|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Spotkanie kotka z mamą?
14 lipca moja kotka urodziła 6 kociąt. 3 kotki i 3 kocurki. 5 z nich zostało oddanych w dobre ręce. W domu została mama kociąt i jedna z samiczek. W związku ze zbliżającymi się świętami przyjezdza do nas rodzina - wlasnie z kotkiem (samcem) ktorego im dalismy. Stąd pytanie - czy mogę puścić tego kocurka do moich samiczek? Mały samiec ma 5 miesiecy, czy mogloby dojsc do krycia miedzy nim, a mamą lub nim, a jego siostrą? Dodam, ze mama kociąt przechodzi teraz ruję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spotkanie kotka z mamą?
Cytat:
Najlepiej byłoby wysterylizować obie kotki, bo inaczej prędzej czy później jakoś znajdą wyjście z domu i pozachodzą w ciąże, albo zachorują na ropomacicze czy inną chorobę, spotykaną u niesterylizowanych kotek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Czyli lepiej po prostu nie dopuścić do ich spotkania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KOTerator
|
Najlepiej już teraz umówić kotki na sterylizację i rodzinę z kocurem też skierować na ciachanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Lepiej nie. Nie wiesz też, jaka będzie reakcja kotów na siebie.
Ja mam psa od suczki sąsiadki. Początkowo po zabraniu Melmana , jak wpadał czasem na dół, sunia jakby wiedziała, że to jej szczeniak. Myła go jeszcze itd. Jednak jak suka miała cieczkę, tylko smycz powstrzymywała ich przed bliższym kontaktem.
![]() |
#6 |
Nie depcze krokusów
|
Jak tam po świętach?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.