|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Wyjazd - panika ;(
Hej, nie wiem czy umieściłam w dobrym dziale, ale uważam, że tu lepiej pasuje mój "przypadek". W skrócie: za kilka tygodni ponownie jadę do UK.. Ponownie ponieważ parę miesięcy temu byłam tam z chłopakiem ale to był istny horror dla mnie (nie pytajcie..)- związek się rozpadł i wróciłam do Polski. Teraz brak pracy znów kieruje mnie do Anglii na szczęście tym razem z zaufanymi osobami. Gdy tylko pomyślę o wyjeździe ogarnia mnie mega panika, z która w żaden sposób nie mogę sobie poradzić. Boję się tego jak sobie poradzę z językiem i w ogóle - myślę, że to przez to, że były traktował mnie jak istne zero i przez to straciłam poczucie własnej wartości...
Wiem, że nie będę tam sama no, ale nie mogę też być ciągle "prowadzona za rękę" POMOCY... ;((( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wyjazd - panika ;(
Ucz się języka... Musisz go znac w formie choć komunikatywnym, aby móc funkcjonowac jakos w obcym społeczeństwie. czasami rzecz jasna się zdarzaja przypadki (zwłaszcza jak się jedzie przez polskiego pośrednika), że za granicę jada ludzie kompletnie nie znajacy podstaw języka obcego. Było kilka takich przypadków jak byłem w Holandii, byli Polacy, którzy ni w zab po holendersku albo angielsku, only polish
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Stynka, ja w Anglii jestem prawie od miesiąca. Wyjechałam sama, pracę załatwiałam będąc w Polsce. U mnie z angielskim jest tak, że boję się mówić, z rozumieniem jest lepiej. Bardzo obawiałam się tego, że nikt mnie tu nie zrozumie i będą się patrzeć jak na kretynkę, ale miejscowi chwalą mnie za znajomość języka
![]() Ty już byłaś wcześniej w Anglii, więc wiesz, jak to wygląda i moim zdaniem nie masz powodów do obaw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Nie martw się! Mam kumpla w Anglii, który praktycznie języka nie zna i radzi sobie super. Ty już byłaś, wiesz jak tam jest, język dość dobrze znasz - nic Ci się nie stanie
![]() Sama rok mieszkałam w Hiszpanii, nie znałam języka, a bez problemu dawałam sobie radę. Standard, że się denerwujesz, bo każda przeprowadzka wiąże się ze zmianami i czymś nowym. Przyzwyczaisz się i będzie super.
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Dziękuję wszystkim za miłe słowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
wańka wstańka
|
[1=1f20f4490eed8ff468648ba c3d7a94c7b4b466fa_64c4487 266a0a;44375309]Dziękuję wszystkim za miłe słowa
![]() Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.