Moje efekty :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 23:26   #1
Paziolka
Raczkowanie

Moje efekty :)

Witajcie.

Mam 17 lat, od marca 2013 roku walczę o ładne ciało
Moje wymiary startowe: 162 cm / 58kg (przytyłam 6kg po kontuzji która przykuła mnie na prawie pół roku do łóżka)

Na początku (marzec-czerwiec) była to Chodakowska, ale niestety brak efektów. Nie zniechęciłam się i zaczęłam biegać (lipiec-wrzesień), ale również efekty nie były zachwycające. Ponieważ twarda ze mnie sztuka, zapisałam się na siłownię. Efekty widzicie poniżej...

Oczywiście nadal ćwiczę. Mój aktualny poziom bf'u wynosi 20%, chciałabym zejść do 15%, chociaż wątpię, aby mi się to udało, za bardzo kocham jeść, za dużo węgli w diecie. :P

Moje przykładowe posiłki:
Śniadanie
- chleb żytni (95% mąki żytniej, do 5% pszennej) z pastą z awokado, jajo
- owsianka: 80g płatków owsianych górskich, jabłko, cynamon, półtora szklanki mleka 1,5%, siemię lniane, otręby żytnie, banan
- jajecznica z papryką, bazylią, cebulką i chlebkiem żytnim
- omlet z serkiem wiejskim, kiwi, goji, miód

II śniadanie
- jogurt naturalny z domowym musli
- owocee!!! jabłka, gruszki, kiwi, banany, wszystko uwielbiam. również przygotowuje sobie różne smoothie z mrożonych owoców na bazie kefiru czy mleka z dodatkiem otrąb czy siemienia
- surowa marchewka

Obiad
- makaron pełnoziarnisty z grillowanym kurczakiem i szpinakiem
- pieczony indyk z kaszą jaglaną i buraczkami
- pełnoziarnista tarta brokułowa
- sałatka warzywna z kurczakiem
- łosoś pieczony z żurawiną, brązowym ryżem i warzywami gotowanymi na parze

Podwieczorek
- znowu owoce lub bakalie
- ewentualnie jakaś zupka (krupnik, barszczyk, rosołek, warzywna)

Kolacja
- mix sałat z Biedronki , pistacje, łosoś wędzony
- tuńczyk z puszki
- serek wiejski, twarożek grani
- warzywka gotowane na parze

I to w sumie tyle Po prostu chciałam się z Wami podzielić moją przemianą. Jak macie jakieś pytania to piszcie. Jak wątek nie będzie się zbytnio cieszył popularnością i będzie zbędny to go usunę

Pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bbmbm.jpg (90,8 KB, 436 załadowań)

Edytowane przez Mirianka
Czas edycji: 2014-02-10 o 09:10
Paziolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 00:34   #2
AntoninaRosalie
Przyczajenie

Dot.: Moje efekty :)

Niby cztery kg różnicy na zdjęciu,a efekty bardzo duże Polecam mimo wszystko bieganie!
AntoninaRosalie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 02:25   #3
niemanieba
Raczkowanie

Gratuluję, bardzo znacząca zmiana! Chciałabym mieć tyle samozaparcia co Ty, bo powoli troszkę tłuszczyku się zaczyna odkładać niestety
niemanieba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 08:25   #4
piankai
Rozeznanie

Hej
gratuluje chcialam powiedziec,ze ja waze teraz 55 kg przy wzroscie 160 ale moj brzuch jest o wiele wiekszy .. jak widac waga wadze nierowna jak narazie schudlam 3 kg efekty pokaze jak osiagne cel
Stary 2014-02-08, 09:23   #5
atoa
Raczkowanie

gratulacje
atoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 09:31   #6
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Jest super Tylko dziwi mnie to, ze juz w tak mlodym wieku (17 lat) dorobilas sie tego tluszczyku - przemiana materii jest wtedy genialna! W wieku 17 lat, to powinnas byc laska bez diety, a z jakims minimalna aktywnoscia fizyczna 3x w tygodniu! No chyba, ze jadlas duzo fast food?
Diete obralas sobie idealna - gratuluje tak madrego podejscia u mlodej dziewczyny jak Ty I znowu tutaj mnie dziwi, ze 2 msc-e cwiczen z Ewa nic nie dawaly?

