|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Co sądzicie o jeździe " na stopa" :D ??
hihi ja tam uważam że nie zła przygoda
hehe ale oczywiscie we dwoje z kims bo sama nie na pewnoooo. ja tam sie nie boje i tylea wy :P? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co sądzicie o jeździe " na stopa" :D ??
Ja się boje jezdzic z obcymi , nawet jakbym byla z koleżanką :/ raczej nie jestem rządna przygod
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Raz jechalam z TŻ, ale sama ani z kolezanka w zyciu bym nie pojechala :P no chyba ze sytuacja by mnie zmusila, ale tylko z kobieta
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Acha...hehe ja tam jak już to jak musze jade i "w swoich terenach". Mieszkam w małym miasteczku i 20 km w te a we wte :P. A co tam ja sie nie boje. Chociaż ryzyko to jest ale dla odważnych świat należy
![]()
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Fajna przygoda
).Jechałam na stopa tylko raz w życiu z jedną koleżanką - bałyśmy się chociaż że byłyśmy we dwie i nigdy więcej się na to nie zdecydowałam. Bo niby co my dwie dziewczynki mogłybyśmy poradzić gdybyśmy na jakiegoś zbola trafiły - a takich nie brakuje, więc lepiej się bać i nie zabiegać o taaaaaaaaaaakie przygody. Ja też mieszkam w małym masteczku, ale co to ma do rzeczy? |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Raz się zgodzilam żeby podwózł nas 10 km do domu (mnie i siostre) jakis obcy facet. Mimo że było wszystko ok, to itak nie jestem przekonana do takich "stopów" i zawsze sie boje.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się raczej bała... Jak to się mówi - "okazja czyni złodzieja" - nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Wiem, że takie podejście też nie jest dobre, ale jakoś moim zdaniem lepiej uważać. Jeśli nie trzeba - to po co
![]() Chociaż z drugiej strony to na pewno wspaniała przygoda i niesamowite doświadczenie
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
W życiu bym nie pojechała nigdzie stopem z nieznajomą osobą
Nawet, gdyby to był tylko krótki odcinek drogi Wolę stać na przystanku i czekać godzinę na autobus lub iśc kilka kilometrów na nogach niż skorzystać z takiej okazji
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżdziłam kiedyś stopem ale nigdy sama i raczej jak byłam za granicą np we Włoszech albo Chorwacji.Miałam kilka śmiesznych sytuacji ale ogólnie to dość niebezpieczna zabawa
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak bylam jeszcze troszke mlodsza (czyt. glupiutka) to jezdzilam na stopa, rzadko bo rzadko ale zdarzalo sie, teraz nie mam takiej potrzeby bo uczelnie mam w swoim miescie i raczej nie wyjezdzam na wycieczki poza moje miasto
Ja z natury jestem bardzo strachliwa i podejrzliwa dlatego raczej unikam takich sytuacji.
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
sama nigdy bym sie nie odwazyla
z kolezanka tez nie wiem ale z chlopakiem w razie gdyby bylo trzeba bronic
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
ja nie jechałam na stopa
bo się troszku boję
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo wiecie, troszkę się zbulwersowałam - a później się słyszy w wiadomościach że jakaś dziewczyna zniknęła w drodze do domu z pracy, albo ze szkoły itp... w pale się nie mieści żeby pakować się "na własne życzenie" w takie tarapaty... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie jechałam i nie mam zamiaru
![]() Do odważnych świat należy? Ciekawe czy dalej byś tak mówiła leżąc naga w krzakach,daleko od domu,bez kasy i dokumentów,tuż po... |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Jechałam na stopa kilka razy, ale nigdy nie sama. Mój pierwszy raz był z mamą, do dziś z nią jeżdżę na stopa gdy jesteśmy w Bieszczadach u babci. Na początku się wstydziłam jej zachowania, teraz twardo obie machamy do kierowców
Z koleżankami też jechałam parę razy, m.in. będąc nad morzem. Raz, gdy chciałyśmy przedostać się do Szczecina, wzięły nas jakieś stare dziady, jednemu z nich kumpela musiała usiąść na kolanach, a on na wertepach, których droga była pełna rzucał głupimi komentarzami, że coś mu zaraz stanie Oblecha. Mam nawet zdjęcie, jak na polnej drodze (w sumie to z 15km musiałyśmy iść ![]() Jakoś nie boję się obcych ludzi i tego, że coś mi zrobią. Pewnie do czasu
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
nigdy nie jechałam na stopa, ale jakoś mnie do tego nie ciągnie.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smiesznie bylo.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raz jechalam stopem
Byla druzynowa i my 3 Moj plecak oczywiscie nie mogl sie zmiescic Podwiozl nas jakis mily chlopak, ktorego Rodzice mieli sklep w docelowej wiosce
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciolka tak co roku jezdzi nad morze... zeby bylo smiesznie, to potem rozbijaja namiot za darmo u jakiegos proboszcza w ogrodzie
Nie raz mi proponowala, ale ja 500km napewno bym nie jechala, zwlaszcza, ze ciagle sa przesiadki i wogole to niebezpieczne. Wogole na stopa jechalam 2 razy w zyciu- raz z ta wczesniej wspomniana kolezanka, bo spoznilysmy sie na autobus i drugi raz jak facet, za ktorym szalalam napisal, ze zaprasza mnie na kolacje, a ja nie mialam na autobus, ale oczywiscie wtedy nie myslalam trzezwo, po trupach, byleby dotrzec na randke
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
oo przypomnialo mi sie, ze jednak w Polsce tez jezdze stopem. kiedys wladowalismy sie do jakiegos goscia z tona bagazu - az dziw ze samochod z miejsca ruszyl (ja za to nic nie widzialam bo mialam plecak na twarzy
)tak to juz jest jak czlowiek jest zdesperowany, bo na kompletnym zadupi nic typu autobus nie jezdzi (albo jedzie za godzine) a isc po asfalcie tez sie nie bardzo chce... |
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Jechalam kilka razy, najczesciej w lato nad pobliskie jeziorko to jakies 15 km. No i wiadomo nie sama
Raz jak jechalysmy z jakimś dziadasem z wioski to on do kolegi jakies teksty ,, Ty stary moze my bysmy tego no wiesz, te panienki tak wywiezli, matki by pewno kasy nam zapłacily... " ale wiecie zartowali czasem jak ktos w porzadku jedzie, to nawet pogada i w ogole. Raz jechalam takim zukiem zoltym, znaczy sie takie autem jak pomoc drogowa, czy cos... haha auto 9 osobowe, wsyzyscy nad jeziorko to facet wszystkich bral po drodze, ze z tylu bylo 13 osob, a ja sprytnie kolo kierowcy
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
Dawniej wiele razy korzystałam z podwózki "stopem", ale gdy dowiedziałam się jakie "przygody" spotkały moje koleżanki (również stopowiczki)
. . . zaprzestałam |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Jechalam kilka razy z 2 kolezankami
, bo sama raczej bym nie skorzystala...Ogolnie bylo smiesznie, nigdy nic przykrego nie mialo miejsca , ale to bylo jak bylam mlodsza, teraz juz nie jezdze w ten sposob
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jeździłam i raczej juz nie bede. Nie wiem dlaczego im jestem starsza tym bardziej sie boje. Moze to przez tv zawsze tam strasza i opowiadaja takie niemile historyjki....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2 - gdy zaczął te swoje gadki, poprosiłyśmy by wysadzili nas w pobliskiej wiosce, choć początkowo mieli nas zawieźć nieco dalej Po 3 - nie szukam atrakcji, jazda stopem w tym dniu to był przymus, bo musiałyśmy zdążyć na pociąg, by na drugi dzień być w szkole, a autobus nam uciekł; szukałyśmy we wioskach nawet ludzi, którym byśmy zapłaciły za odwiezienie na PKP, ale nikt nie mógł Po 4 - proszę nie prawić mi morałów, bo od tego mam rodziców. Jestem pełnoletnia i zdaję sobie sprawę, że świat nie jest pełen uczciwych ludzi i wszędzie czyha na mnie niebezpieczeństwo. Nic nie poradzę na to, że mam zaufanie do ludzi, jestem naiwna i bardziej boję się pająka niż obcego, pijanego człowieka na ulicy Jestem z tych, którzy dopóki nie poczują czegoś na własnej skórze, to nie uwierzą, ot tyle.
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
a ja jeździłam i będę jeździć, ale tylko z moim TŻ, ewentualnie z przynajmniej 2 kumpelami, czy jakimś klolegą. Ale z facetem jest jednak najlepiej. Kilka razy w Bieszczady jeździliśmy, do Krakowa (mieszkam w okolicach Jarosławia i Przemyśla
nigdy nie było problemów, a wręcz przeciwnie jest czasami bardzo miło i wesoło. Szczególnie z kierowcami tirów, którzy biorą często z nudów i gadają wciąż i gadają rózne historie Także w mojej okolicy po kiklka kilkanaście kilometrów nad zalew czy cos też się jeździ.Chociaż fakt, faktem sama bym się nigdy nie odważyła... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

hehe ale oczywiscie we dwoje z kims bo sama nie na pewnoooo. ja tam sie nie boje i tyle

Nawet, gdyby to był tylko krótki odcinek drogi 
klik

Ciekawe czy dalej byś tak mówiła leżąc naga w krzakach,daleko od domu,bez kasy i dokumentów,tuż po...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)