Problem z kolorytem i opalaniem skóry twarzy
Nie wiem czy wybrałam dobre forum, lecz mam pewne pytanie dotyczące skóry twarzy. Zauważyłam, że od kilku lat cera mojej twarzy wygląda znacznie gorzej. Skóra na ciela ma ładny złocisty ciepły odcień w miarę jednolity. Natomiast na twarzy mam zupełnie inny kolor. Skóra jest o wiele bledsza, bardziej różowawa, może czoło jest troszkę bardziej złociste, zaś wokół oczu skóra jest zaczerwieniona i mam naprawdę duże sińce, ale to już chyba taka moja uroda. Generalnie nie wyobrażam sobie, by z tego względu nie nałożyć odrobiny podkładu i korektora. Jakieś dwa lata temu przez około pół roku nie mogłam się malować, używałam jedynie transparemntnego pudru, gdyż miałam pewne problemuy ze skórą, które to uniemozliwiałay i nie zauważyłam, by kolory cery uległ poprawie. Zatem nie sądzę by przyczyną było stosowanie makijażu. Jednak nawet mój chłopak powiedział, że bez makijazu wygladam w wiele mniej korzystnie teraz niż dawniej, nawet rzęsy i brwi mają mniej nasycony kolor i są bardziej wypłowiałe. Nie maluję się mocno, naprawdę delikatnie. Tak, by po prostu dodać koloru mojej cerze i zakryć mankamenty. Nie wiem czy jest jakiś sposób, by cera odzyskała lepszy koloryt. Mam przez to problem z dobraniem kolory podkładu. Kolejnym problemem jest to, że moja ceraz na twarzy praktycznie nie chce mi się od dawna opalić, reszta ciała opla się dość szybko, a twarz bardzo wolno i ledwo widocznie. Dodam, że mam 28 lat. Te problemy ze skórą są dla mnie naprawdę sporym kompleksem, utrudniają mi codzienne funkcjonowanie, zawsze muszę być umalowana, nie jest to jakaś moja obsesja, lecz już niejedna osoba, która widziała mnie saute była zaskoczona jak wyglądam odmiennie i niestety niekorzystnie. Marzę, by nie krępować się rano czy wieczorem przy moich chłopaku i czuć się swobodnie, by np. bez problemu iść na basen czy plażę. Czy jest może jakiś sposób by poprawić koloryt cery oraz by zaczęła się opalać?
|