Na Twoim miejscu zrobilabym profilaktycznie badania na tarczyce i generalnie przebadala hormony.

Tak czy inaczej, spadku bardzo gratuluje
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 10:53   #7
camelia111
Zakorzenienie

Brawo za racjonalną dietę i wysportowane ciałko
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 10:57   #8
Paziolka
Raczkowanie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45044183]Jest super Tylko dziwi mnie to, ze juz w tak mlodym wieku (17 lat) dorobilas sie tego tluszczyku - przemiana materii jest wtedy genialna! W wieku 17 lat, to powinnas byc laska bez diety, a z jakims minimalna aktywnoscia fizyczna 3x w tygodniu! No chyba, ze jadlas duzo fast food?
Diete obralas sobie idealna - gratuluje tak madrego podejscia u mlodej dziewczyny jak Ty I znowu tutaj mnie dziwi, ze 2 msc-e cwiczen z Ewa nic nie dawaly?

Na Twoim miejscu zrobilabym profilaktycznie badania na tarczyce i generalnie przebadala hormony.

Tak czy inaczej, spadku bardzo gratuluje [/QUOTE]

Dorobiłam się tłuszczyku, bo jak mówiłam - przez kontuzję, pół roku w 2012 spędziłam dosłownie w łóżku, a drugie pół musiałam oszczędzać bardzo nogę :p

Ćwiczenia z Ewa nic nie dawały. Bieganie też. Dopiero trening siłowy ruszył moje ciało.

A badania krwi i moczu miałam robione dosłownie jakiś miesiąc temu, bo podejrzewałam u siebie dnę moczanową (na szczęście została wykluczona). Miałam robione TSH, cukier i 9 innych badań i wszystko wyszło w normie oprócz tego, że w moczu wykryto mi obecność ciał ketonowych. Lekarka stwierdziła, że to przez to że za mało piję wody (a piję min. 2 litry dziennie samej wody niegazowanej), więc zbytnio nie wiem co to w ogóle oznaczają te ciała
Stary 2014-02-08, 11:07   #9
Madelaine_O
Raczkowanie

Cinderella Girl, zwykle się na wątkach z wejścia nie udzielam ale bzdury gadasz takie, że musiałam co Cię dziwi? według Ciebie wszyscy którzy nie jedzą fast foodów w wieku 17 lat są piękni i szczupli? niektórzy w wieku 14 lat albo i już od dziecka mają dużo większy tłuszcz, nie każdy ma taką 'genialną' przemianę materii jak to mówisz

Paziolka gratuluje efektów, wyglądasz świetnie
Stary 2014-02-08, 11:16   #10
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madelaine_O Pokaż wiadomość
Cinderella Girl, zwykle się na wątkach z wejścia nie udzielam ale bzdury gadasz takie, że musiałam co Cię dziwi? według Ciebie wszyscy którzy nie jedzą fast foodów w wieku 17 lat są piękni i szczupli? niektórzy w wieku 14 lat albo i już od dziecka mają dużo większy tłuszcz, nie każdy ma taką 'genialną' przemianę materii jak to mówisz

Owszem, ale nic sie z niczego nie bierze - albo to zwyczajnie zle nawyki zywieniowe, albo kompletny brak ruchu, albo podloze chorobowe. I nic mnie nie przekona, ze moga byc jakies inne powody.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Paziolka Pokaż wiadomość
Dorobiłam się tłuszczyku, bo jak mówiłam - przez kontuzję, pół roku w 2012 spędziłam dosłownie w łóżku, a drugie pół musiałam oszczędzać bardzo nogę :p

Ćwiczenia z Ewa nic nie dawały. Bieganie też. Dopiero trening siłowy ruszył moje ciało.

A badania krwi i moczu miałam robione dosłownie jakiś miesiąc temu, bo podejrzewałam u siebie dnę moczanową (na szczęście została wykluczona). Miałam robione TSH, cukier i 9 innych badań i wszystko wyszło w normie oprócz tego, że w moczu wykryto mi obecność ciał ketonowych. Lekarka stwierdziła, że to przez to że za mało piję wody (a piję min. 2 litry dziennie samej wody niegazowanej), więc zbytnio nie wiem co to w ogóle oznaczają te ciała
To super Przeoczylam informacje o nodze! Zazdroszcze Ci brzucha - waziutka jestes Ile masz cm w talii?
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 11:55   #11
piankai
Rozeznanie

Cytat:

podpisuje sie pod tym !

