Po chirurgicznym usuniêciu ósemki... - pytanie. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejd¼ i zobacz jak mo¿esz podnie¶æ jako¶æ swojego ¿ycia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-12-16, 11:48   #1
Agentka o 100 twarzach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 195
Exclamation

Po chirurgicznym usuniêciu ósemki... - pytanie.

Witam.
Dzi¶ przesz³am zabieg ekstrakcji górnej ósemki - by³a d³utowana, a na koniec, na ranê za³o¿ono mi szwy. Mija w³a¶nie 3,5 godziny od zabiegu, a ja wci±¿ plujê krwi±. Zaczynam siê naprawdê niepokoiæ. G³owa mnie boli, policzek i okolice rany równie¿, ale najbardziej martwi mnie ta krew.
Co siê dzieje? Czy to normalne? Jak d³ugo rana ma prawo krwawiæ?
Agentka o 100 twarzach jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-16, 17:27   #2
iwoneczka212
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 86
Dot.: Po chirurgicznym usuniêciu ósemki... - pytanie.

Po pierwsze jest w±tek dotycz±cy ekstrakcji zêbów i radzi³abym tam najpierw zajrzeæ, w koñcu wyszukiwarka nie gryzie ale je¶li ju¿ tu wesz³am to napiszê te¿, ¿e przy obu ekstrakcjach (za 1szym razem mia³am usuwanego 1 zêba a za drugim dwa) i w obu przypadkach krew lecia³a mi nawet do 4-5 dni... tak¿e nie ma siê czym przejmowaæ
iwoneczka212 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-17, 11:30   #3
czekoladowoo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 236

Ja te¿ mia³am ostatnio usuwan± i chirurg mnie informowa³ ¿e to nic z³ego ¿e rana troche krwawi, jak krwawi mocniej to po prostu przy³o¿yæ do rany tamponik ¿eby krew siê wch³onê³a i po 15 minutach wyj±æ. Lepiej ¿eby krew wychodzi³a na zewn±trz ni¿ ¿eby cokolwiek puch³o i robi³ siê wiêkszy obrzêk
czekoladowoo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-17, 13:17   #4
bernikula
mOLDerator

Wiadomo¶ci: 10 392

Ja po takim zabieg te¿ tamowa³am krew specjalnym tamponem od chirurga, p³uka³am zimn± wod± i mia³am antybiotyk. Dosta³am co prawda lekkiego szczêko¶cisku, ale mimo wszystko szybko siê to zagoi³o, w zasadzie w dzieñ po zabiegu by³am normalnie w pracy.
bernikula jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-17, 19:06   #5
my_game08
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 57

cze¶æ dziewczyny... ja w³a¶nie jutro mam mieæ usuwan± doln± ósemkê...i w³a¶mnie troszkê siê denerwuje...
my_game08 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-17, 19:24   #6
czekoladowoo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 236

Cytat:
Napisane przez bernikula Poka¿ wiadomo¶æ
Ja po takim zabieg te¿ tamowa³am krew specjalnym tamponem od chirurga, p³uka³am zimn± wod± i mia³am antybiotyk. Dosta³am co prawda lekkiego szczêko¶cisku, ale mimo wszystko szybko siê to zagoi³o, w zasadzie w dzieñ po zabiegu by³am normalnie w pracy.
Ja jak mia³am robione we wtorek ko³o 17 to w czwartek dopiero porzadnie spuch³am
Stopniowo by³o coraz lepiej ale do pracy nie da³abym rady chodziæ. Mia³am zmiksowane zarcie, galaretki itd.
Ale ja mia³am trudna ósemke, le¿±ca poziomo,pod 7.

Dzisiaj szwy mia³am sciagane i wszystko sie ³adnie goi

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez my_game08 Poka¿ wiadomo¶æ
cze¶æ dziewczyny... ja w³a¶nie jutro mam mieæ usuwan± doln± ósemkê...i w³a¶mnie troszkê siê denerwuje...
Nic sie nie bój Znieczulenie dostaniesz, nic nie czuæ. Po zabiegu jest troche uci±¿liwe to wszystko, boli, opuchlizna, jesc ciezko, ale nie ma tragedii
czekoladowoo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-17, 19:38   #7
bernikula
mOLDerator

Wiadomo¶ci: 10 392

Cytat:
Napisane przez my_game08 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mia³am ósemkê stoj±c± bokiem, nie do koñca wyr¿niêt±, ale nie by³o strasznie. W ogóle to mia³am ju¿ dwa razy 3 razy d³utowanie- 2 razy prywatnie u chirurga szczêkowego (¿adnych powik³añ) i raz pañstwowo- nie skomentujê, bo jeste¶ "przed zabiegiem". G³owa do góry.
bernikula jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 21:00   #8
Agentka o 100 twarzach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 195

Pisze zeby zdac relacje z tego o co pytalam w swoim poscie. Krwawienie ustapilo dopiero dzis okolo 9 (czyli akurat po 24 godzinach) od usuniecia.
Szwy mam zalozone na dwa tygodnie (a jedzenie w swieta??? ( ) a w piatek ide na kontrole.
Sam zabieg przebiegal bez jakis komplikacji. Minus byl taki ze zeba stomatolog praktycznie nie widziala w lusterku i do tego byl osadzony blisko zatoki, na co dostalam przepisane krople. Dlutowanie trwalo jakies 2 minuty, nie czulam zadnego bolu,pozostaly slady na ustach po ich rozciaganiu.
Teraz tylko mysle o tym, zebym przypadkiem nie nabawila sie suchego zebodolu, zebym nie rozwalila szwow przez swieta i zeby nic sie nie pokomplikowalo z zatoka.
Agentka o 100 twarzach jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-19, 11:57   #9
my_game08
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 57

Hej dziewczyny :P Wczoraj mia³am usuwan± ósemkê. Przeczyta³am ró¿ne fora i to by³ mój b³±d. Wystarszy³am siê bardzo. Dosta³am trzy znieczulenia. Dwa na pocz±tku. Dentysta naci±³ dzi±s³o a ja czu³am tylko krew;/ potem chcia³ go tak jakby podwarzyæ a ja w tedy czu³am wszystko. Bola³o bardzo wiêc dosta³am nastêpne znieczulenie;p i w tedy ju¿ nie czu³am nic ;p tylko chrupanie s³ysza³am;p szycie spokoo;p za 2 tygodnie mam i¶æ do ¶ci±gniêcia. Jak znieczulenie zaczê³o puszczaæ polecia³am szybko po tabletkê i by³o ok.. nad ranem siê obudzi³am z bólu. teraz te¿ boli.. ale nie spuch³am. mo¿e tak jakby mam bardziej pulchny policzek z tej storny ale to siê nie rzuca w oczy wogóle.
my_game08 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Medycyna estetyczna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.