Dania z ziemniaków - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2013-11-20, 16:58   #1
Natalkaa91
Raczkowanie
 
Avatar Natalkaa91
 
Zarejestrowany: 2013-10
Wiadomości: 70

Dania z ziemniaków


Znalazłam ostatnio świetny przepis na placki z ziemniaków z bekonem, porem, kukurydzą i pieczonym kurczakiem, zrobiłam i wyszły świetne!
Macie jakieś sprawdzone przepisy ?
Natalkaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 08:53   #2
Nastka901
Przyczajenie
 
Avatar Nastka901
 
Zarejestrowany: 2013-11
Wiadomości: 14
Dot.: Dania z ziemniaków

Podaj przepis na to danie, bo brzmi ciekawie Nie jestem zbyt dobrą kucharką, ale cały czas się uczę i szukam inspiracji na nowe, w miarę proste przepisy
Jeśli chodzi o ziemniaki, to ja uwielbiam zapiekankę ziemniaczaną z kurczakiem, serem i pieczarkami. Łatwe i szybkie danie
__________________
Some opportunities come only once. Seize them!
Nastka901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 21:17   #3
Ramona_85
Zakorzenienie
 
Avatar Ramona_85
 
Zarejestrowany: 2011-06
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomości: 7 202
Dot.: Dania z ziemniaków

ja robię często kotlety ziemniaczane z dodatkami
ugotowane ziemniaki rozgniatam jak na puree, dodaję jajko, mąkę (ale nie dużo, ciasto ma się trochę kleić), pieprz, cebulkę podsmażoną, do środka opcjonalnie szynkę, ser żółty, fetę, kiełbasę itd., formuję kotlety, obtaczam w bułce i smażę na złoto.

proporcje mąka: ziemniaki: jajko= 5og: 50-60dag: 1-2 jajka
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 06:44   #4
bassienkaw
Zakorzenienie
 
Avatar bassienkaw
 
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: wcześniej Mysłowice, teraz Jaworzno
Wiadomości: 12 812
Dot.: Dania z ziemniaków

Ja mam trochę pomysłów na swoim blogu, w podpisie... nie będę podawać konkretnych linków, kilka zdjęć w załączniku. W wyszukiwarce wystarczy wpisać np ziemniaki i przepisy same się znajdą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0096.jpg (197,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0686_400x400.jpg (24,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0746_400x400.jpg (25,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kopkop.jpg (46,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zpzpzp.jpg (68,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sall.jpg (59,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg saziemsa.jpg (69,0 KB, 4 załadowań)
__________________
Mama: Łucji i Julii

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania






bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 11:07   #5
rudzia_bb
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2013-10
Wiadomości: 175
Dot.: Dania z ziemniaków

Oj,.... czasmi przychodzi taki czas i mam poprostu ochotę na ziemniaki.

Mój szybki przepis - to pokroić ziemniaki na ciniutkie plasterki, smażę je na oliwie z dużą ilością przypraw i ziołami (sól, pieprz, curry, ostra papryka, chili, czosnek, zioła prowansalskie, bazylia - na końcu ale już na talerzu można dosypać świeże zioła). Smażę je na coś w rodzaju chipsów.

I drugi przepis już trochę dłższy Jeżeli znudziło mi się normalne puree do obiadu robię sałatkę z ziemniaków, najlepsza jak jest ciepło.

Gotuję w miarę małe ziemniaki w całości (można też upiec). potem jeżeli są na dużo przekrawam na połówki. Dodaję zieleninkę świeżą, posiekaną - szczypiorek, koperek, pietruszka - co kto lubi - dużo i do do tego sos śmietanowy, raz zrobiłam z czosnowym. Wszystko mieszam, świetne na ciepło i na zimno do różnych mięs.
__________________
"In vino veritas..."
rudzia_bb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 12:32   #6
katarynka8503
Przyczajenie
 
Avatar katarynka8503
 
Zarejestrowany: 2013-11
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 9
Dot.: Dania z ziemniaków

