Wysypka na twarzy!
Zacznę od tego, że nigdy nie byłam uczulona na żaden składnik kosmetyków (a przynajmniej tak mi się wydawało do tej pory). Jakieś 3 tygodnie temu robiłam peeling enzymatyczny (profesjonalny, zakupiony na allegro, składniki: Oligo Source, Thali Source, Rice Starch,
papaya and bromelain, spray dried seawater). Nie był to pierwszy raz i nigdy zabieg ten nie stwarzał problemów, wręcz przeciwnie - skóra była w znacznie lepszym stanie. Nie zaczełam używać z tym czasie żadnych nowych kosmtyków. Robiłam również maseczkę z płatków owisianych i miodem. I stało się! Dostałam okropnej, swędzącej wysypki pod oczami i na policzkach, straszna kaszka! Poczytałam w Internecie, ze to najprawdopodobniej od miodu, więc brałam wapno, smarowałam maścią z wit. A i po tygodniu zeszło. W poniedziałek postanowiłam ponownie zrobić peeling enzymatyczny.. i wysypało mnie znowu! Czy to możliwe, że z dnia na dzień wystąpiła u mnie jakaś reakcja alergiczna, na któryś ze składników peelingu? Czy powinnam wybrać się do dermatologa, aby to stwierdził?! Swędzi diabelstwo jak cholera..
Edytowane przez honeymoon06
Czas edycji: 2013-12-12 o 17:53
|