|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jak to możliwe ?
Witam wszystkich . Mam takie niecodzienne pytanie,które nie ukrywam mnie trapi,i strasznie ciekawi. Otóż mam meldunek na pobyt czasowy,dokładnie na rok,ta informacja jest oczywiście zawarta w moim dowodzie osobistym ,co uniemożliwia mi wzięcie na abonament telefonu komórkowego. I wszystko było by jasne,gdyby nie pewien fakt. Ostatnio do mojego kolegi,zadzwonił konsultant Orange,i zaproponował mu telefon na abonament. Wszystko mu wyjaśnił (telefonicznie),spisał dane (telefonicznie),telefon przysłali mu paczką ,nawet nie musiał składać swojego podpisu na żadnym dokumencie ! Ale uwaga,teraz najciekawsze,na dowodzie w miejscu w którym powinien być adres jego obecnego meldunku ,jest napis "Bez meldunku" . Co oznacza że nie jest on nigdzie zameldowany,a mimo to otrzymał telefon na abonament,dopinawszy wszystkie szczegóły umowy telefonicznie. Czy ktoś może spotkał się kiedyś z czymś takim ? Bo ja jestem zażenowana,ja nie moge wziąść telefonu dlatego ,że jestem zameldowana na pobyt czasowy,a on dostał telefon przez telefon nie mając meldunku,i niczego nie podpisując . Pozdrawiam,i czekam na wasze obiekcje na ten temat ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Jak to możliwe ?
Cytat:
I ciekawy jest ten meldunek bo z reguły nawet na to nie patrzą a na stałe dochody, czy tam opłacanie rachunków, trzeba udowodnić, że jest się wypłacalnym. Ja dostałam umowę na abonament z telefonem bo jestem studentką, o zameldowanie mnie nie pytali. Ważna była legitymacja studencka. Może kolega przedłużał umowę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.