|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Bliznowiec po cc
Cześć dziewczyny, moim problemem jest brzydka, nadal czerwona i przerośnięta blizna po cc, blizna ma już dwa lata. Od jakiegoś czasu zaczęłam stosować żel bliznasil ale jakoś nie za bardzo wierzę, że pomoże, narazie tylko może blizna zrobiła się trochę bledsza ale najgorsze jest, że jest ona bardzo gruba i twarda. Czy miała któraś z was podobny problem? Jak sobie poradziłyście?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bliznowiec po cc
Plastry sutricon znasz? ich jest bodajże 5 w opakowaniu, ale można je pociąć. Nie stosowałam, bo nie było potrzeby, ale o plastrach od lekarza wiem.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
A czy te plastry można dostać bez recepty?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Tak
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
miałam bliznowca po cc
gdyby nie druga ciąża to bliznowca się wycina podczas drugiej cesarki lekarz starego bliznowca wyciął po drugiej cesarce używałam właśnie tych plastrów silikonowych sprawdziły się w 100% w czerwcu minęły 2 lata a ślad po cięciu ledwo widoczny tylko, że plastry stosowałam zaraz po zdjęciu szwów nie wiem jak pomogą na "starego" bliznowca... zużyłam może ze 2,5 plastra bo one dość duże są resztę przejęła moja mama - przydały jej się po operacji i też blizny praktycznie nie widać
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-10-28 o 14:21 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
oo, ciekawe... nie słyszałam o tych plastrach. Ja 13 miesięcy po cc mam nadal mocno fioletową bliznę i żadne maści nic nie dają
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem niecałe 2 miesiące po cc używałam Contractubex teraz mam wspomniany wcześnie żel bliznasil. Rana z jednej strony to cienka, fioletowa kreska ale miejscami jest jeszcze gruba i czerwona. Widzę poprawę w wyglądzie blizny ale nie wiem czy to zasługa w/w specyfików czy czasu, który "goi rany".
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie robiłam nic z moją, poza tym, że najpierw ją tylko delikatnie myłam, a teraz już lecę po całości rękawicą do peelingu. Kreseczka jest ledwo widoczną, więc może to ten "czas, który goi rany", jak pisze m.a.r.t.a.?
Jeżeli masz naprawdę sporą- "rozlazłą"- bliznę, to możesz ją wyciąć prywatnie laserem, ale koszt masakryczny, no i wpierw musi się wszystko zagoić.
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-10-31 o 19:04 |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Ja po pół roku od cc zaczęłam używać kremu No-scar (w aptece ok. 40 zł). Podeszłam do niego sceptycznie, bo z zasady nie wierzę w cudowną moc kremów, ale ku mojemu zaskoczeniu po miesiącu stosowania było już widać efekty. Rana stała się jaśniejsza, a zgrubienia zmiękły i spłaszczyły się.
Nie wiem jak ten krem zadziała po dwóch latach, ale podobno jest dobry też na starsze bliznowce. |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
ja stosowałam krem Cepan ładnie rozjaśnia blizny, tylko można go używać dopiero po zagojeniu się rany ponieważ świeżą ranę może podrażniać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.