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45044183]Jest super Tylko dziwi mnie to, ze juz w tak mlodym wieku (17 lat) dorobilas sie tego tluszczyku - przemiana materii jest wtedy genialna! W wieku 17 lat, to powinnas byc laska bez diety, a z jakims minimalna aktywnoscia fizyczna 3x w tygodniu! No chyba, ze jadlas duzo fast food?

Tak czy inaczej, spadku bardzo gratuluje [/QUOTE]

To,ze ktos ma 17 lat nie oznacza,ze ma wspaniala przemiane materii
i nie mowie tu o chorobie ,braku ruchu czy zlego odzywiania ..

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:

Mamy ten sam wzrost i widze,ze dazymy do tej samej wagi
ile wazysz teraz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 12:18   #12
Psotka87
Zakorzenienie

Super efekty Szkoda, że zjadłam na drugie śniadanie dodatkowe kanapki, bo od razu chce się ćwiczyć

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 12:48   #13
Paziolka
Raczkowanie

Piankai - zawsze się ważę rano na czczo bez ubrań, dziś 53,8 kg

Cinderella Girl - nie wiem ile mam w talii, bo zawsze wychodzą mi inne wyniki ;/ dlatego nie mierzę się już. A co do tej przemiany materii, bo wcześniej tego nie skomentowałam, to uważam tak jak dziewczyny - nie każdy rodzi się szczupły, a potem psuje sobie sylwetkę złą dietą i brakiem ruchu. Niektórzy zdrowo się odżywiają a i tak szybciej zalewają tłuszczem, to zależy od typu ciała i jego predyspozychji: endo/mezo/ekto.

Psotka87 - serio zmotywowałam Cię do ćwiczeń? Wow, jest mi bardzo miło.
Stary 2014-02-08, 12:49   #14
Dotka90
Zakorzenienie

Super zmiana! Niby 4kg, ale jednak wysportowane ciało wygląda super
Gratuluję, bo i zmiana fajna i dieta mądra

Nie skomentuję tego 'świetnego' metbaolizmu w wieku 17 lat Dziwne, że nie wszystkie dzieci i nastolatki są szczuplutkie.
Poza tym, metabolizm to nie wszystko, to raz. A dwa - metabolizm nie zależy tylko od wieku.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 12:57   #15
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Super zmiana! Niby 4kg, ale jednak wysportowane ciało wygląda super
Gratuluję, bo i zmiana fajna i dieta mądra

Nie skomentuję tego 'świetnego' metbaolizmu w wieku 17 lat Dziwne, że nie wszystkie dzieci i nastolatki są szczuplutkie.
Poza tym, metabolizm to nie wszystko, to raz. A dwa - metabolizm nie zależy tylko od wieku.
To napisz mi co wplywa na to, ze nie wszystkie nastolatki sa szczuplutkie?

Bo ja wyzej napisalam: albo zla dieta, albo brak ruchu, ale podloze chorobowe. Jak czlowiek jest zdrowy, to i jezeli chodzi o metabolizm, to owszem rozni sie, ale nie Bog wie jak znaczaco.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2014-02-08 o 12:58
Stary 2014-02-08, 12:58   #16
piankai
Rozeznanie

Cytat:
Piankai - zawsze się ważę rano na czczo bez ubrań, dziś 53,8 kg

Cinderella Girl - nie wiem ile mam w talii, bo zawsze wychodzą mi inne wyniki ;/ dlatego nie mierzę się już. A co do tej przemiany materii, bo wcześniej tego nie skomentowałam, to uważam tak jak dziewczyny - nie każdy rodzi się szczupły, a potem psuje sobie sylwetkę złą dietą i brakiem ruchu. Niektórzy zdrowo się odżywiają a i tak szybciej zalewają tłuszczem, to zależy od typu ciała i jego predyspozychji: endo/mezo/ekto.

Ja tez zawsze rano na czczo sie waze i w tej samej pizamce czyli minimalnie wiecej od Ciebie waze bo ja 55 kg ,ale moj brzuch zle wyglada U Ciebie pewnie sa miesnie a u mnie tluszcz idlatego,ale powoli do celu .. jeszcze 5 kg mam zamiar schudnac
Stary 2014-02-08, 13:04   #17
Paziolka
Raczkowanie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45047137]To napisz mi co wplywa na to, ze nie wszystkie nastolatki sa szczuplutkie?

Bo ja wyzej napisalam: albo zla dieta, albo brak ruchu, ale podloze chorobowe. Jak czlowiek jest zdrowy, to i jezeli chodzi o metabolizm, to owszem rozni sie, ale nie Bog wie jak znaczaco.[/QUOTE]

Cinderella Girl - pozwolę sobie odpowiedzieć Na różnice w metaboliźmie wpływają: głównie uwarunkowania genetyczne, styl życia: stres, życie w biegu, nieregularne posiłki, siedząca praca/szkoła, niewysypianie się, rozregulowanie zegaru biologicznego, skład produktów które jemy (efekt cieplny posiłku), a nawet różnice temperatury otoczenia no i oczywiście aktywność sportowa czy choroba. Jak widać czynników jest dużo, a nie tylko dieta, ćwiczenia czy ewentualnie choroba

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez piankai Pokaż wiadomość
Ja tez zawsze rano na czczo sie waze i w tej samej pizamce czyli minimalnie wiecej od Ciebie waze bo ja 55 kg ,ale moj brzuch zle wyglada U Ciebie pewnie sa miesnie a u mnie tluszcz idlatego,ale powoli do celu .. jeszcze 5 kg mam zamiar schudnac
A robiłaś sobie kiedyś analizę składu ciała?
Ja mam właśnie dużo mięśni: 43 kg, a tłuszczu 11 kg. Ten pomiar robiłam miesiąc temu (pierwszy w życiu) i z utęsknieniem czekam na poniedziałek bo idę się znowu zważyć i jestem ciekawa czy jakiś postęp jest.
Stary 2014-02-08, 13:24   #18
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:

Tzn. wiesz, ja i tak ćwiczę 6x w tygodniu i jak widać po podpisie połowę odchudzania mam już za sobą Ale zawsze fajnie popatrzeć na kogoś z dobrymi efektami, wtedy bardziej chce się ruszyć tyłek

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 13:28   #19
Konto usunięte

Cytat:
Cinderella Girl - pozwolę sobie odpowiedzieć Na różnice w metaboliźmie wpływają: głównie uwarunkowania genetyczne, styl życia: stres, życie w biegu, nieregularne posiłki, siedząca praca/szkoła, niewysypianie się, rozregulowanie zegaru biologicznego, skład produktów które jemy (efekt cieplny posiłku), a nawet różnice temperatury otoczenia no i oczywiście aktywność sportowa czy choroba. Jak widać czynników jest dużo, a nie tylko dieta, ćwiczenia czy ewentualnie choroba [COLOR="Silver"]

Alez:

-nieregularne posilki
-sklad produktow, ktore jemy
-jedzenie cieplych/zimnych posilkow

to wlasnie DIETA.

Dalej:

-aktywnosc sportowa

I:

-choroba
-rozregulowanie zegaru biologicznego (u nastolatkow o to trudno, ale okay)

Sama napisalas, to co ja napisalam przedtem.

O co chodzi z ta roznica temperatury otoczenia? Ludzie na calym swiecie zyja w roznych temperaturach, a mamy zarowno szczuplych i grubych zyjacych w tym samym otoczeniu.

Co do: stresu, siedzaca praca/szkola, niewysypianie sie - to, niestety, ale w ten sposob zyje wiekszosc ludzi w dzisiejszych czasach, a jakos nadal widuje wielu szczuplych ludzi. W szkole to samo - przeciez te dziecieta siedza czasami i po 8h w lawce, jakim cudem w wieku nastolatkowym na klase przypada ze 2 grubasow maksymalnie - mam na mysli Polske (a wiem, bo jestem nauczycielka z wyksztalcenia i praca z dziecmi/mlodzieza nie jest mi obca).

Co do wplywu genetyki - to nigdy nie zostalo potwierdzone - jedni w to wierza, inni nie. Ja naleze do osob, ktore w to nie wierza. Bardziej jestem sklonna wierzyc, ze zle nawyki zywieniowe wynosza z domu w ktorym rodzice lub rodzic sa otyli. i nie dbaja o higiene ciala.

Nic sie z niczego nie bierze. I o ile zrozumiem, ze u kobiet po 40 metabolizm zaczyna znacznie szwankowac (swoja droga, ze ok. 30-tki zwalnia juz) i bardzo trudno pozbyc sie zbednych kilogramow (co w dalszym ciagu jest mozliwe). O tyle uwazam, ze u zdrowego nastolatka, ktory zdrowo sie odzywia, ma sredni poziom aktywnosci fizycznej (mam tutaj na mysli conajmniej 3x w tygodniu), to takie problemy z waga i tluszcz (o ile niespowodowany choroba) jest spowodowany zla dieta lub brakiem ruchu. A jezeli metabolizm u nastolatka szwankuje, to znaczy, ze ma problemy zdrowotne, moze hormonalne, itd.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Sama jestes na to dowodem - bylas szczupla, ale choroba polozyla Cie na 7 msc-y i tutaj juz jest wszystko wyjasnione, bo mialas zero ruchu. Informacje o nodze przeoczylam, stad w pierwszym poscie napisalam, ze przy takiej diecie jaka opisalas i aktywnosci fizycznej, nadal Ci bylo ciezko zrzucic, to co chcialas.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2014-02-08 o 13:26

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 13:35   #20
Dotka90
Zakorzenienie

Cinderella,ja się odniosłamdo Twojego pierwszego posta:

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45044183]Jest super Tylko dziwi mnie to, ze juz w tak mlodym wieku (17 lat) dorobilas sie tego tluszczyku - przemiana materii jest wtedy genialna! W wieku 17 lat, to powinnas byc laska bez diety, a z jakims minimalna aktywnoscia fizyczna 3x w tygodniu![/QUOTE]

Nie piszesz tu nic o regularności, dobrze zbilansowanych posiłkach etc.
Piszesz tak, jakby każda 17latka 3x w tygodniu jeżdżąca na rowerze była szczuplutka bez wysiłku.
A tak nie jest,bo poza 'metabolizmem' i ćwiczeniami jest wiele innych problemów,jak niewłaściwe jedzenie (i to nie tylko fast food).
A o tym w pierwszym poście nie wspominałaś.

Później się wycofałaś z tego,ale pierwszy post jest, jaki jest.
Stary 2014-02-08, 13:39   #21
Konto usunięte

Cytat:
Cinderella,ja się odniosłamdo Twojego pierwszego posta:

Nie piszesz tu nic o regularności, dobrze zbilansowanych posiłkach etc.
Piszesz tak, jakby każda 17latka 3x w tygodniu jeżdżąca na rowerze była szczuplutka bez wysiłku.
A tak nie jest,bo poza 'metabolizmem' i ćwiczeniami jest wiele innych problemów,jak niewłaściwe jedzenie (i to nie tylko fast food).
A o tym w pierwszym poście nie wspominałaś.

Później się wycofałaś z tego,ale pierwszy post jest, jaki jest.
Owszem, aczkolwiek piszac bez diety, to mialam na mysle diete, ktora autorka powyzej opisala - bo jest dosc dobrze zorganizowana dieta i restrykcyjna, dla nastolatka - tak uwazam. Oczywiscie zarcie fast-foodow na potege mowi samo przez sie, to samo ze slodyczami - takiej diety na mysli nie mialam. Aczkolwiek uwazam, ze metabolizm nastolatka, ktory je nawet te 2 snickersy w tygodniu szybciej je spali, niz u 30-latki, nie mowiac o 40-latce. Nie od dzis wiadomo, ze metabolizm w mlodym wieku jest bardzo dobry i, ze znacznie zwalnia kolo 30, nie wspominajac o tym co sie dzieje po 40 czy po okresie przekwitania.
Stary 2014-02-08, 14:04   #22
piankai
Rozeznanie

Cytat:
Cinderella Girl - pozwolę sobie odpowiedzieć Na różnice w metaboliźmie wpływają: głównie uwarunkowania genetyczne, styl życia: stres, życie w biegu, nieregularne posiłki, siedząca praca/szkoła, niewysypianie się, rozregulowanie zegaru biologicznego, skład produktów które jemy (efekt cieplny posiłku), a nawet różnice temperatury otoczenia no i oczywiście aktywność sportowa czy choroba. Jak widać czynników jest dużo, a nie tylko dieta, ćwiczenia czy ewentualnie choroba

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

A robiłaś sobie kiedyś analizę składu ciała?
Ja mam właśnie dużo mięśni: 43 kg, a tłuszczu 11 kg. Ten pomiar robiłam miesiąc temu (pierwszy w życiu) i z utęsknieniem czekam na poniedziałek bo idę się znowu zważyć i jestem ciekawa czy jakiś postęp jest.
nie robilam nigdzie ,a gdzie takie cos mozna wykonac?
Stary 2014-02-08, 14:19   #23
Paziolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piankai Pokaż wiadomość
nie robilam nigdzie ,a gdzie takie cos mozna wykonac?
Na siłowni. Wchodzisz na specjalną wagę, ustawiasz wiek i wzrost. Następnie ona dokonuje analizy i drukuje Ci wyniki
Chociaż jeżeli nie masz karnetu to nie wiem czy takie coś możesz wykonać, a jeśli już to pewnie odpłatnie. Ale warto, bo motywuje do ćwiczeń
Stary 2014-02-08, 15:52   #24
Dotka90
Zakorzenienie

U dietetyka, w poradniach dietetycznych, centrach leczenia otyłości wykonują takie pomiary

Moja dietetyczka na każdej wizycie mi robi to zestawienie
Stary 2014-02-08, 16:19   #25
piankai
Rozeznanie

Cytat:
U dietetyka, w poradniach dietetycznych, centrach leczenia otyłości wykonują takie pomiary

Moja dietetyczka na każdej wizycie mi robi to zestawienie
to ja tam nie bywam wiec musi mi moja waga wystarczyc
Stary 2014-02-08, 16:26   #26
Seducer
Zadomowienie

4kg.. a efekt niesamowity!
Seducer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 16:26   #27
Dotka90
Zakorzenienie

Ale możesz się umówić na 1 wizytę Na gruponie widziałam kiedyś kupony za 29zł
Stary 2014-02-08, 20:47   #28
mamasierpniowa
Zadomowienie

Kochana mogłabyś rozpisać dokładnie swoj trening na siłowni?
Ja też zaczęłam się odchudzać, mam identyczne wymiary jak ty tylko jestem 12 lat starsza i mam brzuch po ciąży. Będę bardzo wdzięczna za rozpiskę bo jestem zdumiona wynikami. Gratuluję
mamasierpniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-09, 11:35   #29
Paziolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamasierpniowa Pokaż wiadomość
Kochana mogłabyś rozpisać dokładnie swoj trening na siłowni?
Ja też zaczęłam się odchudzać, mam identyczne wymiary jak ty tylko jestem 12 lat starsza i mam brzuch po ciąży. Będę bardzo wdzięczna za rozpiskę bo jestem zdumiona wynikami. Gratuluję
Na necie jest ich pełno, ja nie mam konkretnego, jednego, tylko sobie różne mieszam

Wgl byłam wczoraj na 18 kumpla i zjadłam z 5 babeczek z owocami, duuży kawałek tortu, czipsy, paluszki... Dramat, dziś na wadze przybył 1kg. ;/ Nigdy więcej takiego obżarstwa!
Stary 2014-02-09, 13:09   #30
Konto usunięte

Cytat:
Na necie jest ich pełno, ja nie mam konkretnego, jednego, tylko sobie różne mieszam

Wgl byłam wczoraj na 18 kumpla i zjadłam z 5 babeczek z owocami, duuży kawałek tortu, czipsy, paluszki... Dramat, dziś na wadze przybył 1kg. ;/ Nigdy więcej takiego obżarstwa!
Haha, to niemozliwe, zeby przez noc Ci sie to odlozylo Obstawiam zatrzymanie wody, albo sie jeszcze po prostu nie wyrobilas. To co wczoraj zjadlas bedzie Ci sie stopniowo odkladac przez okres nastepnego tygodnia. Masz jeszcze szanse, to spalic dodatkowa dawka sportu
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości