![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Moje efekty :)
Witajcie.
Mam 17 lat, od marca 2013 roku walczę o ładne ciało ![]() Moje wymiary startowe: 162 cm / 58kg (przytyłam 6kg po kontuzji która przykuła mnie na prawie pół roku do łóżka) Na początku (marzec-czerwiec) była to Chodakowska, ale niestety brak efektów. Nie zniechęciłam się i zaczęłam biegać (lipiec-wrzesień), ale również efekty nie były zachwycające. Ponieważ twarda ze mnie sztuka, zapisałam się na siłownię. Efekty widzicie poniżej... Oczywiście nadal ćwiczę. Mój aktualny poziom bf'u wynosi 20%, chciałabym zejść do 15%, chociaż wątpię, aby mi się to udało, za bardzo kocham jeść, za dużo węgli w diecie. :P Moje przykładowe posiłki: Śniadanie - chleb żytni (95% mąki żytniej, do 5% pszennej) z pastą z awokado, jajo - owsianka: 80g płatków owsianych górskich, jabłko, cynamon, półtora szklanki mleka 1,5%, siemię lniane, otręby żytnie, banan - jajecznica z papryką, bazylią, cebulką i chlebkiem żytnim - omlet z serkiem wiejskim, kiwi, goji, miód II śniadanie - jogurt naturalny z domowym musli - owocee!!! jabłka, gruszki, kiwi, banany, wszystko uwielbiam. również przygotowuje sobie różne smoothie z mrożonych owoców na bazie kefiru czy mleka z dodatkiem otrąb czy siemienia - surowa marchewka Obiad - makaron pełnoziarnisty z grillowanym kurczakiem i szpinakiem - pieczony indyk z kaszą jaglaną i buraczkami - pełnoziarnista tarta brokułowa - sałatka warzywna z kurczakiem - łosoś pieczony z żurawiną, brązowym ryżem i warzywami gotowanymi na parze Podwieczorek - znowu owoce lub bakalie - ewentualnie jakaś zupka (krupnik, barszczyk, rosołek, warzywna) Kolacja - mix sałat z Biedronki ![]() - tuńczyk z puszki - serek wiejski, twarożek grani - warzywka gotowane na parze I to w sumie tyle ![]() ![]() Pozdrawiam! Edytowane przez Mirianka Czas edycji: 2014-02-10 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moje efekty :)
Niby cztery kg różnicy na zdjęciu,a efekty bardzo duże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Gratuluję, bardzo znacząca zmiana!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Hej
gratuluje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Jest super
![]() Diete obralas sobie idealna - gratuluje tak madrego podejscia u mlodej dziewczyny jak Ty ![]() Na Twoim miejscu zrobilabym profilaktycznie badania na tarczyce i generalnie przebadala hormony. Tak czy inaczej, spadku bardzo gratuluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Brawo za racjonalną dietę i wysportowane ciałko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45044183]Jest super
![]() Diete obralas sobie idealna - gratuluje tak madrego podejscia u mlodej dziewczyny jak Ty ![]() Na Twoim miejscu zrobilabym profilaktycznie badania na tarczyce i generalnie przebadala hormony. Tak czy inaczej, spadku bardzo gratuluje ![]() Dorobiłam się tłuszczyku, bo jak mówiłam - przez kontuzję, pół roku w 2012 spędziłam dosłownie w łóżku, a drugie pół musiałam oszczędzać bardzo nogę :p Ćwiczenia z Ewa nic nie dawały. Bieganie też. Dopiero trening siłowy ruszył moje ciało. ![]() A badania krwi i moczu miałam robione dosłownie jakiś miesiąc temu, bo podejrzewałam u siebie dnę moczanową (na szczęście została wykluczona). Miałam robione TSH, cukier i 9 innych badań i wszystko wyszło w normie oprócz tego, że w moczu wykryto mi obecność ciał ketonowych. Lekarka stwierdziła, że to przez to że za mało piję wody (a piję min. 2 litry dziennie samej wody niegazowanej), więc zbytnio nie wiem co to w ogóle oznaczają te ciała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Cinderella Girl, zwykle się na wątkach z wejścia nie udzielam ale bzdury gadasz takie, że musiałam
![]() ![]() ![]() ![]() Paziolka gratuluje efektów, wyglądasz świetnie ![]()
![]() |
#10 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45044183]Jest super ![]() Diete obralas sobie idealna - gratuluje tak madrego podejscia u mlodej dziewczyny jak Ty ![]() Na Twoim miejscu zrobilabym profilaktycznie badania na tarczyce i generalnie przebadala hormony. Tak czy inaczej, spadku bardzo gratuluje ![]() To,ze ktos ma 17 lat nie oznacza,ze ma wspaniala przemiane materii ![]() i nie mowie tu o chorobie ,braku ruchu czy zlego odzywiania .. ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ile wazysz teraz?
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Super efekty
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Piankai - zawsze się ważę rano na czczo bez ubrań, dziś 53,8 kg
![]() Cinderella Girl - nie wiem ile mam w talii, bo zawsze wychodzą mi inne wyniki ;/ dlatego nie mierzę się już. A co do tej przemiany materii, bo wcześniej tego nie skomentowałam, to uważam tak jak dziewczyny - nie każdy rodzi się szczupły, a potem psuje sobie sylwetkę złą dietą i brakiem ruchu. Niektórzy zdrowo się odżywiają a i tak szybciej zalewają tłuszczem, to zależy od typu ciała i jego predyspozychji: endo/mezo/ekto. Psotka87 - serio zmotywowałam Cię do ćwiczeń? Wow, jest mi bardzo miło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Super zmiana! Niby 4kg, ale jednak wysportowane ciało wygląda super
![]() Gratuluję, bo i zmiana fajna i dieta mądra ![]() Nie skomentuję tego 'świetnego' metbaolizmu w wieku 17 lat ![]() Poza tym, metabolizm to nie wszystko, to raz. A dwa - metabolizm nie zależy tylko od wieku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo ja wyzej napisalam: albo zla dieta, albo brak ruchu, ale podloze chorobowe. Jak czlowiek jest zdrowy, to i jezeli chodzi o metabolizm, to owszem rozni sie, ale nie Bog wie jak znaczaco. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2014-02-08 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45047137]To napisz mi co wplywa na to, ze nie wszystkie nastolatki sa szczuplutkie?
