![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Schudnij Wiyue!
Nigdy nie byłam szczupła.
Zawsze byłam tą większą, szerszą, po prostu grubszą. I tak już zostało. A prób zrzucenia zbędnych kilogramów było setki, tysiące... Eh...szkoda mówić. Przetestowałam praktycznie wszystkie diety. Zaczynając od 1200kcal po głodówki kończąć. Tak, wiem, młoda i głupia byłam. Czasu nie cofnę. Teraz poszłam po rozum do głowy. Żadnej diety! Zdrowe odżywianie i dawka sportu- to jest to. I choć wiem, że teraz kilogramy nie będą mega szybko spadać to wciąż wierze, że się uda, że w końcu dopnę swego. Bo muszę, bo CHCĘ! A że mam słomiany zapał- może wy mi tu pomożecie? Hustoria mojej wagi wygląda tak, że w swym 21-letnim życiu ważyłam nawe 96 kg! Teraz jest 80 kg. A będzie 69 kg I koniec z planowaniem. Czas na działanie! To ja uciekam na siłownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Schudnij Wiyue!
Cytat:
![]() Opisuj co jesz i jak ćwiczysz. Nie rezygnuj w razie gorszych dni i drobnych grzechów łakomstwa i lenistwa. Zapraszam też do zaglądania na wątek w którym ja się udzielam pt. "Nasza waga oszalała ponad 100kg pokazała." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.
|
pamiętaj, że przy odchudzaniu 70% sukcesu to odpowiednia dieta. i niestety nawyki trzeba zmieniać na całe życie, żeby nie bawić się w ciągłe jojo.
życzę powodzenia, sama też jestem w trakcie diety ![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Powodzenia w drodze do wymarzonej sylwetki
![]() ![]() Także powoli, trzymaj się ładnie diety i stopniowo będą spadki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Domyślam się, że z moją silną wolą to nie będzie tak pięknie i kolorowo. Pod tym względem jestem słabeuszem.
Dlatego też zmiany będę wprowadzać stopniowo. Cel pierwszy- ograniczyć słodycze. Nie oszukujmy się, już teraz rezerwuje miejsce na świąteczne słodkości w mym brzuszku. Za to chcę, by było ich o wiele mniej niż dotychczas. Do końca roku ograniczam słodkości i słone przekąski. W nowym roku palnuje zjadać coś słodkiego tylko raz w miesiącu. O! I uda się, uda! Wróciłam z siłowni. Wykonane na dziś: -15 min bieżni ( w tym 10 min biegu) -60 brzuszków -20x wykop nogi w górę -20x podnosznie wyprostowanej nogi w górę -30 przysiadów -150 podskoków na skakance -60 brzuszków z obciążeniem 15 kg ( maszyna) -4 maszyny na nogi ( 50x20kg, 50x15kg, 100x25kg, 100x25kg) -4 maszyny na ręce (30x10kg, 30x15kg, 30x20kg, 30x5kg) -30 min "jazdy na nartach" ( nie mam pojęcia jak ta maszyna się nazywa ![]() -30 min orbiterka I żeby tak zdrowe odżywianie dobrze szło... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
.
|
trening tragedia, zrobisz sobie krzywdę. nie zawsze więcej znaczy lepiej, serio.
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
wiesz kiedy miałam największe spadki? W miesiącach gdzie ćwiczyłam naprawdę nie wiele. Wtedy kiedy katowałam się ćwiczeniami spadki były minimalne.
Pomyśl o tym i staraj się nie przetrenować bo może się okazać, że na wadze będzie więcej za jakiś czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dlaczego mój trening to tragedia? Tylko konkrety poproszę!
I co w takim razie powinnam zmienić? Nadmienie tylko, że sprawiają mi frajdę te ćwiczenia i dobrze się po nich czuje aczkolwiek jeśli należy coś skorygować- chętnie wysłucham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ponoć jeśli chodzi o spadki to: 70% dieta, 30% ćwiczenia. Coś w tym jest... Ja np ważę tyle samo, co w wakacje, tylko w wakacje miałam wyćwiczone ciało z małą ilością tłuszczyku , a teraz ważę niby tyle sama, ale mam mnóstwo tłuszczu na brzuchu, zrobił mi się Cellulit lekki i masakra :P a dzięki ćwiczeniom waga niby jest wyższa, ale za to ciało ładniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja przy wzroście 160 i wadze 88 kg, siłownia 4x w tygodniu, jeden trening lżejszy od pozostałych. Trening ułożony dla mnie przez trenera(z czasem modyfikowany): 4 serie x 15 prostowanie nóg na maszynie (obciążenie 15 kg na początek, teraz zwiększam sobie do 20 przy 2 ostatnich seriach) 4x15 zginanie nóg na maszynie (obciążenie to samo) 4x15 plecy/barki na maszynie 4x15 klata na maszynie 2x15 ręce wyciskanie do góry na maszynie 4x20-25 brzuszków na piłce + 30-40 min bieżnia/orbitrek/rowerek.. ogólnie aerobów ![]() Ostatnio jak już nabrałam formy doszło mi parę innych, nieco cięższych ćwiczeń + oczywiście zdrowo się odżywiam, czyli ciemne makarony, warzywa, bez tłuszczu - w razie potrzeby łyżeczka oliwy, piekę w rękawie mięso, chude twarożki.. ale nie wszystko light, bo te są mniej zdrowe, nauczyłam się patrzeć na tabele kaloryczne i skład i porównywać ilości tłuszczu, węgli i białka (większa ilość białka jak najbardziej wskazana), dodam, że wcale nie jem mało,ale wszystko oczywiście zdrowe, to podstawa - ze słodkości pół łyżeczki miodu do musli rano jedynie, fast foody odpadły w 100% i tłuste, słone przekąski też. Staram się jeść najlepiej 4-5 posiłków dziennie, ale mało kiedy mi to wychodzi, zazwyczaj jest ok 3-4 kiedy mam zabiegany dzień. Do tego codziennie kupuję sobie butelkę 1,5 litra wody i piję w ciągu dnia, do tego 2-3 herbatki i już wyrabiam 2 litry dziennie. Takim sposobem mój wynik to -4 kg w ciągu ostatnich 3 tygodni ![]() ![]() Przepraszam za chaotyczny styl, pisałam co mi do głowy przyszło ![]() Powodzenia kochana! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.
|
przy takim treningu waga nie będzie za szybko spadać, powiedziałabym, że organizm może zwolnić metabolizm, bo będzie niedożywiony. regeneracja mięśni też jest ważna, a przy codziennych ćwiczeniach w ten deseń to jakaś masakra. no i kwestia, że możesz się nabawić kontuzji. jeśli chodzi o ćwiczenia na maszynach - bez sensu robić na niskich obciążeniach, bo to sztuka dla sztuki. machanie, żeby sobie pomachać.
Trening: - rozgrzewka np. na bieżni -> 3 minuty marszu, 6 minut biegu, 3 minuty marszu; następnie rozgrzanie stawów - działanie na maszynach, robisz poszczególne partie mięśni. biceps, triceps, plecy, ew. przód, brzuch, tyłek, nogi. nie ważne, ile masz tych maszyn, ważne czy wszystkie partie są w ruchu. pierwsze dwa tygodnie robisz 1 serię po 20 powtórzeń, kolejne 2 tyg. - 2 serie po 20. tydzień 5 i 6 - 3 serie po 20. i kolejne - 4 serie po 20. - aeroby, czyli bieżnia albo orbiterek albo rowerek. czas od 35 minut i co tydzień dodawać po 5 minut, aż dojdziesz do godziny aerobów na trening. - na koniec ROZCIĄGANIE, które zajmuje kilka minut. najbardziej optymalne treningi są 3 razy w tygodniu! ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- a co do obciążeń. zapamiętuj sobie, na jakich robisz i z czasem zwiększaj. powinny być tak dobrane, żebyś czuła "palące mięśnie" przy końcu powtórzeń.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Wezmę pod uwagę wszystkie rady.
Rozgrzewki robię ale uznałam, że tego wypisywać nie muszę. Obciążenia również zwiększam stopniowo, także w tym temacie spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem, jak to jest z tą częstotliwością. U mnie jeśli ćwiczyłam tylko 3 dni w tygodniu to spadek był minimalny, jeśli 6 - było pięknie. Zaczynałam od rozgrzewki, potem 25minut rowerek, 20 skakanka, 10 minut ćw. na mięśnie brzucha + 30 minut hula hop. No i 14kg w ponad 3 miesiące.Tylko dieta dość konkretna.
Utrzymałam to półtora roku, aż do tegorocznych wakacji ![]() ![]() Więc przyłączam się! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
.
