![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
nie umiem sobie z tym poradzic
Witam,
Piszę u Was na forum bo nie potrafię sobie poradzić z sytuacją w której obecnie się znajduje. Chodzi o mój związek a może powinnam powiedzieć były związek... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: nie umiem sobie z tym poradzic
Cytat:
![]() ![]() ![]() '''Nie umiem sobie z tym poradzić, rozum mi podpowiada żebym zachowała resztkę godności, o ile jeszcze jakaś jest, i odeszła a serce, że przecież go kocham, że było nam razem dobrze'' kochana zobacz sama napisałaś sobie odpowiedz ''było'' to jest już czas przeszły przemyśl i spróbuj z nim pogadać jezeli nie będzie chciał powiedz,że odchodzisz to nie ma sensu takie jest moje zdanie decyzja należy do Ciebie... Edytowane przez klaudia179654 Czas edycji: 2013-09-02 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy ten kryzys był czymś konkretnym spowodowanym?? Może facet korzystał z tego portalu, bo musiał się wygadać i go wciągnęło? Może ta nowo poznana dziewczyna przewróciła mu w głowie? Weź się w garść, nie płacz, wyjdź do ludzi. Nie musisz z nim siedzieć w mieszkaniu w takiej dziwnej atmosferze. Chciałaś naprawiać ten związek, ale to muszą chcieć 2 osoby, a on zdaje się być biernym. Poza tym 7 lat razem - to kupa czasu. Rozmawialiście kiedyś o waszej przyszłości? Jakieś kroki na przód? Ile macie lat? I od kiedy mieszkacie razem?
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
sissy that walk
|
Tak, zdecydowanie powinnaś zachować resztki godności i odejść.
Facet wprost przedstawia temat: cicho babo, masz być miła i milczeć, jak nie jesteś tylko masz jakieś fochy to wszystko psujesz. Seks jest, kolacyjki są, to o co Ci kurna chodzi. Doceń jaki jestem szczery, że Ci nie obiecuję niezarywania do innych lasek, zamiast robić jakieś histerie i wiochy. Co prawda nie bylibyśmy razem gdybyś odstawiała takie maniany jak ja teraz, no ale Ty to tylko głupia baba jesteś, taka Twoja rola żeby milczeć i trwać przy mnie dopóki mi się nie znudzi seks z Tobą i nie znajdę innej naiwniary na stałe. Naprawdę się łudzisz, że on Cię kocha? Przecież to, co opisałaś, jest proste jak drut. I nieważne, że było kiedyś dobrze - teraz nie jest, "Twój" facet jest kupą gówna a nie facetem, a Ty jesteś jego dmuchaną lalą, która mimo, że jest beznadziejnie traktowana powinna być miła i doceniać to gówno, które ma.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Może on nie chce z Tobą być, ale nie potrafi się zdobyć na to żeby Ci o tym powiedzieć? Nie ma odwagi? Boi się? Chce żebyś to Ty to zrobiła, bo wtedy przecież to wszystko będzie Twoja wina? Nie wiem, ale jak dla mnie po 7 latach takie rzeczy są niedopuszczalne.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Twój facet jest bezczelnym gnojkiem. Czy zdajesz sobie sprawę z tego jak naprawdę wygląda Wasza sytuacja? Twój facet Cię zdradza i praktycznie wprost mówi Ci że jeżeli tego nie zaakceptujesz, to możesz się wynosić z jego życia, bo to Ty jesteś na przegranej pozycji w tym związku- Ty go kochasz, on Ciebie nie- i dlatego to on dyktuje warunki Waszej chorej relacji. I wiesz co Ty teraz starałaś się zrobić? Mając świadomość tego, co robi Twój facet wbiłaś się w seksowną bieliznę przygotowałaś kolację i pozwalasz ze sobą sypiać. I nie wmawiaj sobie że nagle coś złego się z nim stało. Twój facet po prostu nie jest dobrym człowiekiem. Zdarza się że uczucia się wypalają i to nie jest nikogo wina, ale to co robi z Tobą Twój facet jest po prostu obrzydliwe. On jest obrzydliwym, wyrachowanym gnojkiem. A tej dziewczynie z którą teraz sobie gawędzi, można tylko współczuć jakichkolwiek bliskich relacji z takim dupkiem. Nie warto marnować kolejnych lat życia na takich ludzi.
Edytowane przez emma8 Czas edycji: 2013-09-02 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Podniosło mi ciśnienie czytanie tego wątku
![]() Cytat:
Mój Tż też kiedyś napisał do dziewczyny innej. Ale ja się nie dałam, dzwonił, jego siostra dzwoniła żebym z nim porozmawiała - ja nic. Po tygodniu się z nim spotkałam. Płakał, przepraszał, mówił że kocha. I teraz wiem, że nie zrobi nic podobnego bo wie czym to grozi i jak to jest być beze mnie. Ale do czego zmierzam, Ty napisałaś, że przez pewien czas ignorowałaś swojego Tż a mu było z tym dobrze. Nie uważasz, że coś jest nie tak? Myślę, że powinnaś usiąść z nim, porozmawiać, ustalić czy chcecie nadal być razem czy nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Dziecinne? Dziecinnie naiwne to byłoby siadać z takim fagasem do poważnej rozmowy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |||||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=emma8;42588530]Twój facet jest bezczelnym gnojkiem. Czy zdajesz sobie sprawę z tego jak naprawdę wygląda Wasza sytuacja? Twój facet Cię zdradza i praktycznie wprost mówi Ci że jeżeli tego nie zaakceptujesz, to możesz się wynosić z jego życia, bo to Ty jesteś na przegranej pozycji w tym związku- Ty go kochasz, on Ciebie nie- i dlatego to on dyktuje warunki Waszej chorej relacji. I wiesz co Ty teraz starałaś się zrobić? Mając świadomość tego, co robi Twój facet wbiłaś się w seksowną bieliznę przygotowałaś kolację i pozwalasz ze sobą sypiać. I nie wmawiaj sobie że nagle coś złego się z nim stało. Twój facet po prostu nie jest dobrym człowiekiem. Zdarza się że uczucia się wypalają i to nie jest nikogo wina, ale to co robi z Tobą Twój facet jest po prostu obrzydliwe. On jest obrzydliwym, wyrachowanym gnojkiem. A tej dziewczynie z którą teraz sobie gawędzi, można tylko współczuć jakichkolwiek bliskich relacji z takim dupkiem. Nie warto marnować kolejnych lat życia na takich ludzi.[/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Koleś ma 30 lat, a swoim zachowaniem przypomina młodzieniaszka, który nie umie powiedzieć, że chce skończyć związek.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
sissy that walk
|
Przypomnieć sobie, jaki jest teraz.
I tak, robi Ci wodę z mózgu, a raczej Ty dajesz sobie robić wodę z mózgu. Twoją jedyną winą jest to, że się nie szanujesz, czyt. nie kopniesz go w dupsko.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
[QUOTE=niebieskie_oczko;42 590238]Koleś ma 30 lat, a swoim zachowaniem przypomina młodzieniaszka, który nie umie powiedzieć, że chce skończyć zwi
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Facet ci łachę robi że z trudem i niechętnie przy tobie trwa, ma do ciebie pretensje o wszystko, a najbardziej o to, że jesteś. Kobieto, tupnij wreszcie, nawrzucaj mu, powiedz, jakim jest zerem zamiast skamleć jak suczka o litość i kulić ogonek pod siebie. Powiedz mu, że z łaski, to sobie może trzymać psa, bo ty jesteś warta tego, żeby się o ciebie starać, szanować cię i zabiegać. I pożegnaj gnoja z ironicznym uśmiechem. Zobaczysz, że się zdziwi. Bo on wie, że może wszystko, a ty najwyżej saskamlesz, ale i tak zostaniesz na jego skinienie. Pokaż mu, ze nie ma racji. Rozmowa już była niejedna i nic nie dała. Pora odejść z godnością, zamiast się jeszcze bardziej upokarzać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
autorko, daj sobie spokój z tym człowiekiem. jaki sens ma tkwienie w takiej chorej relacji, tym bardziej, że facet cię zdradza?
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=animuszkek;42590768]
Cytat:
Potrzebnie się odzywałaś. Badoo nie jest np. portalem do nauki języków obcych, tylko jest typowym portalem randkowym. Zaznaczasz tam swoje "oczekiwania" względem drugiej osoby: miejsce zamieszkania, wiek, wzrost, nawet kolor oczu. Niektórzy faktycznie szukają na tej stronie znajomych, głównie wtedy gdy przeprowadzają się do innego miasta w którym czują się samotni i to jest najszybszy sposób na znalezienie ich. Twój facet szuka w internecie przygody, która być może będzie miała swoje zakończenie w realu. Ty zdajesz sobie z tego sprawę i nadal uważasz że to Twoja wina bo śmiałaś się odezwać na ten temat? Postaraj się spojrzeć na swoją sytuację z boku i zastanów się jakimi epitetami określiłabyś człowieka który zachowuje się tak jak Twój TŻ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez animuszkek Czas edycji: 2013-09-02 o 15:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze robi z Ciebie idiotkę. A co on, znajomych nie ma, czuje się samotny, czy po co mu te kontakty na portalach randkowych? Nie daj sobie wmówić że to z Tobą coś jest nie tak, mój ojciec z mojej matki też robił wariatkę "puknij się w łeb idiotko, jaka zdrada, jesteś żałosna, dla Ciebie wszystko jest zdradą bla bla bla..." szybko później wylazło co nawywijał. Edytowane przez emma8 Czas edycji: 2013-09-02 o 15:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
sissy that walk
|
Nie! On nie szanuje Ciebie bo jest palantem, a nie dlatego, że Ty siebie nie szanujesz. Ty swoim brakiem szacunku do siebie sama robisz sobie krzywdę. Ty masz od niego odejść nie po to, żeby on zobaczył co traci, tylko żebyś zrobiła sobie dobrze, pozbyła się tego zera ze swojego życia.
Ale czego się boisz? Bez niego sobie poradzisz, nie bój się - lepiej Ci będzie bez niego, niż z nim w takim układzie. Koło dobrego związku to nawet nie stoi żebyś miała czego straty żałować. Finansowo jak rozumiem nie jesteś od niego zależna. Nie pracujecie również razem jak mniemam. To co jest strasznego w rozstaniu się z nim, jaki masz powód żeby to odwlekać?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Ewidentny kryzys. Facet jest pogubiony, albo przestał ją kochać, albo nigdy jej nie kochał. A autorka traci szacunek na własne życzenie. Jeśli ktoś czegoś, kogoś nie chce, to nie można na siłę go do tego zmusić. Autorka próbowała zawalczyć, a teraz powinna odejść. Przynajmniej odseparować się na jakiś czas, albo odejść. Im bardziej będzie w tej sytuacji o niego zabiegała tymbardziej on będzie poirytowany. On nie robi nic. Widać - nie chce. Albo sam nie wie czego chce, albo się wypalił. Najuczciwiej byłoby gdyby powiedział o tym co czuje autorce. Z tego co autorka opisuje to, ona się starała, aby on coś przestał robić, czyli zaglądać na portale i zainteresować się nią. On widać nie czuje takiej potrzeby. Proponuję, aby porozmawiała z nim o uczuciach, swoich i jego. I podjęła decyzję o rozstaniu, albo niech on to zrobi. Przynajmniej czas na odseparowanie, na jakiś czas.
Edytowane przez shansa Czas edycji: 2013-09-02 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Przyczajenie
|
[QUOTE=emma8;42591166]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Ludzie miewają kryzysy, ale przy tych kryzysach cierpią i jednocześnie zachowują szacunek dla drugiej osoby. Przecież on żadnego kryzysu nie ma, czuje się świetnie, żyje jak żył. Po prostu Cię już nie szanuje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
No niestety wygląda na to, że z jego strony uczucie się wypaliło. Wiem jak się teraz czujesz i powiem Ci, że dla Ciebie będzie najlepiej jeśli odejdziesz od niego. Zobacz jak on Cię traktuje, na każdym kroku pokazuje swoją obojętność. Nie zatrzymasz go na siłę. Pewnie byłabyś w stanie wszystko wybaczyć, chciałabyś to ratować, bo na dzień dzisiejszy nie wyobrażasz sobie przyszłości bez niego, ale uwierz, że nie warto. Wydaje mi się, że specjalnie tak się zachowuje, bo chciałby to skończyć, ale zwala winę na Ciebie i czeka na Twój ruch, bo sam jest tchórzem i chce żyć w przekonaniu, że to Ty to skończyłaś, to z Twojej winy się rozpadło. Nie pozwól tak się traktować, zrobiłaś już co mogłaś, nie poniżaj się przed nim. Z czasem będzie coraz lepiej i zobaczysz, że za jakiś czas pomyślisz, że zrobiłaś dobrze. A jeśli go zostawisz i on nic sobie z tego nie zrobi albo tak jak napisałaś - znajdzie inną to tylko utwierdzisz się w przekonaniu, że podjęłaś słuszną decyzję odchodząc. Trzymam kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
.
|
Odp: Dot.: nie umiem sobie z tym poradzic
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#27 | ||
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dot.: nie umiem sobie z tym poradzic
Cytat:
![]() [1=8dffddb6e628bfb98112858 ba516cbd40bf27d07_5e28e20 31c1d9;42597921]No niestety wygląda na to, że z jego strony uczucie się wypaliło. Wiem jak się teraz czujesz i powiem Ci, że dla Ciebie będzie najlepiej jeśli odejdziesz od niego. Zobacz jak on Cię traktuje, na każdym kroku pokazuje swoją obojętność. Nie zatrzymasz go na siłę. Pewnie byłabyś w stanie wszystko wybaczyć, chciałabyś to ratować, bo na dzień dzisiejszy nie wyobrażasz sobie przyszłości bez niego, ale uwierz, że nie warto. Wydaje mi się, że specjalnie tak się zachowuje, bo chciałby to skończyć, ale zwala winę na Ciebie i czeka na Twój ruch, bo sam jest tchórzem i chce żyć w przekonaniu, że to Ty to skończyłaś, to z Twojej winy się rozpadło. Nie pozwól tak się traktować, zrobiłaś już co mogłaś, nie poniżaj się przed nim. Z czasem będzie coraz lepiej i zobaczysz, że za jakiś czas pomyślisz, że zrobiłaś dobrze. A jeśli go zostawisz i on nic sobie z tego nie zrobi albo tak jak napisałaś - znajdzie inną to tylko utwierdzisz się w przekonaniu, że podjęłaś słuszną decyzję odchodząc. Trzymam kciuki.[/QUOTE] Czasami tak właśnie myślę, że tak cholernie mnie boli jego obojętność, że już chyba lepiej by mi było samej... Przynajmniej jak będę sama i będę płakać bo mi przykro, bo mnie boli ta sytuacja to nikt mi nie wykrzyczy, że jestem histeryczką i że ciągle beczę... Cytat:
![]() ![]() A jeszcze zapytałam go dzisiaj ( głupia ![]() Edytowane przez animuszkek Czas edycji: 2013-09-03 o 00:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ech, współczuję. To normalne, że cierpisz, ale chyba lepiej pozbyć się takiego gościa niż żyć z kłamcą pod jednym dachem? Na dodatek on ma gdzieś to, co przeżywasz i czujesz. Dla mnie bez sensu tkwić w jakiejkolwiek relacji z takim człowiekiem,,,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Nauczyłaś faceta że może robić co tylko chce a ty będziesz przy nim trwać i trwać. Odejdź, rzuć go, wynieś się a gwarantuje że jeszcze za Tobą poleci. Może nie odrazu ale pamiętaj że zgodnie ze słowami piosenki Passenger "Let her go" dopiero jak coś tracisz zaczynasz to doceniać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.