Cytat:
Napisane przez Natalkaa91 Pokaż wiadomość
Znalazłam ostatnio świetny przepis na placki z ziemniaków z bekonem, porem, kukurydzą i pieczonym kurczakiem, zrobiłam i wyszły świetne!
Macie jakieś sprawdzone przepisy ?
Podaj przepis na te placki.
__________________
"Pomidory i oregano czynią potrawę włoską, wino i estragon – francuską. Kwaśna śmietana zamienia ją w potrawę rosyjską, a cytryna i cynamon – w grecką. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie chińskie, a czosnek czyni je smacznym."
katarynka8503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 20:44   #7
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl
 
Avatar Lexie
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 33 873
Dot.: Dania z ziemniaków

Też bym chętnie wypróbowała placki
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 09:05   #8
kaledonia
zielony stworek
 
Avatar kaledonia
 
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: z miasta Łodzi kot pochodzi :D
Wiadomości: 16 993
Dot.: Dania z ziemniaków

Placki ziemniaczane na ostro
1 kg ziemniaków
1 jajko
2 łyżki mąki
1 cebula
1 lub trochę więcej (jak kto lubi) ząbków czosnku
1 łyżka duża majeranku
pół łyżeczki soli
olej do smażenia

Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Odciskamy nadmiar wody.
Dodajemy mąkę, drobno posiekany czosnek, majeranek i sól. No i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni małe placki.

To przepis nasz regionalny chyba, bo w sieci wszędzie placki na słodko z cukrem

Drugie również bardzo kaloryczne i ciężkie danie z ziemniaków z norweskiej kuchni:

Ziemniaki w śmietanie- Fløtegratinerte poteter
8 ziemniaków
2 ząbki czosnku
1 cebula
łyżeczka soli
pół łyżeczki pieprzu
330 ml śmietany
starty żółty ser

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Obieramy ziemniaki i kroimy w cienki plastry i układamy plastry w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posypujemy posiekanym czosnkiem, cebulą, solą i pieprzem. Nakładamy kolejną warstwę ziemniaków itd aż do czasu aż wykorzystamy ziemniaki, cebulę i czosnek do końca.
Zapiekamy najpierw przez ok 20 minut.
Następnie polewamy śmietaną i posypujemy całość startym serem.
zapiekamy przez kolejne 40 minut.
Potrawa jest gotowa gdy lekko się przyrumieni.

Smacznego !
źródło
__________________
19 lat z Wizażem


Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 10:28   #9
Ramona_85
Zakorzenienie
 
Avatar Ramona_85
 
Zarejestrowany: 2011-06
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomości: 7 202
Dot.: Dania z ziemniaków

A jadłyście kiedykolwiek prażochy/prażuchy itp.
Ziemniaki gotujemy normalnie, odlewamy wodę, zasypujemy mąką i prażymy na b.małym ogniu kilka minut. Następnie ugniatamy pałką do ucierania ciasta i rolujemy rękoma taki a la szagówki, polewamy tłuszczykiem, roztopionym smalcem ze skwarkami, do tego surówka, pycha
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 10:49   #10
kaledonia
zielony stworek
 
Avatar kaledonia
 
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: z miasta Łodzi kot pochodzi :D
Wiadomości: 16 993
Dot.: Dania z ziemniaków

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
A jadłyście kiedykolwiek prażochy/prażuchy itp.
Ziemniaki gotujemy normalnie, odlewamy wodę, zasypujemy mąką i prażymy na b.małym ogniu kilka minut. Następnie ugniatamy pałką do ucierania ciasta i rolujemy rękoma taki a la szagówki, polewamy tłuszczykiem, roztopionym smalcem ze skwarkami, do tego surówka, pycha
Cytat:
Prażochy to bardzo prosta i szybka do przyrządzenia wersja ziemniaków z codziennego jadłospisu ubogich rodzin dawnej Łodzi.
Były dodatkiem do kapuśniaku, jednej z kilku często gotowanych zup.
Nie wiedziałam, że to się tak nazywa,ale znam oczywiście Smak dzieciństwa u babci.
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 11:29   #11
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie
 
Avatar Lazurowewybrzeze
 
Zarejestrowany: 2012-08
Lokalizacja: Marsylia
Wiadomości: 1 719
Dot.: Dania z ziemniaków

Kaledonia ja robie dosc czesto takie ziemniaki w smietanie, na ktore podalas przepis, bo to popularny we Francji, sposob przygotowywania ziemniakow. Mi smakuja bardzo, sa lepsze od gotowanych w wodzie, ale tez sporo kaloryczniejsze niz gotowane w wodzie ziemniaki, wiec robie je tylko, od czasu do czasu. Ja jako tluszcz do pieczenia ich daje maslo, okolo 1/4 kostki (troche mniej) i pieke je w naczyniu zaroodpornym pod przykryciem, a smietane daje slodka, plynna smietanke odtluszczona 12% lub 18%, taka sie nie zwaza. Ja daje mniej smietany 200 mil, ale wlewam ja pozniej, juz do prawie miekkich, upieczoych zemniakow, w tym samym czasie posypuje tez wierzch ziemnakow starym zoltym serem i pieke wtedy ze smietana krotko, tyle, zeby sie ser zarumienil i zemniaki byly juz dobrze upieczone.

W taki sam sposob pieke tez pokrojona w grubsze talarki cukinie (zamiast ziemniakow cukinia).

A tak wogole przypomnialas mi, ze dawno takich ziemniakow nie robilam, zrobie dzis na obiadokolacje.

Prazochy to ja nie znam, nie ten region, ja z polskich to znam oprocz placki ziemniaczne i kopytka, tez bardziej regionalne jak babka ziemniaczana i kartacze, ktore tez szczegolnie babka ziemniaczana wziely sie bardziej z biedy, bo sie lepiej taka babka mozna bylo najesc, niz ugtowaymi ziemniakami, polanymi skwarkami przy praktycznie takich samych skladnikach.

Edytowane przez Lazurowewybrzeze
Czas edycji: 2013-11-28 o 11:37
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 11:35   #12
kaledonia
zielony stworek
 
Avatar kaledonia
 
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: z miasta Łodzi kot pochodzi :D
Wiadomości: 16 993
Dot.: Dania z ziemniaków

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Pokaż wiadomość
Kaledonia ja robie dosc czesto takie ziemniaki w smietanie, na ktore podalas przepis, bo to popularny we Francji, sposob przygotowywania ziemniakow. Mi smakuja bardzo, sa lepsze od gotowanych w wodzie, ale tez sporo kaloryczniejsze niz gotowane w wodzie ziemniaki, wiec robie je tylko, od czasu do czasu. Ja jako tluszcz do pieczenia ich daje maslo, okolo 1/4 kostki (troche mniej) i pieke je w naczyniu zaroodpornym pod przykryciem, a smietane daje slodka, plynna smietanke odtluszczona 12% lub 18%, taka sie nie zwaza. Ja daje mniej smietany 200 mil, ale wlewam ja pozniej, juz do prawie miekkich, upieczoych zemniakow, w tym samym czasie posypuje tez wierzch ziemnakow starym zoltym serem i pieke wtedy ze smietana krotko, tyle, zeby sie ser zarumienil i zemniaki byly juz dobrze upieczone.

W taki sam sposob pieke tez pokrojona w grubsze talarki cukinie (zamiast ziemniakow cukinia).
Zgadza się. W przepisach polskich znalazłam info,że się pieczy godzinę i tyle, ale to byłby błąd, dlatego podałam przepis oryginalny. Po 20 min ziemniaki już podpieczone są. Jakbym od razu zalała śmietaną to nie wyszłoby na pewno.
Zamiast śmietany niektórzy dają tłuste mleko.

Z cukinią muszę wypróbować
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 11:42   #13
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie
 
Avatar Lazurowewybrzeze
 
Zarejestrowany: 2012-08
Lokalizacja: Marsylia
Wiadomości: 1 719
Dot.: Dania z ziemniaków

Tu tez niektorzy zamiast smietany daja tluste mleko, tez w ten sposob z mlekiem je robilam, ale mi smakuja lepiej ze smietanka. Jeszcze do smietanki przed jej wlaniem, jak ktos woli zeby sos byl bardziej gesty mozna dodac lyzeczke maki ziemniaczanej i dokladnie ja ze smietana wymieszac, ale nie jest to konieczne.

Edytowane przez Lazurowewybrzeze
Czas edycji: 2013-11-28 o 11:44
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 16:09   #14
Ramona_85
Zakorzenienie
 
Avatar Ramona_85
 
Zarejestrowany: 2011-06
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomości: 7 202
Dot.: Dania z ziemniaków

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że to się tak nazywa,ale znam oczywiście Smak dzieciństwa u babci.
ja to poznałam w domu rodzinnym TŻ - jedli tak na Dolnym Śląsku i się zakochałam
można jeszcze owe prażochy usmażyć w formie kotlecików na złoto z dwóch stron
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 17:43   #15
zosiul
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2013-11
Wiadomości: 8
Dot.: Dania z ziemniaków

Z przepisem podobnym do tego Kaledonii spotkałam się w Skandynawii. Ziemniaki w śmietanie, do których czasem dodają też anchovies. O ile bez śledzików jest pyszne, o tyle te śledziowe są moim zdaniem bardziej dla koneserów. Raz zrobiłam w taki sposób buraczki i też wyszło pyszne. Warto czasem poeksperymentować
zosiul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-05, 20:14   #16
Vulcana
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: Białystok
Wiadomości: 353
Dot.: Dania z ziemniaków

Polecam zapiekankę pasterską, zapiekankę z ziemniakami, pieczarkami i śmietaną, niemiecką sałatkę ziemniaczaną czyli kartoffelsalat. Poza tym lubię smażone talarki ziemniaków z dużą ilością przypraw i ziół.
Vulcana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 09:34   #17
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie
 
Avatar Lazurowewybrzeze
 
Zarejestrowany: 2012-08
Lokalizacja: Marsylia
Wiadomości: 1 719
Dot.: Dania z ziemniaków

Vulcana, ja takie talarki tez lubie i najlepiej z kawsnym mlekiem lub kefirem.

Zosiul, jakich burakow do tego uzywalas swiezych, czy podgotowanych?

Ja w ten sam sposob tak jak pisalam juz wyzej, robilam cukinie. W ten sam sposob robilam tez cykorie, tyle, ze cykorie to wczesniej podgotowywalam (mozna nie podgotowywac i piec od razu surowa, tyle, ze podgotowana ma mniej tej goryczki i szybciej sie piecze) i po podgotowaniu obwijalam kazda cykorie w plasterek szynki. A cukinie to robilam nomalne bez podgotowywania tak samo jak ziemniaki. Oba te sposoby na cukinie i na cykorie sa popularne we Francji. Ta cukinia to takie kompletne juz danie, bo jes w tym szynka, je sie ja z chlebem, bulka, lub ziemiakami. A cukinia, to jako dodatek do glownego dania z miesa, drobiu, czy ryby.
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 10:16   #18
Vulcana
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: Białystok
Wiadomości: 353
Dot.: Dania z ziemniaków

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Pokaż wiadomość
Vulcana, ja takie talarki tez lubie i najlepiej z kawsnym mlekiem lub kefirem.
Ooo tak!!! Pychota!!!
Vulcana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 10:38   #19
filmozerca
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2013-11
Wiadomości: 31
Dot.: Dania z ziemniaków

Cytat:
Napisane przez rudzia_bb Pokaż wiadomość
Oj,.... czasmi przychodzi taki czas i mam poprostu ochotę na ziemniaki.

Mój szybki przepis - to pokroić ziemniaki na ciniutkie plasterki, smażę je na oliwie z dużą ilością przypraw i ziołami (sól, pieprz, curry, ostra papryka, chili, czosnek, zioła prowansalskie, bazylia - na końcu ale już na talerzu można dosypać świeże zioła). Smażę je na coś w rodzaju chipsów.

I drugi przepis już trochę dłższy Jeżeli znudziło mi się normalne puree do obiadu robię sałatkę z ziemniaków, najlepsza jak jest ciepło.

Gotuję w miarę małe ziemniaki w całości (można też upiec). potem jeżeli są na dużo przekrawam na połówki. Dodaję zieleninkę świeżą, posiekaną - szczypiorek, koperek, pietruszka - co kto lubi - dużo i do do tego sos śmietanowy, raz zrobiłam z czosnowym. Wszystko mieszam, świetne na ciepło i na zimno do różnych mięs.

O! Smażone ziemniaki na patelni, pokrojone w plastry. No normalnie smak dzieciństwa. To było ulubione danie mojego taty. Tyle, że on robił je przez przypraw. I popijał słodkim mlekiem...
Nie raz podkradało mu się co smakowitsze kąski z patelni.
filmozerca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-07, 23:51   #20
Rena
Zakorzenienie
 
Avatar Rena
 
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
Dot.: Dania z ziemniaków

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Pokaż wiadomość
Kaledonia ja robie dosc czesto takie ziemniaki w smietanie, na ktore podalas przepis, bo to popularny we Francji, sposob przygotowywania ziemniakow.
to sie chyba nazywa gratin de pomme de terre.

Ja chyba najbardziej lubie salatke bawarska, ciekawy smak maja tez ziemniaki na parze czy zapiekanka ziemniaczana. Ale staram sie jesc okazjonalnie, bo to weglowodany proste.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-08, 09:51   #21
DziewczynaKowala
Przyczajenie
 
Avatar DziewczynaKowala
 
Zarejestrowany: 2013-11
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 21
Dot.: Dania z ziemniaków

A co powiecie na ziemniaki po cabańsku? Danie "jednogarnkowe" całkiem szybkie w przygotowaniu i przepyszne.

Kilkanaście liści dużej kapusty
¾ kg ziemniaków
½ kg marchewki
3 cebule
20- 30 dag wędzonego boczku, tłustego (kiełbaski)
Natka pietruszki
Ewentualnie tłuszcz do posmarowania naczynia

Naczynie żaroodporne posmarować trochę tłuszczem. Wyłożyć liśćmi kapusty dno i boki. Układać warstwami grube plastry ziemniaków, pokrojony w kostkę boczek podsmażony, cebulę (też podsmażoną, na tłuszczu po boczku), trochę natki pietruszki, cienkie plastry marchewki i znowu grube plastry ziemniaków. Przykryć szczelnie liśćmi kapusty. Do piekarnika wstawić na około 2 godziny na 180°.
DziewczynaKowala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 12:34   #22
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie
 
Avatar Lazurowewybrzeze
 
Zarejestrowany: 2012-08
Lokalizacja: Marsylia
Wiadomości: 1 719
Dot.: Dania z ziemniaków

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
to sie chyba nazywa gratin de pomme de terre.
Tak to sie we Francji nazywa. I jeszcze dodam, ze jest jeszcze lepsze jak doprawi sie takie ziemniaki, lekko galka muszkatulowa.

Dodam jeszcze, ze w taki sam sposob oprocz ziemniakow i cukinii, mozna robic tez brokuly, tylko tez lepiej jest je wczesniej troche podgotowac w osolonej wodzie.
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-22, 12:05   #23
zosiul
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2013-11
Wiadomości: 8
Dot.: Dania z ziemniaków

Czytałam ostatnio, że świetne wychodzi też z buraków z dodatkiem fety, ale jeszcze nie próbowałam. Może po Świętach przygotuję na obiad dla rodziny.
zosiul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-23, 13:33   #24
halitowy
Raczkowanie
 
Avatar halitowy
 
Zarejestrowany: 2012-11
Wiadomości: 51
Dot.: Dania z ziemniaków

zapiekanka z ziemniakow jest dobra
halitowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.