Wyjazd - panika ;( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-01, 15:16   #1
1f20f4490eed8ff468648bac3d7a94c7b4b466fa_64c4487266a0a
Konto usunięte

Wyjazd - panika ;(

Hej, nie wiem czy umieściłam w dobrym dziale, ale uważam, że tu lepiej pasuje mój "przypadek". W skrócie: za kilka tygodni ponownie jadę do UK.. Ponownie ponieważ parę miesięcy temu byłam tam z chłopakiem ale to był istny horror dla mnie (nie pytajcie..)- związek się rozpadł i wróciłam do Polski. Teraz brak pracy znów kieruje mnie do Anglii na szczęście tym razem z zaufanymi osobami. Gdy tylko pomyślę o wyjeździe ogarnia mnie mega panika, z która w żaden sposób nie mogę sobie poradzić. Boję się tego jak sobie poradzę z językiem i w ogóle - myślę, że to przez to, że były traktował mnie jak istne zero i przez to straciłam poczucie własnej wartości...
Wiem, że nie będę tam sama no, ale nie mogę też być ciągle "prowadzona za rękę" POMOCY... ;(((
1f20f4490eed8ff468648bac3d7a94c7b4b466fa_64c4487266a0a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 15:24   #2
zmieszany_facet
Rozeznanie

Dot.: Wyjazd - panika ;(

Ucz się języka... Musisz go znac w formie choć komunikatywnym, aby móc funkcjonowac jakos w obcym społeczeństwie. czasami rzecz jasna się zdarzaja przypadki (zwłaszcza jak się jedzie przez polskiego pośrednika), że za granicę jada ludzie kompletnie nie znajacy podstaw języka obcego. Było kilka takich przypadków jak byłem w Holandii, byli Polacy, którzy ni w zab po holendersku albo angielsku, only polish . To i oczywiście zamknęło droge do ielu zakładów pracy, albo normalne fukcjonowanie w mieście, ale jakos dali rade. Masz osoby, którym ufasz, wiec głowa do góry . Ja do Holandii jechałem sam, nikogo nie znałem, język tez nie na wybitnym poziomie. W pracy nie miałem problemu, że porozmawiać z Holendrami w jezyku angielskim, na mieście też znajdowałem wspólny język z ludźmi :P Po prostu się nie bój i ucz się jezyka
zmieszany_facet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 15:38   #3
Antissa
Raczkowanie

Stynka, ja w Anglii jestem prawie od miesiąca. Wyjechałam sama, pracę załatwiałam będąc w Polsce. U mnie z angielskim jest tak, że boję się mówić, z rozumieniem jest lepiej. Bardzo obawiałam się tego, że nikt mnie tu nie zrozumie i będą się patrzeć jak na kretynkę, ale miejscowi chwalą mnie za znajomość języka Ja też osłuchuję się z prawdziwym angielskim, slangiem i jest coraz lepiej. Teraz szukam odpowiedniego kursu, żeby porządnie nauczyć się tego języka.

Ty już byłaś wcześniej w Anglii, więc wiesz, jak to wygląda i moim zdaniem nie masz powodów do obaw Tym bardziej, że jedziesz z zaufanym towarzystwem, więc w razie czego możesz liczyć na wsparcie i dobre słowo. Głowa do góry
Antissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 15:58   #4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zmieszany_facet Pokaż wiadomość
Ucz się języka... Musisz go znac w formie choć komunikatywnym, aby móc funkcjonowac jakos w obcym społeczeństwie. czasami rzecz jasna się zdarzaja przypadki (zwłaszcza jak się jedzie przez polskiego pośrednika), że za granicę jada ludzie kompletnie nie znajacy podstaw języka obcego. Było kilka takich przypadków jak byłem w Holandii, byli Polacy, którzy ni w zab po holendersku albo angielsku, only polish . To i oczywiście zamknęło droge do ielu zakładów pracy, albo normalne fukcjonowanie w mieście, ale jakos dali rade. Masz osoby, którym ufasz, wiec głowa do góry . Ja do Holandii jechałem sam, nikogo nie znałem, język tez nie na wybitnym poziomie. W pracy nie miałem problemu, że porozmawiać z Holendrami w jezyku angielskim, na mieście też znajdowałem wspólny język z ludźmi :P Po prostu się nie bój i ucz się jezyka
język znam na tyle by się dogadać, pracowałam przez angielką firmę więc język niby OK... dziękuję

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Antissa Pokaż wiadomość
Stynka, ja w Anglii jestem prawie od miesiąca. Wyjechałam sama, pracę załatwiałam będąc w Polsce. U mnie z angielskim jest tak, że boję się mówić, z rozumieniem jest lepiej. Bardzo obawiałam się tego, że nikt mnie tu nie zrozumie i będą się patrzeć jak na kretynkę, ale miejscowi chwalą mnie za znajomość języka Ja też osłuchuję się z prawdziwym angielskim, slangiem i jest coraz lepiej. Teraz szukam odpowiedniego kursu, żeby porządnie nauczyć się tego języka.

Ty już byłaś wcześniej w Anglii, więc wiesz, jak to wygląda i moim zdaniem nie masz powodów do obaw Tym bardziej, że jedziesz z zaufanym towarzystwem, więc w razie czego możesz liczyć na wsparcie i dobre słowo. Głowa do góry
dziękuję, też mam tak, że więcej rozumiem niż bym chciała powiedzieć
1f20f4490eed8ff468648bac3d7a94c7b4b466fa_64c4487266a0a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 16:22   #5
v-x-n
Wtajemniczenie

Nie martw się! Mam kumpla w Anglii, który praktycznie języka nie zna i radzi sobie super. Ty już byłaś, wiesz jak tam jest, język dość dobrze znasz - nic Ci się nie stanie

Sama rok mieszkałam w Hiszpanii, nie znałam języka, a bez problemu dawałam sobie radę. Standard, że się denerwujesz, bo każda przeprowadzka wiąże się ze zmianami i czymś nowym. Przyzwyczaisz się i będzie super.
[ Biegam ] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 16:36   #6
Antissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez v-x-n Pokaż wiadomość
Nie martw się! Mam kumpla w Anglii, który praktycznie języka nie zna i radzi sobie super. Ty już byłaś, wiesz jak tam jest, język dość dobrze znasz - nic Ci się nie stanie

Sama rok mieszkałam w Hiszpanii, nie znałam języka, a bez problemu dawałam sobie radę. Standard, że się denerwujesz, bo każda przeprowadzka wiąże się ze zmianami i czymś nowym. Przyzwyczaisz się i będzie super.
Sorki, że się tak wcinam nie na temat, ale jak nauczyłaś się hiszpańskiego? Na żywca czy chodziłaś na jakieś kursy?
Antissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 16:44   #7
Konto usunięte

Dziękuję wszystkim za miłe słowa
Stary 2014-01-01, 18:10   #8
ajah
wańka wstańka

[1=1f20f4490eed8ff468648ba c3d7a94c7b4b466fa_64c4487 266a0a;44375309]Dziękuję wszystkim za miłe słowa [/QUOTE]

Powodzenia

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości