|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co to za symbol? Czy ktos wie? Zna?:)
Witam Wizazanki, od jakiegos czasu ciekawi mnie znaczenie tego symbolu na naszyjniku. Czy wiecie moze co to jest? Oznacza cos? Moze znacie miejsce w ktorym mozna go dostac? Podoba mi sie wizualnie ale nie mam pojecia coz to takiego
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co to za symbol? Czy ktos wie? Zna?:)
niewiele widać na tym zdjęciu...
![]() |
#3 |
Strzelaj lub emigruj!
|
a nie przyszło ci do głow, że to może nic nie znaczyć?
![]()
![]() |
#4 |
ReklaMO(D)żerca.
|
ja tam widzę jakieś pół słońca, ale ogólnie to bardzo słabo widać. No, i jak khloe pisze, to może znaczyć NIC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja też tam widzę kawałek słońca
![]() Dla pogańskich Celtów, tak jak i dla innych starożytnych kultur, Słońce stanowiło niezwykle silny symbol, utożsamiany ze zdrowiem, urodzajem, płodnością i źródłem wszelkiego życia. Ciepło promieni słonecznych Celtowie łączyli z leczeniem chorób i poprawą sił witalnych. Ogień był otaczany czcią jako ziemski odpowiednik Słońca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
jak dla mnie to nic nie znaczy..
mi tez kojarzy sie ze sloncem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
wisiorek ze słoncem kojarzy mi sie z vicca, ale nie wiem, czy to miała na myśli osoba nosząca wisiorek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Symbolika cmentarna: wschodzące słońce to zmartwychwstanie, nowy początek. ![]() A tak serio, w moim odczuciu to nie znaczy nic konkretnego. Na co dzień mam styczność z masą wzorów biżuterii i powiem szczerze, że nawet takie wzory, które cokolwiek symbolizują, mają tych znaczeń więcej niż jedno. Ot, taka wygoda - punkt widzenia zależy od noszącego. Dla przykładu: jedni w symbolu "nieskończoności" widzą tylko znaczek, inni wieczność lub przyjaźń/miłość na zawsze, a jeszcze inni uważają, że to znak szatański, masoński albo jeszcze inne zło. ![]() Poza tym podczas przerzucenia galerii Google nie wyskoczyło mi nic, co mogłoby pasować do Twojego wisiorka. Śmiem więc podejrzewać, że nawet jeśli jest symbolem, to najpewniej nie jest to zbyt rozpoznawalny znak, jak np. pentagram czy hmm.. tęcza? ![]()
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "
Ludwig van Beethoven Edytowane przez nadto_skomplikowana Czas edycji: 2014-01-06 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
bardzo malutkie to zdjęcie, możesz wrzucić większe ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.