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() ćwiczenia siłowe są o tyle fajne, że wysmuklają sylwetkę, a dodatkowo wypracowane mięśnie pomagają spalać więcej kalorii. czyli krótko mówiąc przyspiesza nam metabolizm, bo mięśnie wymagają większego nakładu energii.
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
.
|
no to inny typ ćwiczeń
![]() tak mi się jeszcze nasunęło - skoro ćwiczysz na siłowni, wywal wagę. patrz na centymetry, bo możesz się zniechęcić wagą.
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Witam witam
![]() Mogę się dołączyć?? ![]() ![]() ![]() Zaczęłam 09.12.2013 od lekko zmodyfikowanej diety kopenhaskiej (jem troszkę więcej,ale jakoś ta dieta motywuje mnie najbardziej do dalszego odchudzania się - dobrze przyzwyczaja do mniejszej ilości jedzenia. 22.12.2013 zamierzam również po prostu dobrze i zdrowo się odżywiać + od stycznia chciałabym zapisać się na aqua aerobik. Któraś może wie coś o tym,bo ja nigdy nie chodziłam i nie mam pojęcia jakie daje efekty ![]() Ach i jaka ja niekulturalna ![]() ![]() Mam na imię Kasia,studiuję na III roku filologię słowiańską. Z nadwagą walczę całe życie,raz chudnę,raz tyję (waga max. 73kg waga min.51 kg)... W tym momencie szczerze powiem,że się nie ważę,ponieważ nie chcę przejść załamania nerwowego (obawiam się,że przekroczyłam wagę max...) Będę patrzeć na efekty wizualne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Kacha pewnie, że tak!
Zapraszam serdecznie! Miałam dwa dni przerwy od siłowni. Ze względów czysto naukowych. Jutro ruszam ponownie i postaram się zastosować wasze uwagi. Nie mówię, że wszystkie bo tak hop wszystkiego nie zmienię. Muszę się przyzwyczaić na nowo. Dziś pasek mlecznej czekolady z orzechami. Była pyszna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Mmmm czekolaaadaaa
![]() Ja staram się na razie trzymać z daleka od łakoci... Wczoraj kryzys dietowy,koleżanki jadły popcorn przy filmie (ale pachniał...),chłopak zajadał się w nocy "chińczykiem",ale byłam dzielna ![]() Dzisiaj całkiem dobry obiadek - rybka pieczona w sosie brokułowym i brokułowa z piersią z kurczaka ![]() Na jutro planuję (i mam w diecie kopenhaskiej) pieczonego kurczaczka ![]() 5. dzień za mną,jestem zadowolona,chociaż czekam z niecierpliwością na widoczne efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Jak tam idzie? Bo coś tu bardzo cichutko od kilku dni.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja zerkam codziennie po kilka razy,ale nie chcę sama pisać do siebie
![]() U mnie w miarę ok,dzisiaj 9 dzień diety ![]() ![]() Zrobiłam sobie dwa "małe" odstępstwa...jednego dnia byłam u przyjaciółki na "śledziku" to podjadłam troszkę sałatki,pieczywka,rybki.. .ech...A na następny dzień byłam z TŻem w kinie i zjadłam ponad połowę mega dużego popcornu ![]() ![]() ![]() ![]() A tak poza tym się trzymam ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() A co z Tobą Wiyue? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja w weekend sobie trochę pozwoliłam, ale od wczoraj znowu ścisła dieta. Dziś już po treningu, wyjątkowo udało mi się szybciej. Na wagę boję się wchodzić, bo z reguły jak nie drgnie to tracę chęć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ja mam to samo AnULka248 ... Boję się,że pobiłam życiowy rekord w mojej max. wadze... Zważę się dopiero jak zacznę zauważać efekty
![]() Nie mogę się doczekać stycznia i aerobiku wodnego...hihihi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A może Zumba jest dla Ciebie? Tam po 2h to się pływa po prostu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
od razu napiszę
![]() U mnie 13. dzień diety ![]() ![]() Od jutra już wymyślam swoją zdrową dietkę,nie będę się na niczym wzorować. I o 2 tygodni chodzi za mną faszerowana papryka/cukinia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
My wczoraj z Tż otworzyliśmy pakę lays'ów
![]() ![]() ![]() Na śniadanie dziś 2 kanapki razowego z drobiem i papryką Obiad - gotowana pierś z kurczaka plus surówka Jabłko w międzyczasie, kolacja w planach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.