|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Przepisy na słodkości dla beztalencia kulinarnego
Cześć.
Zbliża się rocznica mojego związku. Z tej okazji chciałabym zaskoczyć jakoś mojego ukochanego. On doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że jestem totalnym beztalenciem kulinarnym. Moje umiejętności ograniczają się do ugotowania parówek/ryżu/makaronu/kaszy. Nie umiem nawet komponować sałatek, a słynne prościutkie babeczki dr Oetkera mnie przerosły Dlatego chciałabym Go zaskoczyć, pokazać, że się wysililam, a to najprościej będzie ukazać przyrządzając coś do jedzenia. Nie mam jednak na myśli typowych dań, nie czuję się na to gotowa xD chodzi mi o przepisy i zdjęcia jakiś smacznych deserów, pralinek, babeczek, w ostateczności ciast. Czegoś, co nie wymaga zbytnich umiejętności, jest przez Was sprawdzone i sprawi, że może jednak uwierzę w siebie. Dodam, że mój mężczyzna nie lubi mrożonych owoców, jest wielbicielem czekolady mlecznej toffi i jogurtowej, lubi dżem wiśniowy ( ) oraz wszelkie słodkie masy budyniowojakieśtam (MUSI być słodkie )Szukam w różnych wątkach inspiracji ale ciągle nie mogę trafić na coś, co mnie zachwyci. Pomocy
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przepisy na słodkości dla beztalencia kulinarnego
Kup ciasto w cukierni.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Nie. Chcę je zrobić sama, zresztą ciasta z cukierni smakują jednak gorzej od robionych w domu, takie przynajmniej odnoszę wrażenie, gdy zdarzy mi się takie zjeść.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja polecę Ci pyszny tort Rafaello, nie jest trudny tylko trzymaj się przepisu a wszystko się uda bez problemu
http://www.fixydopieczenia.pl/przepi...35d03ce2c1d3b8 jest tu tez sporo innych fajnych przepisów może znajdziesz coś dla siebie. Powodzenia! |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
bardzo dziekuje
![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Narazie jeszcze raz sprobuje zrobic babeczki Oetkera z tym ze mam do was pytanie- czy moge do tych jogurtowych z dżemem malinowym zamiast dżemu dodać np nutellę? Wiem, że by bylo moze slodsze, ale mialyby wieksze branie, gdyby mi jednak znow ciasto nie wyszlo
|
|
|
|
|
#6 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Nie robiłam nigdy eksperymentu z nutellą, ale możesz spróbować, chociaż z tą konfiturką są naprawdę pyszne
Pisałaś, że TŻ lubi dżem wiśniowy, to może zrób mu te czekoladowe babeczki z wiśniową konfiturą? zamiast kombinować z nutellą Jakbyś się jednak zdecydowała na te kombinacje, koniecznie napisz jaki był efekt może też spróbuję
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie zrobie część z czekoladą i część z dżemem wiśniowym
![]() Dam znac jak wyszlo juz w najblizszy piatek
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
A może spróbuj zrobić blok czekoladowy , prosty, bez pieczenia i słodki jeśli nie lubicie kokosa mozna zrobić caly czekoladowy. Ja zawsze robię wg tego przepisu i zawsze wychodzi
1/2 szkl.mleka zwykłego 1 cukier waniliowy {duży} 1 i 1/2 szkl.cukru { może być mniej} 1 margaryna 1 opakowanie wiórek kokosowych 1 opakowanie mleka w proszku{ok.40 dkg} 2-4 paczki herbatników bakalie Przygotowanie: Margarynę,mleko zwykłe,cukier i cukier waniliowy zagotować. Do gorącego dodać mleko w proszku.Wymieszać mikserem. Ciasto podzielić na dwie częsci.Do białej masy wsypać wiórki kokosowe.Do drugiej części dodać 1 łyżkę kakao,ciastka,mogą być orzechy,rodzynki i kto co lubi.Do blaszki keksówki wyłożyć biała masę a na nią ciemną i dobrze docisnąć.Poczekać do ostygnięcia.
Każdemu zdarza się być głupcem Przynajmniej przez pięć minut dziennie.Mądrość polega na tym, by nie przekroczyć tego limitu. Edytowane przez pavett Czas edycji: 2010-10-30 o 14:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

)

Pisałaś, że TŻ lubi dżem wiśniowy, to może zrób mu te czekoladowe babeczki z wiśniową konfiturą? zamiast kombinować z nutellą
Jakbyś się jednak zdecydowała na te kombinacje, koniecznie napisz jaki był efekt może też spróbuję