![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Patologiczny dupek - wielka miłość mojej przyjaciółki
Moja przyjaciółka zawsze była w przelotnych związkach, pół roku temu znalazła tego jedynego, najukochańszego, idealnego, wielka miłość. Poznała go w pracy (Holandia), po wakacjach ona wróciła do Polski, i są w związku na odległość. Zaczęło się psuć, o głupote on był jej w stanie powiedzieć : "po☠☠☠☠iło Cie dziewczynko?". Chciała z nim zerwać, bo twierdziła, że to nie jest jednak ten, że irytująco się zachowuej (np. agresa jest dla niego powodem do dumy), do tego ma nerwice, i pomimo tego iż powiedziła mu prosiła, groziła, żeby poszedł się leczyć to żadnego odzewu. Przyjechał do niej na święta, wszystko niby ładnie, pięknie ale widać, że nie była szczęśliwa. Sytuacja z przed dwóch dni (tak wiem, rodem z gimnazjum a my mamy po 20 lat..), szliśmy na autobus, on prowadził psa i uderzył moją przyjaciółkę smyczą niby dla żartów, on się wkurzyła i mówie mu: ej weź przytul ją, powiedz przepraszam i idziemy dalej. A on zostawił psa, i poszedł nie wiadomo gdzie w obcnym dla niego mieście, dzwonimy - poczta, w końcu odebrał telefon i do niej, że jest nienormalna, że ma spier.. itp. Poszedł piechotą do domu (20km), po moją przyjaciółkę przyjechał mój TŻ, dogoniliśmy tego nieszczęśnika, i zaczynają się kłócić, krzyczeć, szarpać on do niej że nara że ma spier.., poprosiła mnie żeby z nią wyszła z samochodu, wyszłam i go wołam: Ej X! - nic, to wołam: Ej cwelu czekaj. A on do mnie: "Jeszcze raz mi tak powiesz, to Ci tak przypierd.. że Cie Twój chłoptaś nie pozna". Pojechałyśmy do niej, facet miał walizki przed drzwiami. Dzień później, ona placz , ze go kocha itp, i uwaga wracają do siebie, on przyjeżdza w piątek. Tłumacze, mówie, że on kobiet nie szanuje itp, a ona tylko że WSTYDZI SIĘ ZA TEN TEKST DO MNIE. Tyle , nic więcej. I najlepsze mówie jej, że koleś u mnie jest przegrany, i powinien przeprosić żeby pokazać trochę klasy, a on, że mnie nienawidzi, że jestem głupia, i że nie mam ochoty na mnie patrzeć, bo ja go tak uraziłam, a swojje winy nie widzi.
Więc ostatecznie: Jak mam jej wytłuc z głowy tego patologicznego dupka? A i jej tłumacznie czemu z nim jest: "Ty super trafiłaś, ciesz się, nie każdy związek jest idelany, każdy ma kryzys, niektórzy mają gorzej" na prawdę byłam w patologicznym związku bez szacunku, ale nigdy mój ex nie groził mi w taki sposób, ręki na mnie nie podniusł. Nie życzę jej takiego związku, toksycznego/
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Patologiczny dupek - wielka miłość mojej przyjaciółki
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Czy ona Cię prosiła żebyście pojechali po tego faceta? spacer 20 km jeszcze nikogo nie zabił ale daje czas na przemyślenie. Bądź przy niej kiedy Cię potrzebuje ale wstrzymaj się od komentarzy. Nie załatwisz sprawy za nią - o takiej próbie świadczy to że się włączasz w ich kłótnie: sytuacja na spacerze, jazda autem po faceta, wołanie za nim. Sama musi się przekonać że to palant i dojrzeć do rozstania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
To prawda, wtrącanie się w cudze związki zawsze wychodzi źle... Wiadomo, że jesteś jej przyjaciółką i chcesz dla niej jak najlepiej, ale ona na takim etapie zaślepienia w ogóle Cię nie wysłucha i nie zrozumie, skoro facet to cham i prostak a ona twierdzi, że go "kocha". Ja bym nie dawała się obrażać, na pewno nie chciałabym mieć w ogóle do czynienia z tym facetem i dałabym jasno do zrozumienia przyjaciółce: Twój facet mnie obraża, nie zamierzam przebywać z człowiekiem, który mnie nie szanuje. Bo jak widzisz Twój kontakt z nim tylko wzmaga jego agresor (wzmocniła mu się agresja jak włączyłaś się do ich kłótni nakazując mu niejako, żeby ją przytulił i przeprosił). Także nie wtrącaj się, nie spotykaj się z nimi skoro on Cię traktuje jak śmiecia i dodatkowo może Ci się coś stać skoro aż Ci grozi pobiciem. Nie wiem co ja bym wtedy zrobiła, chyba zadzwoniła na policję albo postraszyła tym kolesia? Ciężko mi powiedzieć. To związek na odległość, więc może szybko padnie? A co na to rodzice tej przyjaciółki? Mieszka już sama?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Piekne az cudowne wyzwsiko...najpierw wydaje mi sie trzeba miec kulture zeby wymagac kultury...
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorka sama użyła języka rynsztoka, a sama się dziwi, że facet bluzga jak szewc ![]() A co do ich związku to trudno. Koleżance nie przetłumaczysz raczej i chyba musi sie sama setny raz sparzyć, bo przejrzeć na oczy, no albo on musiałby ją zostawić.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie wtrącaj się, bo to i tak nic nie da, ona sama musi zrozumieć, że to nie jest facet dla niej. Tobie pozostaje być przy niej i wspierać ją, ale nie komentuj bo ona póki będzie za nim, zawsze będzie go bronić, więc Twoje słowa, wysiłki pójdą na marne.
Byłam w podobnym związku i wiem sama po sobie, że trzeba samemu zrozumieć że to nie jest osoba dla mnie i ona szczęścia mi nie daje i nie da...
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem krzyknąć za nim "X nie bądź głupi!" lub coś innego, nawet jakiś "przecinek", ale żeby tak na ulicy dziewczyna (i to taka, która ubolewa nad wulgarnością i brakiem kultury innej osoby) wołała "Ej cwelu" ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
To nie Twoja sprawa i nic za przyjaciółkę nie zrobisz. A co do jego tekstu to sama zaczęłaś krzycząc do niego cwelu więc dałaś mu przyzwolenie na zejście na taki poziom.
![]() |
#11 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Co do opisanej sytuacji: trzeba było tego kolesia zostawić, i szedłby 20 km.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co innego, gdyby na "Ej cwelu" on odpowiedział "Spier***, głupia c*po". Wtedy byliby na równi. Jedno wyzwało, drugie wyzwało, tyle. Natomiast to, co powiedział, to już nie ordynarne wyzwisko, tylko realna groźba uszkodzenia ciała (realna, bo skoro potrafi własną dziewczynę szarpać, to jaki problem poszarpać i cudzą?) a to już jest karalne!!! Nie wiem, jak możecie stawiać znak równości miedzy tymi dwoma wypowiedziami.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i uważam, że jak się oczekuje kultury od innych, to się nie powinno wyzywać ludzi od cweli.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawde poczytajcie na wikipedia nawet co oznacza slowo cwel ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Facet jest zwyczajnym chamem, gnojem, burakiem do n-tej potęgi, który szarpie, obraża jej przyjaciółkę, a swoją dziewczynę, a ona ma do niego z kulturą się odnosić? Gość jej grozi, a wy wyskakujecie do dziewczyny, że rzuciła mięsem. Wam się to nie zdarza?
Powiem Ci tak, moja koleżanka jest w takim związku, nadal z tego co wiem, bo kontakt teraz mamy słabiutki. Jakiekolwiek próby perswazji, tłumaczenia, nic nie dają, a możesz najgorszej na tym wszystkim wyjść Ty, niepotrzebny stres. Rozumiem, że chcesz dla niej jak najlepiej, ale ona jest dorosła i sama pakuje się w bagno, tylko od niej zależy, czy z niego wyjdzie, Ty jej za uszy nie wyciągniesz. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, jak nie cwel, to może być i c*uj, lepiej? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Rozum? Przecież widać, ze jest uwikłana w toksyczną relację, podobną do współuzależnienia. Więc wiesz, jej rozum niekoniecznie działa świetnie. Nie ma dla mnie większego znaczenia, czy autorka watku uzyła słowa nie znając jego znaczenia. Takie czepianie się to czemu ma służyć? Chyba odwróceniu uwagi od głównego problemu, którym jest facet przyjaciółki, który zachowuje się jak psychol. Psychofag, raczej. Groził, ze ja pobije (zresztą nei tylko ją), ale co tam ona go obraziła używając nie takiego słowa jak trzeba. ![]()
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2014-01-09 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Powtarzam to co mowilam wczesniej. Skoro jej przyjaciolka sie na to zgadza to co jej do tego? Odemnie ten gosc by dostal po gebie jakby mnie szarpnal ale kurde chyba ma rozum?
Enviado desde mi iPhone :-*
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inaczej będzie tak: Autorka się będzie wtrącać, podburzać przyjaciółkę, ona się chwilowo zbuntuje, ale pogada z misiakiem i się pogodzą, a Autorka będzie be i fe i tyle będzie z ich znajomości.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;44523585]Coś Ci się pomyliło chyba kobieto. To nie jakiś pokręcony związek BDSM, a zwykła PRZEMOC. Jeżeli facet ją pobije i dziewczyna przyjdzie z powybijanymi zębami, siniakami, podbitym okiem i co ino, to też powiedziałabyś "Przecież się na to zgadza (
![]() ![]() Doslownie leze i kwicze kobieto ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Juz oblecialas moj profil?? ![]()
![]() |
#21 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Moje stanowisko już przedstawiłam wcześniej Cytat:
Nie rozumiem co cię śmieszy ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Wyciaganie z innych watkow jaki sex lubie porownujac go tutaj do chorego
![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stawianie jednego i drugiego na równi jest głupotą. Ciekawe, co byś zrobiła, gdybyś nazwała kogoś nawet tym cwelem, a ten ktoś przywaliłby cię w twarz. Uważałabyś, ze zasłużyłaś? Że może to zrobić?
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
I ja się z nim zgadzam. Niestety, więcej się w tej sprawie zrobić nie da
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj sobie za to na wikipedii czym jest groźba karalna ![]() Uważam, że przyjaciółka ma prawo stanąć w obronie swojej przyjaciółki, tak samo jak w tej obronie może stanąć brat czy matka. W końcu ludzie troszczą się o swoich ukochanych. Gdyby moja przyjaciółka była w takiej sytuacji a ja nie kiwnęłabym palcem, by jej pomóc, wyrzuty sumienia nie dałyby mi żyć. No cóż, ale są ludzie o różnej wrażliwości, niektórym na przyjaciołach zależy, innym nie. Bywa. Aczkolwiek niestety, uważam też, że jak ktoś jest tak zaślepiony, to rzadko kiedy interwencja coś pomoże ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę wchodzić w całą dyskusję, ale sytuacja jest skomplikowana i prostej recepty nie ma. Niezwykle trudno pomóc komuś, kto sam skazuje się na cierpienie. Jak żona/partnerka alkoholika i damskiego boksera gwałcona przez niego nie chce sobie sama pomóc, to jak jej pomóc? W chwili gdy dojdzie do przemocy, to ewentualnie zostaje policja/niebieska linia, ale nie można ludzi uszczęśliwiać na siłę. Przykre to wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego chcialam dojsc, przyjaciolka moze i na glowie stawac a i tak nic nie wskora. Gdyby moj facet na mnie reke podniosl to bym mu oddala i odrazu bym mu wszystkie jego rzeczy za drzwi wystawila. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2014-01-09 o 20:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.