|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Beach party - co do jedzenia?
Witajcie
![]() Mam do Was ogromną prośbę. W tym roku sylwestra chcemy zorganizować w tematyce BEACH PARTY. Zadania kto co przygotuje są podzielone. Ja z jedną dziewczyną odpowiadamy za jedzenie. I oto pytanie do Was. Co przygotować do jedzenia aby pasowało do tematyki beach party? Przeglądałam wątki sylwestrowe z jedzonkiem ale nic konkretnego nie znalazłam. Podawajcie propozycje na ciepło, jak i na zimno. Wszystko się przyda :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Beach party - co do jedzenia?
Koreczki owocowe, lody z gorącymi malinami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ooo te lody to super pomysł
![]() Na ciepło myślałam zeby zrobic sznycle z indyka z nadzieniem z sera i ananasa i całość w sosie zapiekana, bo znalazłam super przepis. Myślicie, ze bedzie pasować do tematu? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem sznycle nie pasują.
Na stole powinno być dużo owoców, warzyw, zieleniny. Proponuję: koktajl owocowy sorbet caprese z świeżą bazylią sałatka owocowa sałatka grecka chłodnik koreczki z winogronem i serami jakaś sałatka z sosem vinegret szaszłyki z kurczakiem, bakłażanem, cukinia itp. bruschetta woda z lodem, cytryną, limonką i świeżą miętą mrożona herbata, kawa babeczki z bitą śmietaną i owocami sernik na zimno z owocami i galaretką ![]() Proponuję zrobić coś takieg http://domowe.blog.pl/2011/04/10/lek...-grzaneczkach/ Robiłam takie przystawki wiele razy i zawsze znikają jako pierwsze. Tylko moje wersje grzaneczek są takie: grzanka - ogórek - sos np. musztardowy, czosnkowy, jogurt grecki - kurczak podsmażony w gyrosie lub łosoś wędzony lub usmażony filet. Grzanki kupuje w Biedronce. Edytowane przez Vulcana Czas edycji: 2013-12-23 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Vulcana, dziękuję za pomysły! Są super i na pewno coś z tego wykorzystam. A co do sznycla - chodzi o to aby zjeść jakiś porządny posiłek zanim zaczniemy pić więc musi być coś dużego na ciepło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Choć ja zrobiłabym szaszłyki plus pieczone ziemniaki posypane koperkiem. Minusem szaszłyków jest to, że są dość czasochłonne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Niestety wiem, że są czasochłonne ale za to bardzo pyszne, więc będę musiała się trochę pomęczyć ![]() Dziękuję za pomoc! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.