Bo ja wyzej napisalam: albo zla dieta, albo brak ruchu, ale podloze chorobowe. Jak czlowiek jest zdrowy, to i jezeli chodzi o metabolizm, to owszem rozni sie, ale nie Bog wie jak znaczaco.[/QUOTE] Cinderella Girl - pozwolę sobie odpowiedzieć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Ja mam właśnie dużo mięśni: 43 kg, a tłuszczu 11 kg. Ten pomiar robiłam miesiąc temu (pierwszy w życiu) i z utęsknieniem czekam na poniedziałek bo idę się znowu zważyć i jestem ciekawa czy jakiś postęp jest. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Alez: -nieregularne posilki -sklad produktow, ktore jemy -jedzenie cieplych/zimnych posilkow to wlasnie DIETA. Dalej: -aktywnosc sportowa I: -choroba -rozregulowanie zegaru biologicznego (u nastolatkow o to trudno, ale okay) Sama napisalas, to co ja napisalam przedtem. O co chodzi z ta roznica temperatury otoczenia? Ludzie na calym swiecie zyja w roznych temperaturach, a mamy zarowno szczuplych i grubych zyjacych w tym samym otoczeniu. Co do: stresu, siedzaca praca/szkola, niewysypianie sie - to, niestety, ale w ten sposob zyje wiekszosc ludzi w dzisiejszych czasach, a jakos nadal widuje wielu szczuplych ludzi. W szkole to samo - przeciez te dziecieta siedza czasami i po 8h w lawce, jakim cudem w wieku nastolatkowym na klase przypada ze 2 grubasow maksymalnie - mam na mysli Polske (a wiem, bo jestem nauczycielka z wyksztalcenia i praca z dziecmi/mlodzieza nie jest mi obca). Co do wplywu genetyki - to nigdy nie zostalo potwierdzone - jedni w to wierza, inni nie. Ja naleze do osob, ktore w to nie wierza. Bardziej jestem sklonna wierzyc, ze zle nawyki zywieniowe wynosza z domu w ktorym rodzice lub rodzic sa otyli. i nie dbaja o higiene ciala. Nic sie z niczego nie bierze. I o ile zrozumiem, ze u kobiet po 40 metabolizm zaczyna znacznie szwankowac (swoja droga, ze ok. 30-tki zwalnia juz) i bardzo trudno pozbyc sie zbednych kilogramow (co w dalszym ciagu jest mozliwe). O tyle uwazam, ze u zdrowego nastolatka, ktory zdrowo sie odzywia, ma sredni poziom aktywnosci fizycznej (mam tutaj na mysli conajmniej 3x w tygodniu), to takie problemy z waga i tluszcz (o ile niespowodowany choroba) jest spowodowany zla dieta lub brakiem ruchu. A jezeli metabolizm u nastolatka szwankuje, to znaczy, ze ma problemy zdrowotne, moze hormonalne, itd. ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Sama jestes na to dowodem - bylas szczupla, ale choroba polozyla Cie na 7 msc-y i tutaj juz jest wszystko wyjasnione, bo mialas zero ruchu. Informacje o nodze przeoczylam, stad w pierwszym poscie napisalam, ze przy takiej diecie jaka opisalas i aktywnosci fizycznej, nadal Ci bylo ciezko zrzucic, to co chcialas. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2014-02-08 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Cinderella,ja się odniosłamdo Twojego pierwszego posta:
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45044183]Jest super ![]() Nie piszesz tu nic o regularności, dobrze zbilansowanych posiłkach etc. Piszesz tak, jakby każda 17latka 3x w tygodniu jeżdżąca na rowerze była szczuplutka bez wysiłku. A tak nie jest,bo poza 'metabolizmem' i ćwiczeniami jest wiele innych problemów,jak niewłaściwe jedzenie (i to nie tylko fast food). A o tym w pierwszym poście nie wspominałaś. Później się wycofałaś z tego,ale pierwszy post jest, jaki jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Na siłowni. Wchodzisz na specjalną wagę, ustawiasz wiek i wzrost. Następnie ona dokonuje analizy i drukuje Ci wyniki
![]() Chociaż jeżeli nie masz karnetu to nie wiem czy takie coś możesz wykonać, a jeśli już to pewnie odpłatnie. Ale warto, bo motywuje do ćwiczeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
U dietetyka, w poradniach dietetycznych, centrach leczenia otyłości wykonują takie pomiary
![]() Moja dietetyczka na każdej wizycie mi robi to zestawienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
4kg.. a efekt niesamowity!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ale możesz się umówić na 1 wizytę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Kochana mogłabyś rozpisać dokładnie swoj trening na siłowni?
Ja też zaczęłam się odchudzać, mam identyczne wymiary jak ty tylko jestem 12 lat starsza i mam brzuch po ciąży. Będę bardzo wdzięczna za rozpiskę bo jestem zdumiona wynikami. Gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wgl byłam wczoraj na 18 kumpla i zjadłam z 5 babeczek z owocami, duuży kawałek tortu, czipsy, paluszki... Dramat, dziś na wadze przybył 1kg. ;/ Nigdy więcej takiego obżarstwa! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.