuję przyjaciela. Szczerość to podstawa, zawsze. Dzięki niej czuję się swobodnie w związku.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 10:39   #9
chwast
Zakorzenienie

A to zależy. Z reguły jak widzę ze tz coś długo wybierał, planował i ogólnie jest to ładne, ale mi się nie podoba no to przyjmuje to. Ja mam tak ze nigdy nie cieszę się na żaden prezent dlatego ludzie myślą, ze mi się zawsze nie podoba. Mówię dziękuję i tyle. Resztę przeżywam sama ze sobą xd

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 10:43   #10
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
. Jak coś widzę w necie, to mówię, o popatrz ładny sweterek/naszyjnik/cokolwiek. I może to być ozdóbka za 10 zł, albo torebka Chanel, albo wycieczka do Paryża. .
Mój mąż wziął się na sposób i wszystkie linki co mu pokazuje dodaje sobie do zakładek , szczwany lis- później jak jest okazja czy jej nie ma robi mi z tego prezenty . W tel ma spisane wszystkie moje wymiary od bielizny po numer buta
Nauczył się tego jak kilka razy nie trafił z prezentem i .. po prostu powiedziałam mu że mi się nie podoba , tak samo Tz mi zwrócił uwagę kilka razy ze np ten sweterek to nie to

Tak szczerość jest ważna , ale z drugiej strony jak się z kimś jest jakiś czas dopiero to ciężko wywalić że kupił koszmarka , z czasem to przychodzi
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości