Czy on mnie kocha? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 09:04   #1
Agatka86
Przyczajenie

Czy on mnie kocha?

Witam,

mam 27 lat, mój chłopak 26. Jest on dojrzały emocjonalnie, jest odpowiedzialny. Wobec mnie bardzo dobry, szanuje mnie, uważa, że jestem idealną kobietą i nic nie muszę w sobie zmieniać. Spotykamy się średnio 2 razy w tygodniu (jeździ do mnie). Nie mogę narzekać..., ale zastanawia mnie jedna sprawa. Mimo, że czuję się przy nim kochana, z jego strony wyznania miłości nie było. Jesteśmy razem prawie 1,5 roku. Ja nie chcę mu tego mówić, bo to raczej mężczyzna powinien być pierwszy... Co może być tego przyczyną? Może ja czegoś nie widzę...???
Agatka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 09:06   #2
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: Czy on mnie kocha?

Tak.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 09:09   #3
RenataR23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatka86 Pokaż wiadomość
Witam,

mam 27 lat, mój chłopak 26. Jest on dojrzały emocjonalnie, jest odpowiedzialny. Wobec mnie bardzo dobry, szanuje mnie, uważa, że jestem idealną kobietą i nic nie muszę w sobie zmieniać. Spotykamy się średnio 2 razy w tygodniu (jeździ do mnie). Nie mogę narzekać..., ale zastanawia mnie jedna sprawa. Mimo, że czuję się przy nim kochana, z jego strony wyznania miłości nie było. Jesteśmy razem prawie 1,5 roku. Ja nie chcę mu tego mówić, bo to raczej mężczyzna powinien być pierwszy... Co może być tego przyczyną? Może ja czegoś nie widzę...???
Rozumiem, że przez te 1.5 roku odkąd jesteście razem nie usłyszałaś od niego, że Cię kocha?
RenataR23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 09:15   #4
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

a jeśli któraś wizażanka napisze Ci, że Cię nie kocha to co, zostawisz go, bo baby w internetach tak mówią?
Jeśli będzie czuł potrzebę wyznania miłości, to to zrobi. Póki co ciesz się tym, że jesteś dla niego najważniejsza, nieba Ci przychyla i tak dalej.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 09:16   #5
Agatka86
Przyczajenie

No właśnie, nie usłyszałam...
Stary 2013-09-20, 09:20   #6
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Ale facet na każdym kroku POKAZUJE Ci swoją miłość. Sama to napisałaś, że jest kochany, czuły, troszczy się, przyjeżdża, uważa CIę za ideał... Tylko tego nie powiedział. Słowo, jest dla Ciebie ważniejsze, niż czyny?

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2013-09-20 o 09:21
Stary 2013-09-20, 09:20   #7
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
1. Zapytałaś go o to: jak to jest u niego z wyznawaniem uczuć?
2. Czemu sama mu nie powiesz, co czujesz? To nie ma być na zasadzie "coś za coś".
3. Ukrywa Cię przed światem, daje Ci powody, abyś sądziła, że nie znajdujesz się w głównym nurcie jego życia?
4. Czemu nie mówisz mu szczerze o swoich oczekiwaniach, potrzebach? Bo usłyszenie "kocham" to jedna z potrzeb, którą odczuwa większość ludzi będących w związkach, czy jakichś bliskich relacjach z innymi. Powiedz mu o tym, co czujesz.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 09:21   #8
Agatka86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez RenataR23 Pokaż wiadomość
Rozumiem, że przez te 1.5 roku odkąd jesteście razem nie usłyszałaś od niego, że Cię kocha?

No właśnie, dziwi mnie dlaczego... Zanim był ze mną miał narzeczoną, której mówił, że kocha...
Stary 2013-09-20, 09:23   #9
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
No właśnie, dziwi mnie dlaczego... Zanim był ze mną miał narzeczoną, której mówił, że kocha...
Nie porównuj się do byłej narzeczonej.
Jeśli jej to mówił, a Tobie nie, to może oznaczać, że ona na przykład bardzo go zraniła, i teraz on nie chce mówić tego swojej dziewczynie, ale powie, kiedy przyjdzie na to pora.
Stary 2013-09-20, 09:23   #10
RenataR23
Raczkowanie

Cytat:
Jeżeli planuje z Tobą przyszłość (tzn rozmawiacie o tym, co będzie dalej dzieci, ślub, wspólne mieszkanie itp) to może po prostu to taki typ mężczyzny, który okazuje miłość czynami, a nie słowami. Jeżeli chodzi o mnie to też bym się zastanawiała czemu nie usłyszałam tego wyznania przez tak długi czas, bo te słowa w związku są bardzo ważne.
Stary 2013-09-20, 09:26   #11
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Jeżeli planuje z Tobą przyszłość (tzn rozmawiacie o tym, co będzie dalej dzieci, ślub, wspólne mieszkanie itp) to może po prostu to taki typ mężczyzny, który okazuje miłość czynami, a nie słowami. Jeżeli chodzi o mnie to też bym się zastanawiała czemu nie usłyszałam tego wyznania przez tak długi czas, bo te słowa w związku są bardzo ważne.

a nie uważasz, że ważniejsze są czyny? Jeśli facet powie, że kocha, a będzie się zachowywał w sposób zupełnie tego nie pokazujący to to będzie bardziej wartościowe, niz facet, który nie umie tego powiedzieć, ale przychyla nieba swojej kobiecie, szanuje ją i tak dalej?
Stary 2013-09-20, 09:32   #12
Agatka86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
1. Zapytałaś go o to: jak to jest u niego z wyznawaniem uczuć?
2. Czemu sama mu nie powiesz, co czujesz? To nie ma być na zasadzie "coś za coś".
3. Ukrywa Cię przed światem, daje Ci powody, abyś sądziła, że nie znajdujesz się w głównym nurcie jego życia?
4. Czemu nie mówisz mu szczerze o swoich oczekiwaniach, potrzebach? Bo usłyszenie "kocham" to jedna z potrzeb, którą odczuwa większość ludzi będących w związkach, czy jakichś bliskich relacjach z innymi. Powiedz mu o tym, co czujesz.
1. Nie, nie zapytałam, bo dawałabym mu coś do zrozumienia...
2. Nie chce się narzucać...
3. Nie...
4. Ale to ma wynikać z jego strony. Nie chcę mu sugerować, że ma mi wyznać miłość, on musi to sam wiedzieć i czuć.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
No właśnie, dlatego mnie to zastanawia, skoro jest jaki jest a nie potrafi mi powiedzieć, że mnie kocha... Nie zastanawiało by Was to? O wspólnej przyszłości też raczej nie wspomina. W ogóle on jest taki, że sam nie podejmuje ważnych tematów, nie wiem czy się wstydzi, albo boi...
Stary 2013-09-20, 09:32   #13
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
1. Nie, nie zapytałam, bo dawałabym mu coś do zrozumienia...
2. Nie chce się narzucać...
3. Nie...
4. Ale to ma wynikać z jego strony. Nie chcę mu sugerować, że ma mi wyznać miłość, on musi to sam wiedzieć i czuć.
Dziewczyno, mam wrażenie, że zaraz dopiszesz, iż generalnie przepraszasz go codziennie, że w ogóle mu głowę sobą zawracasz. Jak można się nie chcieć "narzucać" komuś z kim się jest w związku, podobno zaczynającym wyglądać poważne? Zmień myślenie. Masz prawo mieć oczekiwania, powinnaś mówić mu wprost o swoich uczuciach i oczekiwaniach. Przynajmniej dowiesz się na czym stoisz, bo może jest wszystko super i facet w końcu zaskoczy, że powinien i "słowną" sferę związku pielęgnować, ale może być i tak... że on Cię nie kocha i pomimo płonnych gadek jesteś tylko przechodnią dziewczyną. Nie bój się własnego cienia i zacznij wyjaśniać pewnie sprawy, postaw na świeżość, bo szkoda życia na namiastki i trwanie w jakiejś niepewności. Żebyś się nie obudziła za jakiś czas z ręką w nocniku.
Stary 2013-09-20, 09:34   #14
RenataR23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość

a nie uważasz, że ważniejsze są czyny? Jeśli facet powie, że kocha, a będzie się zachowywał w sposób zupełnie tego nie pokazujący to to będzie bardziej wartościowe, niz facet, który nie umie tego powiedzieć, ale przychyla nieba swojej kobiecie, szanuje ją i tak dalej?
Wydaje mi się, że słowa powinny iść w parze z czynami. Autorka wyżej napisała, że jakoś poprzedniej narzeczonej nie miał problemów z powiedzieniem ,,kocham Cię".
Stary 2013-09-20, 09:35   #15
Agatka86
Przyczajenie

Cytat:
Ale facet na każdym kroku POKAZUJE Ci swoją miłość. Sama to napisałaś, że jest kochany, czuły, troszczy się, przyjeżdża, uważa CIę za ideał... Tylko tego nie powiedział. Słowo, jest dla Ciebie ważniejsze, niż czyny?

Oczywiście, że czyny są ważniejsze, ale w końcu chciało by się usłyszeć to "magiczne" słowo To takie wyznanie, które by nas poniosło do przodu. On nawet nie zwraca się do mnie "Kochanie"... Ach. Stoimy w miejscu 1,5 roku.
Stary 2013-09-20, 09:36   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:

Dobra dobra, ale ex miłość potrafił jakoś wyznawać, więc bez przesadyzmu. Poza tym usłyszeć wyznanie uczuć to miła sprawa, niektórym bardzo potrzebna i nie ma w tym niczego nienormalnego. To nie jest wymaganie z księżyca, czy z sufitu. Szanować to on ją może mega bardzo, tylko to jednak nie to samo co miłość.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Wydaje mi się, że słowa powinny iść w parze z czynami. Autorka wyżej napisała, że jakoś poprzedniej narzeczonej nie miał problemów z powiedzieniem ,,kocham Cię".
Dokładnie.
Stary 2013-09-20, 09:37   #17
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Oczywiście, że czyny są ważniejsze, ale w końcu chciało by się usłyszeć to "magiczne" słowo To takie wyznanie, które by nas poniosło do przodu. On nawet nie zwraca się do mnie "Kochanie"... Ach. Stoimy w miejscu 1,5 roku.
No to dlaczego, nie zapytasz go wprost, co do Ciebie czuje, bo nie wiesz na czym stoisz ?
Stary 2013-09-20, 09:41   #18
chocolate_she
Zakorzenienie

A czy wolałabyś, żeby było odwrotnie?
Żeby mówił Ci ciągle, że Cię kocha ale w żaden sposób nie okazywał tego czynami? Myślę, że trochę wyolbrzymiasz problem. A już to Twoje twierdzenie, że mężczyzna powinien być pierwszy jest strasznie staroświeckie i stereotypowe. Zdobądź się na szczerą rozmowe, powiedz mu jasno co do niego czujesz i wtedy zobaczysz jego reakcje. Może on też czeka na Twój ruch?

"Opłacz to, wykrzycz to, a później weź się w garść, stań na nogi i zacznij żyć.
Możesz żyć tak szczęśliwie, że głowa mała!"
chocolate_she jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 09:42   #19
Agatka86
Przyczajenie

Może on po prostu tego nie czuje... Ale jakoś nie wyobrażam sobie by mi przez język przeszło pytanie: "A kochasz mnie?" lub coś podobnego...
Stary 2013-09-20, 09:43   #20
AshaL
Raczkowanie

Cytat:
Ale on od Ciebie też tego nie usłyszał. On pokazuje Ci na każdym kroku jak Cię kocha a Ty co robisz? Może nie chce powiedzieć tego, żeby nie usłyszeć "naprawdę? Oh to miłe", skoro chłopak się tak zachowuje to chyba jasne, że chce żebyś się w nim zakochała i czeka na to. Jak jesteście już 1,5 roku razem a on nadal nie zmienił zachowania to musi być miłość
AshaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 09:43   #21
chocolate_she
Zakorzenienie

Cytat:
Może on po prostu tego nie czuje... Ale jakoś nie wyobrażam sobie by mi przez język przeszło pytanie: "A kochasz mnie?" lub coś podobnego...
A przejdzie Ci "Kocham Cię"?

"Opłacz to, wykrzycz to, a później weź się w garść, stań na nogi i zacznij żyć.
Możesz żyć tak szczęśliwie, że głowa mała!"
chocolate_she jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 09:48   #22
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chocolate_she Pokaż wiadomość
A czy wolałabyś, żeby było odwrotnie?
Żeby mówił Ci ciągle, że Cię kocha ale w żaden sposób nie okazywał tego czynami? Myślę, że trochę wyolbrzymiasz problem.
(...)
Równie dobrze możesz gdybać i pytać ją co by było, gdyby facet ją bił. Ze skrajności w skrajność, bo inaczej nie można?

Za to masz rację co do tego, że jak najbardziej pierwsza może mu wyznać miłość.
Stary 2013-09-20, 09:50   #23
RenataR23
Raczkowanie

Cytat:
Ja na Twoim miejscu bym właśnie zapytała się, bo może on ma jakąś blokadę z wypowiedzeniem tych słów. Jak będziecie razem we dwoje i w odpowiednim momencie zapytałabym a kochasz mnie? i zobaczysz co odpowie. Uważam, że nie ma w tym nic złego, a przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 09:50   #24
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AshaL Pokaż wiadomość
Ale on od Ciebie też tego nie usłyszał. On pokazuje Ci na każdym kroku jak Cię kocha a Ty co robisz? Może nie chce powiedzieć tego, żeby nie usłyszeć "naprawdę? Oh to miłe", skoro chłopak się tak zachowuje to chyba jasne, że chce żebyś się w nim zakochała i czeka na to. Jak jesteście już 1,5 roku razem a on nadal nie zmienił zachowania to musi być miłość
Oj nie, nie wmawiałabym sobie, że na 101% tak jest. Równie dobrze może ją mega lubić, czuć do niej sentyment, sympatię, ale jednak jej nie kochać jak kobietę, wybrankę, z którą wiąże jakieś plany. Na myśleniu "facet na pewno..." niejedna się już przejechała.
Stary 2013-09-20, 09:56   #25
Agatka86
Przyczajenie

Dziewczyny! Piszecie różne rady, pocieszenia, wskazówki - bardzo za nie dziękuję Jest tak, że on mnie chce, ja go chce, nie wyobrażamy sobie by było inaczej, ja czuję, że on by mnie nigdy nie zostawił - zresztą też to powiedział. Jestem dla niego dobra - mówi, że jestem cudowna i czuje się ze mna brdzo szczęśliwy, więc mogę się domyślać, że z jego strony to jest miłość! Mi tylko chodzi o to dlaczego on mi tego nie chce powiedzieć!? Ja mu tego pierwsza nie wyznam, ponieważ chce by on był tym mężczyzną, który takie "sprawy" załatwia. Jeśli kobieta mówi pierwsza, że kocha, to tak choćby pierwsza mówiła: "wyjdziesz za mnie?" - można tak porównać Wiadomo, że się chce i czeka, ale pierwsza nie powie, bo czeka na mężczyznę. Ja jestem tradycjonalistką
Stary 2013-09-20, 09:59   #26
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny! Piszecie różne rady, pocieszenia, wskazówki - bardzo za nie dziękuję Jest tak, że on mnie chce, ja go chce, nie wyobrażamy sobie by było inaczej, ja czuję, że on by mnie nigdy nie zostawił - zresztą też to powiedział. Jestem dla niego dobra - mówi, że jestem cudowna i czuje się ze mna brdzo szczęśliwy, więc mogę się domyślać, że z jego strony to jest miłość! Mi tylko chodzi o to dlaczego on mi tego nie chce powiedzieć!? Ja mu tego pierwsza nie wyznam, ponieważ chce by on był tym mężczyzną, który takie "sprawy" załatwia. Jeśli kobieta mówi pierwsza, że kocha, to tak choćby pierwsza mówiła: "wyjdziesz za mnie?" - można tak porównać Wiadomo, że się chce i czeka, ale pierwsza nie powie, bo czeka na mężczyznę. Ja jestem tradycjonalistką
Zaczęłabym jednak na Twoim miejscu zwracać uwagę na konkrety, a nie na to, co Ci się wydaje, że on czuje, czy myśli, skoro jednak tego nie usłyszałaś. Lepiej się nie domyślać, a upewnić, że jest tak, jak podejrzewasz. Przecież skoro jest tak świetnie, to niczego nie zmieni, a wręcz polepszy, prawda?
Stary 2013-09-20, 10:04   #27
DaenerysT
Raczkowanie

Autorko, Doris podpowiedziała Ci dobre pytanie które mogłabyś zadać swojemu TŻtowi: jak to jest u niego z wyznawaniem uczuć? Warto przeprowadzić taką rozmowę z nim.

DaenerysT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 10:07   #28
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DaenerysT Pokaż wiadomość
Autorko, Doris podpowiedziała Ci dobre pytanie które mogłabyś zadać swojemu TŻtowi: jak to jest u niego z wyznawaniem uczuć? Warto przeprowadzić taką rozmowę z nim.
Ex wyznawał uczucia. Więc autorka już nam zdążyła odpowiedzieć. A to, że jej nie wyznaje, to cóż: ciekawe co to oznacza?
Stary 2013-09-20, 10:07   #29
lines
Raczkowanie

Autorko, byłam we wręcz identycznej sytuacji .
Sama bałam się wyznać uczucia, bo "wyjdzie, że się narzucam, bo się wystraszy, bo to nie wypada, żeby kobieta pierwsza powiedziała (za takie rady to tylko ). Wreszcie doczekałam się. Po czasie przyznałam się, że chciałam wyznać miłość duuużo wcześniej. I co? Reakcja mojego TŻ: "O Boże, a ja się tak bałem. Czemu nic nie powiedziałaś?" Z resztą do dziś mi to wypomina . A czego się bał? Tego samego co ja.
Krótko mówiąc w związku obowiązuje równouprawnienie. Zarówno kobieta, jak i mężczyzna mają prawo/obowiązek mówić o uczuciach, dbać o relacje itp.
Można by o tym epopeję napisać.
W skrócie: więcej odwagi
Jest takie powiedzenie: kto się straty boi, ten zysku nie ogląda.

Życzę powodzenia

9tc

Edytowane przez lines
Czas edycji: 2013-09-20 o 10:23
lines jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 10:11   #30
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie chcę mu tego mówić, bo to raczej mężczyzna powinien być pierwszy...
Nie rozumiem tego podejścia. Kochasz, to mówisz o tym.
Być może on nie jest pewien Twoich uczuć do niego i boi się, że nie odpowiesz mu tym samym.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości