Figura Gruszki! Walczymy z pupą i nogami-kłodami! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 08:48   #1
Ines3037200
Rozeznanie

Figura Gruszki! Walczymy z pupą i nogami-kłodami!

Witam
Mam 23 lata, 167cm wzrostu, aktualnie waga wskazuje 59kg. Bardzo mnie to cieszy, bo udało mi się zrzucić kilka kg od połowy listopada do Bożego Narodzenia, później postanowiłam odpuścić rygor na czas sesji, ale mimo wszystko o dziwo waga nie wzrosła. Według bmi moja waga jest prawidłowa. Ba, od pasa w górę jestem małym szkielecikiem, niewielkie piersi, wystające obojczyki, żebra da się policzyć Ale najgorszą zmorą jest pupa i masywne nogi. I celulit Mój plan:
- 1000-1200 kcal
- ZERO słodyczy
- więcej warzyw
- bieganie jak tylko śnieg zniknie (a prognozy pogody mówią, że to tuż tuż!)
Liczę na Wasze wsparcie i że przyłączycie się do mnie!

Edytowane przez Ines3037200
Czas edycji: 2013-02-24 o 08:57
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-24, 09:54   #2
aza3994
Zakorzenienie

Dot.: Figura Gruszki! Walczymy z pupą i nogami-kłodami!

1000 - 1200 kcal to za mało... sama widzisz, że od pasa w górę jesteś szczuplutka, taka dieta Ci w niczym nie pomoże ! Wykonując wysiłek fizyczny nasz organizm ma jeszcze większe zapotrzebowanie na kalorie... ograniczając w ten sposób nie wyjdzie Ci to na dobre... rozregulujesz metabolizm
Jesli jest tak jak mówisz, to czy nie lepiej jeść zdrowo 5 małych posiłków dziennie? dużo warzyw, białka, owoców... Ograniczyć węglowodany, tłuszcze tylko w tej dobrej postaci - ryby, orzechy. I biegać, biegać, biegać... ćwiczenia na nogi... w ten sposób wzmocnisz mięśnie, ten okropny pan na C... też zniknie. Mnie jeszcze do idealnej wagi troszkę brakuje, ale sytuację mam podobną do Ciebie, może nie mam typowej gruszki, ale cellulit był niestety na nóżkach i pupie... biegam od 2 tygodni regularnie i już jest o wiele mniejszy )

3/2017
aza3994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-24, 21:20   #3
ladyasia
Raczkowanie

hej,
ja opisałabym swoje problemy bardzo podobnie, tyle że jestem cięższa i niższa od ciebie :/
Ale figurę mamy podobną - aż do bioder bez zarzutu, ale już od nich w dół zaczyna się masakra. Przede wszystkim moim problemem są ogromne uda (57cm obwodu) i bardzo rozbudowane łydki. Akurat łydek nie zmienię, miałam takie całe życie i już się z tym pogodziłam...
Uda też zawsze były ogromne, ale przy wadze 55kg są znośne.

Dlatego postanowiłam schudnąć 5kg do Wielkanocy, tylko nie wiem jak się za to zabrać :/
Kalorii nie chcę liczyć, bo już próbowałam rok temu i na nic to było.
MŻ, dużo warzyw, owoców, mało węglowodanów, 5 posiłków co dokładnie 3 godziny - lepszego pomysłu nie mam...
Również planuję bieganie, jak się tylko ustabilizuje temperatura powyżej zera + ćwiczę codziennie "Killer Buns & Thighs" autorstwa Jillian Michaels na zmianę z Chodakowską.

Trochę brak mi wiary, że to coś zmieni, wolałabym żeby ktoś mi powiedział: rób to, jedz tamto żeby chociaż jakaś nadzieja była
ladyasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 16:28   #4
czikirita
Raczkowanie

tak jak bym o sobie czytała kościste ramiona, masywne nogi...jestem naprawdę bardzo szczupła i chudsza być nie mogę bo całkiem mi biust zaniknie a nogi pozostaną bez zmian już chyba nic się nie da z tym zrobić, taka nasza uroda.. staram się ubiorem wyrównać proporcje.

Edytowane przez czikirita
Czas edycji: 2013-02-25 o 16:31
czikirita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 16:46   #5
ladyasia
Raczkowanie

Smile Dot.: Figura Gruszki! Walczymy z pupą i nogami-kłodami!

Cytat:
Napisane przez czikirita Pokaż wiadomość
chudsza być nie mogę bo całkiem mi biust zaniknie a nogi pozostaną bez zmian
oj znam to aż zbyt dobrze... zimą jak co roku przytyłam, ale zeszłego lata naprawdę miałam już taki moment, że na twarzy i aż do bioder wyglądałam już zbyt chudo, a dół może i trochę schudł, ale proporcje nigdy nie będą normalne :S ma to i plusy i minusy, cieszmy się kobiecą sylwetką
Stary 2013-02-26, 11:20   #6
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

też mam takie nogi wszystko takie szerokie jakies, nawet kolana..
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 12:29   #7
ladyasia
Raczkowanie

ja teraz ćwiczę co drugi dzień " Jillian Michaels Killer Buns & Thighs" czyli zestaw ćwiczeń specjalnie na nogi i pupę liczę że ćwiczeniami spalę tłuszczyk, a góra zostanie jak jest ;D
Stary 2013-02-26, 21:00   #8
dadelajda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ladyasia Pokaż wiadomość
ja teraz ćwiczę co drugi dzień " Jillian Michaels Killer Buns & Thighs" czyli zestaw ćwiczeń specjalnie na nogi i pupę liczę że ćwiczeniami spalę tłuszczyk, a góra zostanie jak jest ;D
Muszę Cię rozczarować. NIE ISTNIEJE coś takiego jak miejscowe spalanie tłuszczu.
dadelajda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 21:28   #9
Gruszeczka
Raczkowanie

Cytat:
hej,

Również planuję bieganie, jak się tylko ustabilizuje temperatura powyżej zera + ćwiczę codziennie "Killer Buns & Thighs" autorstwa Jillian Michaels na zmianę z Chodakowską.
Gdzie znalazłaś te ćwiczenia Jillian? Możesz podać link?

Wypełnij proszę moją ankietę do pracy dyplomowej: http://www.ankietka.pl/ankieta/18391...chudzaniu.html
Dziękuję!

Zapraszam na mojego bloga o odchudzaniu:
http://na-dobre.blogspot.com/
Gruszeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 21:53   #10
ladyasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gruszeczka Pokaż wiadomość
Gdzie znalazłaś te ćwiczenia Jillian? Możesz podać link?
ja ściągnęłam stąd, z torrentu:
http://kat.ph/jillian-michaels-kille...-t5849363.html

niestety na youtube nigdzie nie ma takiej pełnej wersji - tam są 2 filmy po ok. 40 minut

mówię ci, wycisk taki, że czasami po pół godziny po prostu wyłączam, bo się ze mnie leje i padam czyli prawidłowo
Stary 2013-03-01, 10:52   #11
kicia069
Zadomowienie

W końcu ktoś z moim problemem, mam ogromny tyłek i masywne nogi a góra malutka ( najlepiej byloby mi schudnąć w dolnych partiach i powiększyć cycki

od wczoraj zaczynam to zmieniać, zdrowa dieta + ruch i zero słodyczy

mam 10 kg to zrzucenia

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
ja ściągnęłam stąd, z torrentu:
http://kat.ph/jillian-michaels-kille...-t5849363.html

niestety na youtube nigdzie nie ma takiej pełnej wersji - tam są 2 filmy po ok. 40 minut

mówię ci, wycisk taki, że czasami po pół godziny po prostu wyłączam, bo się ze mnie leje i padam czyli prawidłowo
nie masz problemów z zakwasami na 2 dzień? To jest moja zmora jeśli chodzi o cwiczenia
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 11:14   #12
ladyasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
nie masz problemów z zakwasami na 2 dzień? To jest moja zmora jeśli chodzi o cwiczenia
nie, wiesz że nie? też się dziwię, nie wiedziałam że mam taką kondycję hahahaahahha

ale możliwe że to dlatego, że cały rok wszędzie jeżdżę rowerem, łącznie ze śniegami i mrozem mimo to, nogi kłody i prawie metrowe biodra mam....
Stary 2013-03-01, 13:22   #13
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
nie, wiesz że nie? też się dziwię, nie wiedziałam że mam taką kondycję hahahaahahha

ale możliwe że to dlatego, że cały rok wszędzie jeżdżę rowerem, łącznie ze śniegami i mrozem mimo to, nogi kłody i prawie metrowe biodra mam....
to zazdroszcze bo ja mam z tym straszny problem, z rowerkiem trzeba ostrożnie bo mozna sobie wyrobić takie mięśnie nóg będą jeszcze większe
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-01, 16:25   #14
ladyasia
Raczkowanie

masz rację, ale ja nie mam wyboru to mój jedyny środek transportu...

oj gdyby to były mięśnie, to bym wcale nie płakała nad swoją sylwetką
Stary 2013-03-03, 06:49   #15
Ines3037200
Rozeznanie

Super, że jest nas więcej
Wstyd mi pisać, ale przedwczoraj byłam u koleżanki, obżarłyśmy się czekoladą a wczoraj chipsy jadlam
Ogólnie od kilku dni mam gastrofazę taką, masakra. Ale to przez okres, tylko, że zwykle udawało mi się to jakoś pohamować. Czuję się ciężka jak bomba, boję się na wagę stawać
Idę dziś na dłuuugi spacer. Sama, ze słuchawkami w uszach.
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 17:58   #16
Ieka
Zakorzenienie

Dlaczego tak wiele dziewczyn narzeka na figurę gruszki ? ja ją mam i uwielbiam moje kształty
Biust jest jaki jest/ 65d dobrze dobrane, szczuplutka góra, wcięcie w talii a na dół wciskam się w spódnice ołówkowe z wyższym stanem najchętniej, gdzie luźniejszą bluzkę włożę w spódnicę, to jest mój styl i uwielbaim się tak ubierać, faeci też to lubią zauważyłam
Gdzieś wyczytałam, że gruszkom pasują spódnice w kształcie litery A. Ja się w takich nie widzę nie mam ani jednej w szafie, źle w nich wyglądam, może dlatego, że mam 182cm i zaburza mi ona jakoś proporcje.
Wg mnie gruszka to świetna figurka jest tyłek, który faceci jednak lubią, wyobraźci sobie mieć płaski tyłek, ani to zakamuflować ani nic, a piersi można wcisnąć w dobrze dobrany biustonosz, w piękną bluzeczkę i już ołówkowe spódnice podkreślają szczupłą talię, wyszczuplają zarazem. No i nie mamy brzucha, ja osobisie nie tyję, nawet po świetach nie przybędzie 1kg. Czemu Wy tak narzeakcie ?
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości