![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 85
|
![]() po co stroiæ choinkê,to taki kicz...
Co roku siê zastanawiam po co ludzie stroj± choinkê,przecie¿ to takie kiczowate,nie lepiej mieæ jakie¶ ³adne ozdoby ¶wi±teczne zamiast takiego kiczu? to takie dziwne,wieszanie pierdó³ek na drzewku. Ja nie strojê choinki bo to jest kiczowate,dziwne,¶mieszne itp.wolê bardziej eleganckie ozdoby ¶wi±teczne.Nie przekonuj± mnie argumenty typu ¿e to jest taka tradycja,nie potrafiê tego prze³amaæ ¿eby stroiæ choinkê,bo to takie g³upie. Ciekawa jestem czy s± takie osoby co my¶l± podobnie tak jak ja.
![]() czy kto¶ z was podziela moje zdanie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 521
|
Dot.: po co stroiæ choinkê,to taki kicz...
Ja nie mam choinki, bo mieszkam sama i po prostu nie chce mi siê ju¿ bawiæ w odkurzanie, zawieszanie tych wszystkich ozdób itp. Gdybym mia³a rodzinê i dzieci to co innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
jestê wieszczê
Wiadomo¶ci: 12 581
|
lubiê kicz to i choinê mam, wisz± na niej pierniki, bombki i szyde³kowe ozdoby zrobione przez mamê.
Do³±cz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za ka¿dy zdobyty szczyt wp³acamy po 10 z³ na ukoñczenie budowy domu ca³odobowej opieki dla osób z niepe³nosprawno¶ci± intelektualn± ![]() Do³±cz do nas! *poniewa¿ jestem nieprzeciêtna, nie obchodz± mnie tzw. powinno¶ci przeciêtnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 825
|
Nie podzielam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 016
|
U nas od bodaj 6 lat mamy ¿yw± choinkê, mimo ¿e wszyscy wyro¶li z "uciechy" ubierania jej to eobimy to choæby i dla samej idei tradycji czy te¿ dlatego ¿e warto pó¼niej posiedzieæ w pokoju gdzie czuæ zapach ¶wie¿ej ¿ywej choinki.
No i pomimo tego ¿e mam te ju¿ 20 lat to dalej jaka ma³e dziecko lubiê podkradaæ cukierki z choinki ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 348
|
Ja lubie t± tradycje,ubieram choinke.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 873
|
Dla mnie choinka to ¿aden kicz
![]() A nawet je¶li moja jest kiczowata (trudno mi to oceniæ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 182
|
Moja jest rustykalna. ¯ywe drzewko w doniczce, ozdoby w stylu cynamon, wst±¿ki, ¶wiate³ka, suszone pomarañcze, ozdoby z siana oraz dekorowane pierniki oraz materia³owe ozdoby w kszta³cie jamników. Jest przepiêkna. Dla mnie to jedna z najpiêkniejszych ¦wi±tecznych tradycji.
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 168
|
Nie trzeba choinki ubierac kiczowato. Ja mam w tym roku same czerwone bombki (roznej wielkosci) + malutkie lampki
I wyglada elegancko ![]() A jak slicznie pachnie ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 559
|
Je¶li wiesza siê byle jakie ozdoby, bombki z PRLu miesza siê z plastikowymi reniferami od chiñczyka i jakimi¶ anio³kami z marketu to mo¿e wyj¶æ kicz. Ludzie maj± ró¿ne gusta, co zrobisz
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 825
|
Moja mama dzisiaj przysz³a obejrzeæ moj± choinkê i a¿ siê skrzywi³a na jej widok..stara³a siê byæ jednak mi³a i wymy¶li³a, ¿e ubra³y¶my j± po ..góralsku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A naduzywanie kolorowych, migajacych emotikonek kiczem nie jest? ![]() Mozna zrobic choinke w wersji eleganckiej, jednokolorowej albo tematycznej, jesli komus nie odpowiada wielobarwna i 'kiczowata'. Ja osobiscie stanowczo wole ta druga opcje, na mojej choince wiecej juz byc nie moze-i bombek, i cukierkow, i lancuchow, i roznych innych ozdob, ale taka mi sie wlasnie podoba, jest w moim pokoju i juz. Poza tym mozna przeciez wymyslic cos kreatywnego, a nie ustawiac typowe drzewko, jest mnostwo opcji: ![]() ![]() ![]() ![]() Twoj problem jakos do mnie zatem nie przemawia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 557
|
1. Nikt Tobie nie ka¿e ubieraæ choinki.
2. Jak siê to robi porz±dnie to nie kicz. 3 poka¿ mi ozdoby ¶wi±teczne, które kiczem nie s± ( skoro kiczem jest choinka to na prawdê nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 919
|
Nied³ugo ekolodzy bêd± protestowaæ w obronie choinek ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 562
|
O 2 lat nie ubieram bo nie mam miejsca ale têskniê za ¿yw±, pachn±c±, bogato ubran± choink±. Te wspomnienia z dzieciñstwa kiedy w Wigiliê ubierali¶my z Tat± choinê .................. Absolutnie to nie jest dla mnie kicz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Ja mam drzwewko-choinkê z du¿ymi, okr±g³ymi ledami. Multicolor. Bêdzie na niej zawieszony jeden anio³ek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 032
|
ja nie mam choinki, odk±d nie mieszkam z rodzicami, nie ubieram choinki, mo¿e nie uwa¿am, ¿e kicz, ale nigdy nie rozumia³am po co ludzie to robi±, dla mnie ubieranie choinki to strata czasu i kasy, a atmosfera..... , wspomnienia z dzieciñstwa......... jako¶ to do mnie nie przemawia, no ale ja ¶wiat nie obchodzê, traktujê jak kolejny d³ugi weekend i wyje¿d¿am w góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
ReklaMO(D)¿erca.
Wiadomo¶ci: 9 889
|
odk±d mieszkam z mê¿em nie ubieramy choinki, jednak w tym roku zdecydowali¶my siê. Stoi ma³a (180cm :-D) jode³ka, przystrojona bia³ymi lampkami, s³omkowymi ozdobami, cynamonem, suszon± pomarañcz±. nie wygl±da to kiczowato.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 420
|
Cytat:
dla mnie te¿, to w koñcu narodziny Jezusa, a ludzie ubieraj± drzewko, daj± pod to drzewo paczki (co wygl±da komicznie) no i jedz± du¿o przy stole ![]() ![]() Lubiê byæ blisko z rodzin± tego dnia i ogólnie przez ¶wiêta, ale uwa¿am ¿e ta komercja która jest zwi±zana z dekoracj± choinki, prezentami i miko³ajem wchodz±cym przez komin jest denna. U mnie nie zawsze "s±" prezenty, ale kiedy ich nie ma, to nawet lepiej. ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
ReklaMO(D)¿erca.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 866
|
Jedna z piêkniejszych ¶wi±tecznych tradycji wed³ug mnie, w domu choinki niestety nie ma, bo mamy trzy koty, które j± dewastowa³y, a poza tym zajada³y siê sztucznymi igie³kami i wiadomo, jak to siê koñczy³o
![]() ![]() ![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2013-12-24 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 303
|
U mnie ¶wiêta zaczynaj± siê wtedy, kiedy jest choinka. Oprócz zapachu ¶wi±tecznych potraw, czystego domu i mrozu za oknem, to w³a¶nie choinka "robi" klimat. Zmienia pomieszczenie z codziennego w od¶wiêtne i oczywi¶cie jest wspania³ym ¼ród³em kolorowego ¶wiat³a i cukierków. I tak w³a¶ciwie... co jest z³ego w kiczu?
![]()
![]() |
#26 |
Konto usuniête
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;44279331]Jedna z piêkniejszych ¶wi±tecznych tradycji wed³ug mnie, w domu choinki niestety nie ma, bo mamy trzy koty, które j± dewastowa³y, a poza tym zajada³y siê sztucznymi igie³kami i wiadomo, jak to siê koñczy³o
![]() (...)[/QUOTE] W tamtym roku mia³am ledow±, imituj±c± prawdziw± i nie przetrwa³a t³uczenia siê moich dwóch kotów ze sob± (tzn. dzia³aæ mo¿e jeszcze dzia³a, ale ju¿ nie wygl±da). W tym roku drzewko stabilniejsze, l¿ejsze, bezig³owe, bez ozdób, wiêc nie mog± siê na nie wspinaæ, no i ju¿ mnie siê bij±, ni¿ kiedy¶. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
ReklaMO(D)¿erca.
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;44279331]Jedna z piêkniejszych ¶wi±tecznych tradycji wed³ug mnie, w domu choinki niestety nie ma, bo mamy trzy koty, które j± dewastowa³y(...)[/QUOTE]
no tak... wiedzia³am, ¿e ubieraj±c choinkê o czym¶ nie pomy¶la³am. mam trzy koty, rozrabiaki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 764
|
Cytat:
![]() Weso³ych ¦wi±t! ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 93
|
O ile uwa¿am ¿e przygotowanie ¶wi±t jest pracoch³onne to jako¶ nie wyobra¿am sobie ceremonii niewyci±gniêcia prezentów spod choinki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 8 575
|
Te¿ uwa¿am, ¿e ozdabianie choinki jest tandetne, ale taka jest tradycja i to ona determinuje tutaj wszystko, a nie wra¿enia estetyczne. Lubiê ozdabiaæ choinkê, tak tandetnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.